Mikael Jantunen saanut jo oppia ammattilaisuransa alkutaipaleella – ”Tein urani kannalta oikean ratkaisun”

8.10.2021 13:08 Mikael Jantunen, 21, jätti USA:n yliopistokentät taakseen kahden vuoden jälkeen ja otti ensimmäisen askeleen ammattilaisurallaan tehtyään sopimuksen Belgian hallitsevan mestari Filou Oostenden kanssa. Jantunen on ollut tyytyväinen kauden alkuun.

Mikael Jantunen pelaa ensimmäistä ammattilaiskauttaan ulkomailla.

Jantunen vietti kaksi kautta kovassa Utahin yliopistossa, mutta hiljalleen kypsyi päätös maisemanvaihdoksesta. Wartti Basketin kasvatin mukaan viime kauden jälkeen oli aika suunnata katse kohti vanhaa mannerta.

- Yliopistoon menin kehittymään pelaajana askel kerrallaan ja kahden kauden jälkeen sain ne kokemukset mitä halusinkin ja tunsin menneeni siellä eteenpäin. Nyt oli mielestäni oikea aika jatkaa eteenpäin urallani ja palata Eurooppaan. Minulla oli yliopistossa hyvät kaksi vuotta, muttei minulla ole epäillystäkään, että tein nyt urani kannalta oikean ratkaisun, Jantunen kertoo siirtonsa taustoista.

Oostende on Belgian selkeä ykkösseura. Se on voittanut maansa mestaruuden yhteensä 22 kertaa ja kymmenen kertaa peräkkäin. Joukkueen päävalmentajana toimii Dario Gjergja, joka on myös Belgian maajoukkueen päävalmentaja. Jantunen näki Oostenden hyvänä askeleena aloittaa ammattilaisura.

- Kun vaihtoehtoja alkoi ilmetä, niin valinta oli erittäin helppo. Täällä on hyvä valmentaja, joka on tehnyt hyvää työtä pelaajien kehittämisessä, meillä on nuori joukkue ja pääsen Mestarien liigassa pelaamaan tosi kovia pelejä. Meillä on paljon maajoukkuepelaajia joukkueessa, joten treeneissäkin on koko ajan kovia pelaajia vastassa.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Oostend on noin 70 000 asukkaan kaupunki Belgian rannikolla. Jantunen on viihtynyt hyvin rantakaupungissa.

- Kaiken kaikkiaan tämä on kiva paikka. Tämä on sen verran pieni, ettei täällä ole hirveästi muuta, niin pääsee keskittymään ihan täysin koripalloon. Olen viihtynyt täällä tosi hyvin. Ihmiset ovat ystävällisiä ja jengikaverit mukavia.

Hollannin ja Belgian sarjat yhdistivät tänä vuonna voimansa siten, että ensin joukkueet pelaavat maansa sisällä kaksinkertaisen sarjan. Sen jälkeen maiden viisi parasta ja viisi heikointa eriytyvät omiksi loppusarjoikseen. Ylemmän loppusarjan, Elite Goldin, kaksi parasta joukkuetta pääsevät suoraan välieriin ja kolme seuraavaa pelaa puolivälierissä. Alemman loppusarjan, Elite Silverin, voittaja nousee myös mukaan puolivälieriin.

Jos on Jantunen viihtynyt kaupungissa, niin myös pelikentän puolella hän on ollut kuin kala vedessä. Jantunen on tilastoinut Belgiassa keskimäärin 13,8 pistettä ja 5,8 levypalloa ottelua kohden.

- Kausi on lähtenyt ihan okei käyntiin. Valmentaja tykkää peluuttaa tasaisesti ja pitää kovaa tempoa yllä pelissä. Se sopii minulle hyvin ja olen päässyt hyvin pelitapaan sisään. Ensimmäiseen ammattilaisvuoteen mahtuu tietenkin hyviä ja huonoja pelejä, ja tämä on ollut jo tähän mennessä opettavaista. On nähnyt mitä pitää kehittää, että voi ottaa taas askeleita eteenpäin. Tulin hakemaan täältä oppia, ja olen sitä jo saanut ja tiedän mitä vaaditaan, kun pelataan näin korkealla tasolla ja kovia joukkueita vastaan.

