Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

14.10.2020 14:15 Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

Koronamanuaali on laadittu aikuisten huippu- ja kilpakoripallosarjojen sarjamääräysten ja ohjeiden täydentäväksi liitteeksi. Se antaa seuroille ohjeet, joiden avulla pyritään varmistamaan urheilijoiden, taustahenkilöiden, muiden ottelutapahtumassa työskentelevien henkilöiden sekä katsojien turvallisuus. 

Koripalloliitto ja seurat ovat tehneet kaikkensa sen eteen, että otteluihin on alkavalla kaudella turvallista tulla. Vaikka ottelutapahtumissa on paljon vanhasta ja totutusta poikkeavaa, sääntöjen ja ohjeiden noudattaminen mahdollistaa turvallisen ottelutapahtuman. 

Hyvään käsihygieniaan ja turvavälien ylläpitämiseen on yleisesti ohjeistettu jo pitkään. Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa lisäksi kasvomaskin käyttöä.

- Korisliigaan avausottelussa Seagulls-Kauhajoki jokaisella katsojalla oli maski. On hienoa, että katsojat omaksuivat tämän välittömästi. Noudattamalla yhteisiä turvaohjeita, voimme omalta osaltamme pitää huolen siitä, että urheilu jatkuu poikkeusolosuhteidenkin aikana, Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara sanoo.

- Jo tässä vaiheessa iso kiitos kaikille seuroille aina pääsarjoista aluesarjoihin, jotka ovat toimineet esimerkillisesti turvallisen ottelutapahtumien eteen. Vaikka kentällä joukkueet pelaavat voitosta, seurat ovat yhteistyössä puhaltaneet upeasti yhteen hiileen, Tammivaara kiittelee.

Koronamanuaali seurojen tukena 

Jokainen pääsarjaseura on tehnyt koronamanuaalin ohjeiden mukaisesti areenasuunnitelman, jossa otetaan pelipaikkakohtaisesti kiinni muun muassa katsomoiden käyttöön, turvavälien huolehtimiseen sekä saapumiseen ja poistumiseen pelipaikalta. 

- Saimme Veikkausliigalta paljon vinkkejä siitä, miten he toteuttivat kesällä esimerkillisesti heidän tapahtumiaan ja lähdimme sen pohjalta jalostamaan sitä koripallon puolelle, Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm avaa. 

- Areenasuunnitelma on jokaisella joukkueella yleisötapahtumailmoituksen liitteenä ja sen on käynyt läpi ennen poliisille toimittamista sekä Koripalloliitto että paikallinen lääkintäviranomainen, valaisee Westerholm. 

Otteluiden turvallisuudessa on kiinnitetty lisäksi huomiota urheilijoiden ja erotuomareiden sekä yleisön turvaväleistä huolehtimiseen. 

- Turva-alueen ja vaihtopenkkien takana tulee olla vähintään kaksi metriä tilaa ensimmäisiin katsojiin. Tämä tarkoittaa, että monessa paikassa yksi tai kaksi ensimmäistä katsomoriviä ei ole käytössä. Myöskään ottelun jälkeisiä joukkueiden ja fanien kohtaamisia ei voida toteuttaa, ellei turvaväliä joukkueiden ja katsojien välillä ole vähintään neljää metriä, tarkentaa Westerholm. 

Turvavälien lisäksi otteluissa kiinnitetään huomiota pelipallon puhtauteen. 

- Ottelussa tulee olemaan kolme pelipalloa ja joka kerta kun pallo on yleisön kanssa tekemisissä, otamme käyttöön desinfioidun pallon ja yleisön joukkoon joutunut pallo desinfioidaan ennen sen ottamista uudelleen käyttöön ottelussa, muistuttaa Westerholm 

- Seurat ovat tehneet upeaa työtä ja paneutuneet turvallisen ottelutapahtuman luomiseen. Nyt on tärkeää, että jokainen katsoja noudattaa ja kunnioittaa järjestäjien ohjeita ottelutapahtumissa. Teemme kaiken terveys edellä, mutta myös sen takia, että urheilu ja koripallo pysyy läsnä poikkeusolojenkin aikana, Westerholm kiittää. 

Miten toimin katsojana?

  • Tule vain terveenä peliin 
  • Osta lippusi ennakkoon 
  • Lataa Koronavilkku kännykkääsi 
  • Käytä kasvomaskia 
  • Yski ja aivasta hihaan  
  • Pidä turvavälit (+1 m) 
  • Muista ylläpitää hyvää käsihygieniaa 
  • Kunnioita turvavälejä urheilijoihin ottelutapahtumassa ja sen jälkeen 
  • Jos koet itsesi ottelun aikana sairaaksi, lähde kotiin 
  • Noudata ottelujärjestäjän ohjeita 

Tutustu pääsarjojen koronamanuaaliin tästä >> 

 
19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

18.6.2018 22:48 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2018-19 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2018-19. Korisliigaan myönnettiin 11 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Koriskauden 2016-2017 päätösgaala katsottavissa suorana Fanseatilla

Päättyneen kauden parhaat palkitaan tänään Helsingissä. Päätösgaalaa voi seurata suorana Fanseatin kautta kello 19 alkaen.

Näytä lisää vastaavia