Paikallisikoni luotsaa KTP-Basketin uuteen nousuun – valmentaja Roope Mäkelä on tyytyväinen joukkueensa pelikuntoon

28.9.2021 17:40 Kotkassa sekä pelaajana että valmentajana meriittejä kerännyt Roope Mäkelä on ottanut komentoonsa KTP-Basketin, jonka viime kausi päättyi niukkaan putoamiseen ennen playoffeja.

Roope Mäkelä edusti KTP:tä 2000-luvun molemmin puolin kaikkiaan kahdeksan kauden ajan. Kuva: Ville Vuorinen

Kotkalaisen KTP-Basketin kausi 2020–21 päättyi kismittävään tilanteeseen. Joukkue jäi yhdeksännelle sijalle voittotilastoin 10–12 ja näin ollen putosi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle.

Kausi oli myrskyisä erityisesti yllättävien valmentajavaihdosten vuoksi. Pysyvämpää korvaajaa ei tarvinnut Tomi Kamiselle kuitenkaan onneksi hakea kaukaa. Oikea vaihtoehto kaudelle 2021–22 löytyi niinkin läheltä kuin oman kaupungin Naisten Korisliiga -joukkueesta, Kotkan Peli-Karhuista.

Nyt Roope Mäkelä pääsee vihdoin aloittamaan uudet työnsä miesten Korisliigan puolella.

– Viisi vuottani PeKassa olivat huikeaa aikaa kaikin puolin. Ei minulla olisi ollut mitään vastaan sitäkään ajatusta, että olisin jäänyt sinne yhä, mutta on toki hyvää vaihtelua kohdata uusia haasteita. Kun KTP kysyi minua valmentajakseen, niin ei kyllä kauaa tarvinnut miettiä vastausta.

Mäkelä on entinen paikallinen pelaajaikoni, ja hänen saavutuksensa PeKan valmentajana tunnetaan ympäri Suomen. Siellä hän on kerännyt palkintokaappiinsa Suomen mestaruudet vuosilta 2018 ja 2019 sekä Suomen cupin voiton vuodelta 2020.

KTP:n kaikki 12 pelipaikkaa on saatu täytettyä jo syyskuun alkupuolella, mutta roolien tasapaino on vielä täysi mysteeri, koska kaikki yhteinen kokemus on vasta harjoitustilanteista. Tämän vuoksi Mäkelä ei halua lähteä analysoimaan, vieläkö johonkin osaan kenttää tarvittaisiin uutta vertaa.

– Jonkin verran vaihtuvuutta on ollut kokoonpanossa. Olemme tällä hetkellä vielä nippu yksilöitä, joista täytyy alkaa tehdä yhtenäistä joukkuetta, hän kertoo.

Mäkelä kuitenkin kehuu, että joukkueen kotimainen runko on treenannut hyvin jo pitkän aikaa, ja alku näyttää sen johdosta lupaavalta. Myös amerikkalaisvahvistukset ovat pääosin kokeneita pelaajia, joten tosipaikan alettua yhteen hitsautumisessa tuskin kestää kauaa.

Joukkuetta pitkän aikaa kentältä käsin johtanut Michael Pounds lopetti viime kaudella uransa, joten kapteenin viitta on siirtynyt eteenpäin. Sen on ottanut nyt harteilleen Topias Kuukkanen, jolla on pelivuosia KTP:ssä takanaan jo kaksi ja Korisliigassa yhteensä viisi.

Mäkelä kertoo, että kaikki henkinen johtaminen ei kuitenkaan riipu kapteenista yksin.

– Kuukkasen lisäksi johtohahmoihin tulee lukeutumaan varmasti Remu Raitanen, jolla on takana hyvä maajoukkuekesä ja todennäköisesti tulevaisuus Susijengissä myöhemminkin. Hän on monipuolinen ja pitkä pelaaja, joka on päässyt kesän aikana hyvään kuntoon.