- Ensimmäisenä tavoitteena on vakiinnuttaa peliaika ja sen myötä tuoda tehoja sekä auttaa joukkuetta eri tavoin. Joukkueena oman sarjan mestaruus on tietenkin tavoitteena ja Mestarien liigan alkulohkosta pääseminen jatkoon. Omat tavoitteet kulkevat siinä joukkueen kanssa rinnalla.

- Haluan kehittyä ja näyttää, että pystyn pärjäämään korkealla tasolla. Sitä varten teen töitä ja pyrin kehittymään. Olen jo nyt saanut valmentajalta uusia näkökulmia ja vinkkejä peliini, Jantunen pohtii.

Jantunen teki aiemmin viikolla debyyttinsä Mestarien liigassa, kun Oostende hävisi turkkilaisen Tofasin vieraana 83-92. Lohkon muut joukkueet ovat Lassi Tuovin valmentama ja Luukas Vaaran edustama SIG Strasbourg sekä tallinnalainen BC Kalev/Cramo.

- Mestarien liigassa on kovia joukkueita. Ensimmäisessä pelissä todistimme mielestäni, että meillä on saumat mennä jatkoon emmekä ole siellä vain katselemassa. Seuraavaksi kohtaamme Lassin Strasbourgin ja se on meille tosi tärkeä peli ja se pitää voittaa, korostaa Jantunen.

Henkilöt

 
17.2.2022 11:41 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin hyvistä lähtökohdista Espanjan cupiin – ”Koris on tällä hetkellä kivaa”

Espanjan perinteinen ja arvostettu cup-kilpailu, Copa del Rey, pelataan loppuviikon aikana. Suomalaisedustuksesta vastaavat Teneriffan Sasu Salin ja Emir Sulejmanovic sekä Manresan Elias Valtonen.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

19.11.2021 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä viihtynyt Romaniassa – ”Täällä on kiva pelata”

Ilari Seppälä, 28 aloitti kolmannen vuotensa ulkomailla tehtyään sopimuksen romanialaisen Arges Pitestin kanssa. Pienen loukkaantumisen jälkeen Susijengin MM-karsintajoukkueeseen valittu Seppälä on päässyt jälleen tositoimiin.

22.10.2021 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi lähti hakemaan uusia haasteita Belgiasta – ”Uskomattoman paljon lisää motivaatiota”

Viime kauden päätteeksi Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, koki kauden jälkeen, että on aika kokeilla jotain uutta. Järvi teki jo alkukesästä sopimuksen belgialaisen Phoenix Brysselin kanssa ja siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaan kentille.

15.10.2021 13:14 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni nauttii suuresta roolista – ”Olen tottunut siihen”

Edon Maxhuni, 23, johdatti Pärnun viime kaudella Viron liigan hopealle ja täksi kaudeksi hän siirtyi Hollannin viime kauden hopeajoukkue Heroes Den Boschin joukkueeseen. Maxhuni on ottanut alkukaudesta heti ison ja johtavan roolin joukkueessa.

1.10.2021 12:28 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla uusi pelipaikka täksi kaudeksi – ”Peli muuttuu ja täytyy muuttua sen mukana”

Alexander Madsen aloittaa Latvian mestari VEF Riiassa kolmannen kautensa. Vielä viime kaudella nelos- ja vitospaikan välillä sukkuloinut Madsen lähtee kauteen nyt selkeänä sentterinä.

25.9.2021 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki ei pelkää vahvistuksen paineita – ”Sitä on tultu hakemaankin”

Aatu Kivimäki, 24, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille tänä kesänä, kun hän siirtyi Saksan ProA:ssa pelaavan Tigers Tübingenin riveihin. Kivimäkeä odottaa iso rooli Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamassa joukkueessa.

17.9.2021 17:26 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen lähtee ennakkoluulottomasti Espanjan valloitukseen

Elias Valtonen otti ison hyppäyksen urallaan, kun hän teki kesällä kolmivuotisen sopimuksen kivikovassa Espanjan liigassa pelaavan Manresan kanssa. Valtonen on osoittanut harjoitusotteluissa olevansa valmis tulevaan haasteeseen.

