Nuorten maajoukkueiden alustavat kesäohjelmat valmiit

1.2.2007 Uudistetussa ja tehostetussa nuorten maajoukkueiden toimintamallissa Koripalloliitto ottaa suurelta osalta vastattavakseen maajoukkuepelaajien harjoittelun maajoukkuekauden alusta lähtien aina EM-kisoihin saakka. Nuorten maajoukkueiden alustavat ohjelmarungot tulevalle kesälle ovat valmistuneet. Maajoukkuekausi käynnistyy toukokuussa.

Maajoukkueiden kesäohjelmat ovat varsin tiiviitä. Pelaajille tarjoutuu mahdollisuus ohjelmien aikana valmentautua ikäluokkansa parhaiden pelaajien kanssa usean viikon ajan. Entistä tiiviimpi yhteisleiritys ja kilpailu ikäluokan parhaiden kanssa antavat luonnollisesti paremmat edellytykset menestykselle, kun siirrytään pelaamaan maanosamme parhaita vastaan.  

Maajoukkueiden yhteinen leiritys käynnistyy noin kuusi viikkoa ennen EM-kisojen alkua. Yhteisiä harjoitusvuorokausia kertyy parikymmentä, jonka lisäksi maajoukkueet pelaavat 8-13 maaottelua ikäluokasta riippuen ennen EM-kisarupeamaansa. 

Nuorten maajoukkueiden tavoitteena on tuottaa aikuismaajoukkueille pelaajia, valmistaa lahjakkaimmat suomalaiset koripalloammattiin ja joukkueina pelata A-tasolla. Kaiken avaimena on pelaajien osaamistaso – vain haasteellisessa päivittäisvalmennuksessa pelaaja voi kehittyä.  

- Perustyö tehdään ja tullaan aina tekemään seuroissa. Maajoukkuetoiminnassa yksi painopiste tulee olemaan seura- ja maajoukkuevalmentajien yhteistyön tiivistäminen. Molemmat tahot ovat kiinnostuneita pelaajan kehittymisestä. Tämän takaamiseksi ympärivuotinen yhteistyö on tärkeää, linjaa Koripalloliiton huippukoripallon johtaja Henrik Dettmann. 

- Maajoukkuevalmennus on pelaajille eräs vuoden kohokohdista, jonka aikana parhaat kohtaavat parhaat. Maajoukkuekauden aikana pelaajien kehittyminen taitotasolleen sopivassa ympäristössä on ohjaava tekijä, ei esimerkiksi pelaajan ikä. Tämän ajattelun toivomme juurtuvan entistäkin voimakkaammin seuratasolle, Dettmann perää. 

Koripalloliitto järjestää maajoukkuetoimintaa alkaneena vuonna EM-kisaikäluokista 16- ja 18-vuotiaille pojille ja tytöille sekä 20-vuotiaille miehille. 

EM-kisoihin valmistautuvien maajoukkueiden ohella toimivat sekä poikien että tyttöjen ns. sisääntulomaajoukkueet, joihin on tarkoitus rekrytoida maan lahjakkaimmat alle 15-vuotiaat. Sisääntulomaajoukkueissa pyritään varmistamaan pelaajille laadukas paikallistason valmennus yhteistyössä seurojen kanssa. Lisäksi sisääntulomaajoukkueet leireilevät läpi kesän ja pelaavat elokuussa maaotteluita. 

Nuorten maajoukkueiden valmennusjohdot julkaistaan helmikuun aikana. 

Maajoukkueiden alustavat ohjelmarungot 

HUOM! Ohjelmarunkoihin tulee muutoksia kansainvälisten tapahtumien varmistumisten myötä. Lue myös artikkeli ”Suomen koripallonuorten EM-kisavastustajat selvillä”.Lisätietoja: /maajoukkueet/

Henkilöt

 
15.11.2007 Pohjoinen alue

Nuorten EM-kisojen pelipäivät ja -paikat 2008 julkaistu

Kesällä 2008 järjestettäviin koripallon nuorten EM-kilpailuihin on ilmoittautunut ennätykselliset 223 maajoukkuetta 50 eri maasta. Suomi lähtee tavoittelemaan viidellä maajoukkueella nousua A-divisioonaan. EM-kisojen pelipaikat ja päivämäärät on julkaistu. Lue myös nuorten maajoukkuevalmennuksen esittely.

22.2.2007 Pohjoinen alue

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat nimetty

Suomen Koripalloliitto on valinnut valmennusjohdot seitsemälle nuorten maajoukkueelleen. Valittujen nimekkäästä joukosta löytyy runsaasti aiempaa kokemusta maajoukkuevalmennuksesta, jonka lisäksi nimettyihin lukeutuu useita valmennuspuolelle siirtyneitä entisiä huippupelureita.

4.4.2007 Pohjoinen alue

Ari Tammivaarasta nuorten maajoukkueiden päävalmentaja

Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt Saksasta kesällä Suomeen palaavan Ari Tammivaaran nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi. Miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan sopimus on tuorein Koripalloliiton viimeaikaisista panostuksista nuorten valmennukseen. Tammivaara aloittaa osa-aikaisessa tehtävässään 1. heinäkuuta.

2.6.2016 10:40 Pohjoinen alue

Uudet Susijengi-fanituotteet julkaistu, ennakkotilattavissa 7.6. saakka

Suomen koripallomaajoukkueiden uudet adidas-peliasut sekä –fanituotteet on julkaistu. Samalla Koripalloliitto tarjoaa innokkaimmille Susijengi-faneille mahdollisuuden ennakkotilata susiperheen uusia fanituotteita. Ennakkotilauksia voi tehdä tiistaihin 7.6. saakka.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

15.5.2018 14:46 Maajoukkue

Tule vapaaehtoiseksi nuorten Pohjoismaiden mestaruuskisoihin 28.6.-2.7. Kisakallion Urheiluopistolle!

Alle 16- ja 18-vuotiaiden koripallon PM-kisat 2018 pelataan Kisakalliossa, Lohjalla 28.6.-2.7. Kisaorganisaatio etsii n. 60 vapaaehtoista erilaisiin ottelutapahtumien kenttätehtäviin. Hakuaikaa on 31.5. saakka.

31.7.2015 Pohjoinen alue

Elokuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

Näytä lisää vastaavia