Päävalmentaja mainitsee myös KTP:n monivuotisen runkopelaajan Joonas Lehtorannan sekä amerikkalaisvahvistuksista pelinjohtaja Richard Williamsin, joka on tehnyt valmentajaan vaikutuksen jo pelkkien harjoitusnäyttöjen perusteella.

– Meillä on urheilullinen joukkue, jossa isotkin pelaajat ovat nopeita. Tämä on ehkä vähän klisee, mutta olemme rakentaneet kokoonpanon niin, että jokainen 12 pelaajasta pystyy juoksemaan kenttää ja olemaan aggressiivinen. Pallon pitää liikkua enemmän syöttämällä kuin pomputtamalla, ja siitä on nähty jo hyviä viitteitä. Nyt nähdään, saammeko siirrettyä sen varsinaisiin otteluihinkin, Mäkelä toteaa.

KTP-Basket 21-22 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy perjantaina 1.10., kun avausottelussa Korihait kohtaa Kauhajoen. Lauantaina on ohjelmassa viiden ottelun kierros. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

1.10.2021 07:34 Korisliiga

Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 18:50 Korisliiga

Hopeamitalisti Kauhajoki vahvisti vahvaa kokoonpanoaan paluumuuttajatähdellä – ”Mukaudun Suomen koripallotyyliin nopeasti”

Kauhajoki pelasi viime kaudella tiensä finaaliin asti. Hopeamitalit kaulassa poistunut menestyjäseura on päättänyt nyt sekoittaa pakkaa ja kutsunut riviinsä muiden muassa aiemmin laukkunsa pakanneen Korisliiga-tähden Henri Kantosen.

30.9.2021 15:00 Korisliiga

Korisliigan outolintu rakensi rosterinsa uudelleen – Tampereen paikallissankari Osku Heinonen ottaa tyynenä haasteet vastaan

Tampereen Pyrintö kamppaili viime keväänä pronssimitalista mutta taipui neljänteen sijaan. Veteraanipelaaja Osku Heinonen odottaa vanhaan pelikirjaan kauden myötä lisämausteita.

30.9.2021 08:12 Korisliiga

”Tuomme parketille koko ajan tuoretta jalkaa” – Lahti Basketball jatkaa siitä, mihin viimeksi jäi

Lahti Basketball on pitänyt nuoren kotimaisen runkonsa koossa ja lähtee sentteri Henri Ventoniemen johdolla tekemään vielä kovempia yllätyksiä kuin viime kaudella.

29.9.2021 20:25 Korisliiga

Greg Gibson luotsaa Nokiaa vastatuulessa toiveikkaana – ”Valmentajaurani vaikein kaudenaloitus”

BC Nokia menetti viime hetkellä osan avainpelaajistaan, mutta päävalmentaja on tyytyväinen nähdessään, että joukkueen asenne on yhä kohdallaan. Max Besselinkin sopimus aiemmin tällä viikolla oli merkittävä nokialaisille.

29.9.2021 17:15 Korisliiga

Keskikastista korkeimmalle huipulle – Jamar Wilson ja Kataja hiovat puolustuspeliään tulevalla kaudella

Kataja Basket on pitänyt tasoaan yllä vuosien vieriessä, mutta mitaleille asti ei neljään viime kauteen ole ollut asiaa. Nyt Susijengi-veteraani Jamar Wilson yrittää joukkueineen löytää pelin viimeisen puuttuvan palasen.

29.9.2021 09:00 Korisliiga

BJ Raymond auttaa Kobrien nuoret nousijat uuteen kauteen – ”Lupaavia pelaajia ei pidä kannustaa tuijottelemaan omia tilastojaan”

Kobrat on nostanut tasoaan vuosi vuodelta ja sai viime keväänä kairattua playoff-paikan. Nyt Korisliigassa kahdesti aiemmin nähty amerikkalaisveteraani on saapunut vahvistamaan kokoonpanoa.

Näytä lisää vastaavia