Niko Hellman: ”Liettuaa vastaan meidän pitää vaikeuttaa pallon toimittamista korin läheisyyteen”

27.11.2022 08:02 Susiladiesin sunnuntainen EM-karsintavastustaja Liettua on isokokoinen joukkue, joka pelaa pääasiallisesti kuuden pelaajan rotaatiolla ja pyrkii pelaamaan palloa mahdollisimman paljon korin alle. Susiladiesin valmentaja Niko Hellman käy lävitse Liettuan vahvuudet, avainpelaajat ja Suomen iskupaikat.

Gintere Petronyte on yksi Liettuan kuudesta avainpelaajasta. Kuva: FIBA Europe.

Liettua pelasi Ukrainaa vastaan kapealla rotaatiolla, jossa kuudelle pelaajalle jaettiin isot minuutit ja loput kokoonpanosta jäivät hajaminuuteille. Nuo kuusi ovat Gintare Petronyte, Laura Juskaite, Kamile Nacickaite, Santa Baltkojiene, Giedre Labuckiene ja Juste Jocyte.

– Siinä on erittäin kokeneita pelaajia, jos ei ota tietenkin lukuun Jocytea, joka on 17-vuotias huippulupaus, Hellman aloittaa.

– Kun he pelaavat kuuden pelaajan runkorotaatiolla, niin meidän pitää aktiivisella puolustuksella ja koko kentän pelaamisella pyrkiä nostamaan ottelun kuormaa mahdollisimman paljon.

Marraskuun 2021 EM-karsintaikkunassa Liettualla oli vaikeuksia korintekemisessä, kun Suomea vastaan liettualaiset saivat aikaan 69 pistettä ja Ranskaa vastaan 56. Hyökkäys aukesi torstaina Ukrainaa vastaan, kun Liettua pisti taululle 81 pistettä.

– Heidän hyökkäyspelaamisensa on pitkälti korin läheisyyteen pyrkimistä. Petronyte on se, jolle palloa dumpataan. He myös pistävät postiin vahvarakenteisia laitureitaan. Meidän pitää vaikeuttaa pallon toimittamista korin läheisyyteen ja olla valmiina tarvittaessa auttamaan näissä tilanteissa.

– Puolustuksessa heillä on vähän erilainen konsepti kuin Ranskalla. He enemmänkin tukkivat tilaa joukkueena kuin pelaavat syöttölinjoja ylitse. Meidän kannalta se tarkoittaa, että hyökkäyksen tilankäytön pitää olla huolellista ja meidän pitää löytää vapaana olevat heittäjät.

Coach Hellmanin tärpit – seuraa heitä

Gintere Petronyte (195 cm/33 vuotta): ”Heidän vitospaikan pelaaja, jolle yritetään hakea palloa koko ajan korin alle. Teki viime pelissä Ukrainaa vastaan 27 pistettä ja 12 levypalloa. Tekee korinsa pääosin ihan korin välittömästä läheisyydestä.”

Laura Juskaite (186/25): ”Erittäin monipuolinen ja vahvarakenteinen laituri. Hakee post upeja, on uhka korin läheisyydessä ja on näissä karsinnoissa heittänyt kolmoset yli 50 prosentilla. Monipuolinen korintekijä.”

Juste Jocyte (188/17): ”Erittäin isokokoinen pelinrakentaja, joka nuoresta iästään huolimatta pelaa erittäin kypsästi. Vasuri, joka on hyvä hyökkäämään korille ja pääsemään vapaaheittoviivalle.”

Susiladies jatkaa EM-karsintaotteluitaan sunnuntaina 27.11. klo 15:00 Liettuaa vastaan Urhea-hallissa, Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Ruudusta.

 
13.11.2023 10:23 Susiladies

Slovenia päihitti Bulgarian – Susiladies lohkon kakkossijalla ensimmäisen EM-karsintaikkunan jälkeen

Susiladiesin EM-karsintalohkon toisessa ottelussa Slovenia voitti Bulgarian 78-63 (35-36). Ensimmäisen karsintaikkunan jälkeen Suomi on täten piste-eron turvin B-lohkon kakkosena.

