NBA järjestää ensimmäisen nuorten leirin Suomessa

30.4.2015 Maailman tunnetuin urheilusarja, koripalloliiga NBA, rantautuu ensi kertaa Suomeen. NBA järjestää nuorten koripalloleirin 8-13-vuotiaille tytöille ja pojille kesäkuun 5.-7. päivinä Helsingin Malmilla. NBA Youth Campin yhteistyökumppanina toimii Suomen Koripalloliitto ja organisointikumppanina Helsingtin NMKY. Leirille otetaan sata ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen käynnistyy myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

NBA järjestää historiallisen nuorten leirin Helsingissä kesäkuun alussa. Leirille voi osallistua 2002-2007-syntyneet tytöt ja pojat taitotasosta riippumatta.

Kolmipäiväisellä NBA Youth Campilla keskitytään taito- ja tekniikkaharjoituksiin sekä kilpailuihin. Leirille voi osallistua vuosina 2002-2007 syntyneet tytöt ja pojat taitotasosta riippumatta. Myös vasta-aloittaneet tai koripalloharrastuksen aloittamista harkitsevat ovat tervetulleita.  

Leirin valmentajina toimivat Helsingin NMKY:n valmentajat sekä Susijengi-legenda, ensimmäisenä suomalaisena NBA:ssa pelannut Hanno Möttölä. Lisäksi leirillä vierailee NBA-pelaaja sekä NBA:n omaa henkilökuntaa.

- Suomen Koripalloliitto ja NBA ovat käyneet keskustelua jo muutaman vuoden ajan erilaisista yhteistyömahdollisuuksista. NBA Youth Camp on ensimmäinen askel yhteistyössä, jolle toivomme tietenkin jatkoa tulevina vuosina. On mahtavaa, että NBA on noteerannut Suomen ja haluaa olla läsnä myös täällä pohjolassakin, kertoo Koripalloliiton olympiavalmentajana nykyisin toimiva Möttölä.

- Tulee olemaan nuorille varmasti hieno kokemus päästä tutustumaan NBA-pelaajaan ja harjoittelemaan hänen kanssaan, Möttölä lisää.

NBA Youth Campin tiedot

  • 5.-7.6.2015 Malmin palloiluhallilla (Siemenkuja 3, 00700 Helsinki).
  • Tarkoitettu vuosina 2002-2007 syntyneille tytöille ja pojille taitotasosta riippumatta. Leirille otetaan 100 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.
  • Leirin aikataulu: perjantai klo 18-21, lauantai ja sunnuntai klo 9-15.
  • Leirin hinta on 140 euroa. Hintaan sisältyy lounas lauantaina ja sunnuntaina sekä ja välipala perjantaina.
  • Ilmoittautuminen käynnistyy myöhemmin ilmoitettavana ajankohtajana osoitteessa www.basket.fi/NBA.  

HUOM! Artikkelia muutettu jälkikäteen: Ilmoittautumisen ajankohtaa muutettu.

Lisätietoja: nbayouthcamp(at)basket.fi

Henkilöt

 
5.8.2016 Korisleirit

Supersuosion saavuttaneen NBA Youth Campin uusinta syyskuussa Helsingissä

Maailman tunnetuin urheilusarja, koripalloliiga NBA, järjesti Suomen Koripalloliiton ja Helsingin NMKY:n kanssa viime vuonna historian ensimmäisen NBA Youth Campin Suomessa. Nuorille suunnatun leirin sata osallistujapaikkaa varattiin muutamassa minuutissa. Tänä vuonna leiri järjestetään nimellä ”Jr. NBA Camp Helsinki 2016” Malmilla 9.-11.9. Ilmoittautuminen leirille alkaa maanantaina 15.8. klo 10:00.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

27.10.2010 Pohjoinen alue

Koripalloliitto julkaisi Hae Harrastus –hakupalvelun

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-verkkopalvelussaan Hae Harrastus –hakupalvelun. Nimensä mukaisesti palvelussa voi hakea harrastusmahdollisuuksia, joita Koripalloliiton jäsenseurat tarjoavat.

22.5.2010 Pohjoinen alue

Koripallon C-nuorten SM-kilpailu tekee paluun

Suomen Koripalloliitto palauttaa Suomen mestaruuskilpailun 13-14-vuotiaille eli C-nuorille 15 vuoden tauon jälkeen. C-nuorten SM-tittelistä kilpaillaan jo pelikaudella 2010-11. Edellisen kerran kyseisen ikäluokan Suomen mestaruudesta on pelattu vuonna 1996.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

7.8.2009 Pohjoinen alue

Koripalloliitto nostaa valmentajien vaatimustasoa, tarjoaa peruskoulutuksen

Suomen Koripalloliitto tarjoaa syksyllä 2009 koripallovalmentajan peruskoulutuksen kaikille nuorten koripallovalmennustoimintaan osallistuville maksutta. Samalla liitto kiristää valmentajien kouluttautumiseen kohdistuvaa vaatimustasoa.

19.5.2008 Pohjoinen alue

Koripallosääntöihin tarkennuksia 2008, suurremontti 2012

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus on hyväksynyt historiallisia muutoksia pelisääntöihin. Syksyllä 2008 sääntöihin tulee lähinnä tulkintatarkennuksia, mutta vuonna 2012 voimaan astuu muutoksia, jotka muuttavat pelikenttää oleellisesti. FIBA on päättänyt mm. siirtää kolmen pisteen viivaa puolella metrillä taaksepäin.

14.6.2006 Pohjoinen alue

Nuorten SM-sarjojen tietopaketti ja ilmoittautuminen

Nuorten SM-sarjat pelataan kaudella 2006-07 edellisiltä kausilta tutulla pelitavalla. Nuorten SM-sarjoihin ja valtakunnallisiin I divisiooniin ilmoittautuminen on alkanut ja viimeinen ilmoittautumispäivä on 6.8.2006.

1.2.2005 Pohjoinen alue

Loimaalle ja Kaarinaan ensimmäiset Koripalloliiton laatupalkinnot

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt historiansa ensimmäiset seuratason laatupalkinnot ja -sertifikaatit. Laatupalkinnot saivat esimerkillisen nuorisokoripallotyönsä ansiosta Kaarinan Ura sekä Loimaan Korikonkarit.

Näytä lisää vastaavia