11.9.2021 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin haluaa palkintokaappiinsa täytettä – ”Olisi hieno päästä voittamaan jotain”

Sasu Salin pelasi viime kaudella yhden uransa parhaimmista kausista ja pääsi ensimmäistä kertaa maistamaan Espanjan liigan välierien tunnelmaa. Tällä kaudella Salin haluaa voittaa jotain ja ensimmäisen kerran siihen on mahdollisuus jo viikonloppuna.

27.7.2021 16:15 Susijengi

Roope Ahonen: ”Koen kehittyneeni kolmessa vuodessa tosi paljon”

Susijengi on saanut vahvuuteensa tervetulleen paluumuuttajan, kun Salon Vilppaan kasvatti ja tuore Espanjan kakkosliigan mestari Roope Ahonen, 31, on vetänyt susipaidan ylleen kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuin varkain eurokenttien konkariksi varttunut Ahonen kertoo palavansa halusta tuoda taitonsa ja kokemuksensa maajoukkueen käyttöön.

5.7.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajilla haastavat kaudet Ranskassa

Ranskan pelikentillä nähtiin menneellä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa. ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen pelasivat Aix-Mauriennen riveissä ja Carl Lindbom pelasi samassa sarjassa Antibes Sharksin joukkueessa. NM1:ssä Marius van Andringa vietti kauden Lorientin paidassa.

26.6.2021 12:17 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla hieno kausi – ”Kokonaisuudessaan kausi oli tosi onnistunut”

Sasu Salinin kausi Espanjan liigassa Teneriffan kanssa päättyi välierään. Vaikka joukkue ei päässyt taistelemaan mestaruudesta, niin kausi oli kokonaisuudessaan sekä Salinille että Teneriffalle positiivinen.

21.6.2021 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Pudotuspelit käynnistyvät Ranskassa – Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi jo nyt menestys

Lassi Tuovin Strasbourg sijoittui Ranskan ProA:n runkosarjassa kolmanneksi ja pääsee hyvistä lähtökohdista maanantaina alkaviin pudotuspeleihin. Tapahtui viimeisen viikon loppurutistuksessa miten tahansa, on Strasbourgin kausi ollut jo menestys.

3.6.2021 17:14 Suomalaiset ulkomailla

Itävallan mestaruus maistui suomalaisille – ”Kyllä se näkyi kuinka tärkeä se oli”

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta. Mirolyboville ja Dolencille mestaruus merkitsi paljon ja tuntui hyvältä.

31.5.2021 21:15 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin valmiina pudotuspelien alkuun – ”Vastustaja on tuttu”

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin osalta puolivälierät alkavat tiistaina. Suomalaiskaksikon joukkueen Teneriffan vastustajaksi asettuu Mestarien liigan mestari San Pablo Burgos.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

29.5.2021 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni kasvoi johtajana kauden aikana – ”Sain olla isossa roolissa joukkueessa”

Edon Maxhuni pelasi erinomaisen kauden virolaisen Pärnu Sadamin riveissä. Maxhuni johdatti Pärnun aina Viron liigan finaaliin saakka ja palkintona kaudesta oli hopeinen mitali sekä valinta Viron liigan tähdistöviisikkoon.

14.5.2021 15:58 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koposella erilainen kausi – ”Oli kiva palata Italiaan”

Petteri Koposen kausi oli hänen aiempaan uraansa verrattuna erilainen, sillä hän oli koko alkukauden pelaamatta ja siirtyi vuodenvaihteen jälkeen Italiaan Pallacanestro Reggianan joukkueeseen. Pätkäkausi Italiassa jätti Koposelle hyvän maun.

7.5.2021 21:40 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen nälkäisenä Latvian liigan kultajahtiin

Latvian liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja Alexander Madsenin edustama VEF Riika kohtaa finaalissa BK Ventspilsin. Hävityn Viron ja Latvian yhteisliigan finaalin jälkeen, Madsenin katseet ovat Latvian mestaruudessa.

Näytä lisää vastaavia