12.11.2023 07:35 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano Unkaria vastaan valittu – ottelu katsottavissa suorana lähetyksenä Jimiltä

Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt kokoonpanonsa tänään sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä, pelattavaan EM-karsintaotteluun Unkaria vastaan. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Jimiltä.

11.11.2023 15:26 Susiladies

Jussi Laakso EM-välieräjoukkue Unkarista: ”Puhumme todella kovalaatuisesti ryhmästä”

Susiladiesin EM-karsintasavotan seuraava tanssipari on kesän 2023 EM-välieräjoukkue Unkari, jonka Suomi kohtaa sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä. Susiladiesin valmentaja Jussi Laakso käy lävitse Unkarin vahvuudet ja avainpelaajat.

10.11.2023 14:47 Susiladies

Unkari on EM-välieräjoukkue ja kahden Euroliiga-joukkueen maa

Susiladies saa vastaansa sunnuntaina vieraakseen Unkarin, joka osoitti kesän 2023 EM-kisoissa olevansa erinomaisessa vireessä etenemällä välieriin asti. Unkarin naiskoripallon tasosta kertoo myös kaksi joukkuetta Euroliigassa. Suomi ja Unkari kohtaavat toisensa sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä.

9.11.2023 22:02 Susiladies

Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

9.11.2023 10:33 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano Bulgariaa vastaan on nimetty – ottelu suorana lähetyksenä YouTubesta

Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt kokoonpanonsa tänään torstaina 19.11. klo 19:00 Samokovissa pelattavaan EM-karsintaotteluun. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä FIBA:n YouTube-kanavalta.

8.11.2023 13:36 Susiladies

Jussi Laakso uudistuneesta Bulgariasta: ”Meillä on valistuneita arvauksia, mitä on tulossa”

Susiladies kohtaa huomenna torstaina 9.11. klo 19:00 Bulgarian ensimmäisessä EM-karsintaottelustaan Samakovissa. Susiladiesin valmentaja Jussi Laakso käy lävitse nuorentuneen ja uudistuneen Bulgarian nykytilanteen, avainpelaajat sekä Suomen iskupaikat.

7.11.2023 12:57 Susiladies

Bulgaria on hienosta historiastaan huolimatta keskellä jälleenrakennusta

Susiladiesin torstain EM-karsintavastustaja Bulgaria omaa hienon historian, joka vilisee arvokisamitaleja. Liki kolme vuosikymmenen suvantovaiheen jälkeen Bulgaria on nuorentanut joukkueensa ja hakee uutta nousua Euroliiga-pelaaja Borislava Hristovan kantaessa kapteeninnauhaa.

6.11.2023 20:50 Susiladies

Susiladies-debyyttiään kärkkyvä Teresa Seppälä: ”Universiadit oli porras tähän”

Tampereen Pyrinnön kasvatti, nykyään Sienan yliopistossa Yhdysvaltojen NCAA:ta pelaava Teresa Seppälä, 21, oli voittamassa kesällä historiallisen pronssimitalin naisten universiadeista. Nyt Yhdysvalloista Suomeen EM-karsintaikkunaan matkustanut Seppälä kärkkyy ensimmäistä otteluaan naisten maajoukkueessa.

6.11.2023 11:05 Susiladies

Susiladies saalistaa paikkaa vuoden 2025 EM-kisoihin kolmen karsintaikkunan aikana

Susiladies aloittaa tällä viikolla karsintansa vuonna 2025 pelattaviin EM-kisoihin. Karsinnat pelataan kolmessa ikkunassa ja jokainen lohkoykkönen saa EM-kisapaikan, minkä lisäksi neljä parasta toiseksi sijoittunutta saavat kisapaikan.

Näytä lisää vastaavia