Mikael Aalto ja Topias Palmi ottivat mittaa pistekarkeloissa – Korihait vei voiton tuplajatkoajan jälkeen

2.12.2023 21:28 Otteluvoittoja miesten Korisliigassa juhlivat tänään sarjataulukon kärkikolmikko Korihait, Helsinki Seagulls ja BC Nokia.

Korihaiden Mikael Aalto keräsi kovat tilastot jatkoaikavoitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kauhajoen ja Korihaiden kohtaaminen ensin mainitun kotikentällä äityi huimaksi väännöksi. Johtoasema vaihteli puolelta toiselle, eikä voittajaa meinattu saada ratkaistua millään. Toisessa jatkoerässä ero viimein repesi, ja vierasjoukkue Korihait sai pisteet matkaansa. Loppunumeroiksi kirjattiin 111–116.

Korihaiden kovin pistesaldo, 33, nähtiin Wesley Person Jr:lta, mutta suurimman osan huomiosta vei kummankin joukkueen suomalaistähden välinen pistekisa. Korihaiden Mikael Aalto ylsi tilastoissaan 28 pisteeseen ja kymmeneen levypalloon, kun taas Kauhajoen Topias Palmi intoutui paukuttamaan numeroikseen huimat 37 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Palmin häikäisevästä pistesaldosta huolimatta kuitenkaan voittoa ei tänäänkään irronnut.

– Alkaa tuntua, että joka ottelun jälkeen on aina vähemmän ja vähemmän sanottavaa, mutta jokainen äijä, joka kentällä kävi, taisteli kyllä voitosta ja otti oman roolinsa, Palmi kommentoi pelin jälkeen pettyneenä.

Korihait pitää nyt miesten Korisliigan sarjataulukossa kolmatta sijaa, kun taas kestomenestyjä Kauhajoki on ajautunut kauas sijalle yhdeksän.

Ottelutilastot

Voitot myös kärkikaksikolle

Sarjataulukon paalupaikkaa pitävä Helsinki Seagulls sai vierasvoiton Loimaalta, kun Bisons taipui luvuin 73–89.

Isäntien paras tilastorivi nähtiin DeVante Brooksilta, joka osui 20 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa, kun taas Seagullsin selkeästi näyttävimmät luvut olivat Chuba Ohamsin 18 pistettä ja 12 levypalloa.

Bisonsin päävalmentaja Juri Heinämäki kommentoi lopputulosta:

– Joukkueemme yritteliäisyyteen olen tyytyväinen, mutta Seagullsin fyysinen puolustus oli meille tänään myrkkyä, eikä sellaista pääse omissa harjoituksissa täysin mallintamaan. Meillä oli ottelussa kuitenkin hyviä kohtia, joissa pystyimme kamppailemaan.

Ottelutilastot

Pirkanmaan derbyssä voiton vei niin ikään vierasjoukkue. Tampereen Pyrintö joutui luovuttamaan pisteet Korisliigan kakkossijaa pitävälle BC Nokialle luvuin 84–91.

Tappion kärsineen Pyrinnön valopilkku kentällä oli Luther Muhammad, joka taituroi tauluun 21 pistettä, kymmenen levypalloa ja kuusi syöttöä, mutta kentän isoin pistesaldo, 24, nähtiin kuitenkin Nokian Both Gachilta.

– Aloitimme ensimmäisellä neljänneksellä löysästi, mutta saimme myöhemmin aggressiivisemman vaihteen silmään, Gach totesi.

Ottelutilastot

 
23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia