Naisten Suomen Cupin finaaliennakko: EBT haastaa tappioitta kauden pelanneen Peli-Karhut

12.2.2021 12:44 Naisten Suomen Cupin finaali pelataan ystävänpäivänä 14.2. Pallo nousee ilmaan klo 17:30, mutta lähetys ottelusta alkaa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 17:20.

Hannah Little on kuulunut joukkueensa kantaviin voimiin. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

EBT haastajana finaaliin

EBT on tällä hetkellä Naisten Korisliigassa toisella sijalla. Joukkue pelasi erityisen hyvin syksyllä ja sama vire on kantanut myös uuden vuoden puolelle.

Matkalla finaaliin espoolaiset raivasivat tieltään puolivälierissä HBA-Märskyn. Välierässä kaatui puolestaan Kouvottaret.

EBT on finaalijoukkueista se kokemattomampi, sillä vastustajien riveistä löytyy paljon voittaneita pelaajia. Tällä on joukkueen päävalmentajan Niko Hellmanin mukaan merkitystä.

- On kokemuksella iso merkitys, ei välttämättä sillä kuinka paljon on voittanut mutta ylipäätään sillä että heillä on niin monta niin kokenutta pelaajaa, hän pohtii.

EBT pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanolla. Joukkueelta puuttuu kokoonpanosta kuitenkin Venla Määttänen. Hellman korostaa joukkueen merkitystä finaalissa, eikä nosta mielellään ketään erityisesti esille.

- Kaikki ansaitsevat tulla seuratuksi kun finaaliin saakka olemme selvinneet. Mutta 16-vuotias Kiia Mäntylä pääsee pelaamaan ottelussa kokeneita Peli-Karhujen isoja pelaajia vastaan, niin siinä ainakin nuoremmille pelaajille mielenkiintoista seurattavaa, Hellman sanoo.

Espoolaisjoukkueen vahvuus on kyky pelata kovalla intensiteetillä. Joukkue puolustaa parhaimmillaan todella aktiivisesti ja tykkää juosta nopeita hyökkäyksiä. Parhaimmillaan se on silloin, kun ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta. 

-  Nopea uudelleen sijoittuminen puolustuksessa on tärkein yksittäinen asia finaalissa, jotta pystyisimme vaikeuttamaan Peli-Karhujen pelaamista. Heillä on useita yli 60% tarkkuudella korin läheltä viimeisteleviä pelaajia ja vastaavasti kuusi yli 38% tarkkuudella kolmen pisteen heittoja heittävää pelaajaa, joten nukahduksiin ei juuri ole varaa, Hellman kertaa. 

Lopuksi Espoolaisten päävalmentaja kertoo vielä millainen vastustaja sunnuntaina on vastassa. Ylistyssanoja lähtee myös Kotkan suuntaan.

-  Vastassa on kerrassaan ihailtava joukkue. Heillä on takakentällä liiderinä sarjan paras takamies ja hänen rinnallaan kaksi Suomen parhaimpiin heittäjiin kuuluvaa pelaajaa, Roosa Lehtoranta ja Anissa Pounds, jotka omaavat kokemusta ulkomaan sarjoistakin. Sen lisäksi löytyy sarjan paras sisäpelaaja Rice, edelleen sarjan aivan terävimpään kärkeen kuuluva ja kaiken voittanut Melto sekä monipuolinen Järvikangas. Kun penkillä on vielä Minna Stenin kaltaisia roolipelaajia niin ei ole ihme että he ovat edelleen tappioitta. Kun koko ja taito yhdistyvät Peli-Karhujen lailla, on kyse joukkueesta joka pärjäisi kansainvälisissä seurakilpailuissakin, Hellman päättää.

 

Peli-Karhut lähtee uusimaan cupin voittoaan

Kotkalaisjoukkue johtaa Naisten Korisliigaa itseoikeutetusti. Se on pelannut alkukauden puhtaalla pelillä.

Suomen Cupissa meno on ollut lähes yhtä hurjaa. Puolivälierässä kaatui ToPo peräti 65 pisteen marginaalilla. Välierissä jalkoihin jäi puolestaan Vimpelin Veto.

Viime kaudella Suomen Cupin voittanut joukkue pursuaa kokemusta. PeKa:n riveistä löytyy paljon pelaajia, jotka ovat tottuneet voittamaan. Tästä on joukkueen päävalmentajan Roope Mäkelän mukaan hieman hyötyä.

- Kokemuksesta on tietenkin aina urheilussa hyötyä, mutta lähdetään 0-0 tilanteesta. Viimekautisesta voitosta ei tähän peliin saa kuin iloiset muistot, Mäkelä sanoo.

Linda-Lotta Lehtoranta on pelannut hyvää henkilökohtaista kautta. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Kotkalaiset ovat viimeaikoina kärsineet hieman loukkaantumisista. Maajoukkuetauon aikana joukkue pääsi lepäämään ja näyttää siltä, että kaikki pelaajat pystyvät pelaamaan. Pelaajista Mäkelä nostaa valokeilaan useamman.

- Linda Lehtoranta pelaa loistavaa kautta niin maajoukkueessa kuin meilläkin. Noora Järvikangas on myös hyvässä vireessä välivuoden jälkeen. Zykera Rice ja Elena Melto pelaavat hyvää kautta korin alla ja kaksikko Anissa Pounds ja Roosa Lehtoranta hieman kauempana korista, hän sanoo.

Peli-Karhujen vahvuutena on pitkin kautta ollut loistava joukkuepeli. Pelaajat eivät mieti omia tilastojaan, vaan keskittyvät siihen, mikä on joukkueelle parasta. Kotkalaisilla on käytössä todella pelottava materiaali.

- EBT pitää kovaa vauhtia. Puolustukseen paluu ja nopeiden kolmen pisteen heittojen saaminen pois on tärkeää finaalissa. Lisäksi levypalloissa pitää pärjätä, Mäkelä pohtii.

Kotkalaisten päävalmentaja jakaa kehuja myös Espoon suunnalle.

- EBT on erittäin vaarallinen vastus. Hyvin valmennettu joukkue, joka tuo uusia yllättäviä asioita usein peleihin. Takamieskaksikko Vesiluoma ja Tuomisto ovat maajoukkuepelaajia. Siihen vielä ehkä sarjan paras 1 vs. 1 pelaaja Batey ja kova levypallopelaaja Little niin ei tarvitse enempää perustella miksi he ovat pelanneet hienon alkukauden.

 
22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

14.2.2021 19:12 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin mestaruus jälleen Kotkaan

Peli-Karhut voitti toisen perättäisen Suomen Cupin mestaruuden, kun se voitti vieraskentällä EBT:n. PeKa karkasi jo avausjaksolla emänniltään, eikä luopunut johdostaan missään vaiheessa. Finaali päättyi 98-81.

20.1.2021 20:27 Suomen Cup

EBT ja Peli-Karhut kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa

Naisten Suomen Cupin välierissä nähtiin vierasvoittoja. PeKa kaatoi Vimpelin ja EBT Kouvottaret.

20.1.2021 08:10 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin välierät keskiviikkona, Ruutu näyttää ottelut suorina lähetyksinä

Taistelu Suomen Cup -pokaalista ja 10 000 euron pääpalkinnosta jatkuu keskiviikkona 20.1., kun Kouvottaret kohtaa EBT:n ja Vimpelin Veto saa vastaansa Peli-Karhut.

12.12.2020 19:59 Naisten Korisliiga

Vimpeli, PeKa, Kouvottaret ja EBT etenivät Suomen Cupin välieriin

Naisten Suomen Cupissa pelattiin puolivälierät. Seuraavalle kierrokselle jatkavat PeKa, Kouvottaret, EBT ja Vimpeli, joka yllätti Hongan.

26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

24.1.2020 13:14 Suomen Cup

Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

10.2.2013 18:30 Suomen Cup

Catz uusi cup-kultansa näytöstyylin

Naisten SM-sarjan kärjessä viihtyvä Lappeenrannan Catz toisti vuoden takaisen temppunsa järjestämällä todellisen näytöksen cupin finaalissa Äänekosken Huimaa vastaan. Päävalmentaja Mika Haakana pääsi käyttämään koko pelaaja-arsenaaliaan, kun ”kissalauma” repi ja raastoi Huiman hajalle molemmissa kenttäpäädyissä matkallaan 81–48 (44–19)-voittoon.

9.2.2013 Suomen Cup

Latvala lunasti Huimalle cup-finaalipaikan viime hetken heitolla

Naisten Suomen cupin välierässä nähtiin lauantaina yllätystulos, kun Huima kaatoi Peli-Karhut viime hetken kolmosella. Jännitysnäytelmä päättyi Huiman voittoon lukemin 69–70 (54–55). Äänekoskelaisten sankarina juhlittiin 17-vuotiasta Ulriikka Latvalaa, joka masensi ennakkosuosikin vain neljä sekuntia ennen ottelun loppua.

9.2.2013 Suomen Cup

Catz pyyhkäisi Hongan tieltään cupin välierässä

Naisten Suomen cupin sunnuntaisessa finaalissa nähdään toisinto vuoden takaisesta otteluparista, kun Lappeenrannan Catz nujersi odotetusti Tapiolan Hongan ja selvitti tiensä finaaliin Äänekosken Huimaa vastaan. Naisten SM-sarjan piikkipaikkaa pitävä Catz myllytti Honkaa pistein 79–56 (46–30).

8.2.2013 Suomen Cup

Naisten cup-ennakko: PeKa itsevarmana viime talven cup-finalisti Huiman kimppuun

Naisten Suomen cupin Final Four -turnaus käynnistyy lauantaina Lappeenrannassa kotkalaisjoukkue Peli-Karhujen ja viime talvena cupin finaaliin selviytyneen Äänekosken Huiman kohtaamisen merkeissä. Peli-Karhut lähtee välierään voittoputkessa, kun taas Huiman iskukykyä ovat verottaneet takapelaajien loukkaantumiset.

7.2.2013 Suomen Cup

Naisten cup-ennakko: Nuorekas Honka haastaa sarjakärki Catzin

Naisten SM-sarjakausi 2012/13 on edennyt toiselle puoliskolleen hallitsevan mestarin Lappeenrannan Catzin merkeissä. ”Kissalauma” on niitannut 22 ottelustaan maukkaat 20 voittoa ja lunastanut siten Lappeenrantaan ensi viikonloppuna pelattavan naisten cupin Final Fourin. Cupin välierässä Catzin haastaa SM-sarjan syyskauden väriläiskä, nuorekas Tapiolan Honka.

22.1.2012 Suomen Cup

Catz kiihdytyskaistalta Huiman ohi naisten Cup-finaalissa

Lappeenrannan Catz voitti naisten Suomen Cupin, kun se otti ylivoimaisen voiton Äänekosken Huimasta. Catz ei koko ottelun aikana antanut tilaa Huiman kokeneille pelaajille. Vaikka vastakkain oli kaksi SM-sarjan kärkijoukkuetta, Catz vei voiton selvin lukemin, 59–91 (27–39).

20.1.2012 Suomen Cup

Kohti Final Fouria: Kokenut Huima ja voittoisa Catz ratkovat Cup-kullan kohtalon

Final Four-turnauksen aattona naisten Suomen Cup on edennyt jo finaalivaiheeseensa. Cupin loppuottelussa kohtaavat Tampereen Pyynikillä sunnuntaina SM-sarjan kärkijoukkueet, kokenut Äänekosken Huima sekä hulppeassa 17 ottelun voittoputkessa sarjakärjessä jyräävä Lappeenrannan Catz.

27.10.2011 Suomen Cup

Alku, Catz, Huima ja TuRi cupin välieriin

Naisten Suomen cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Torstaina pelatuista cupin puolivälieristä selvittivät tiensä jatkoon Forssan Alku, Lappeenrannan Catz, Äänekosken Huima sekä Turun Riento.

Näytä lisää vastaavia