PeKa kiri voittoon – Tera Reed heitti kauden korkeimman pistemäärän Pyrinnön voitossa

15.2.2023 20:35 Naisten Korisliiga jatkui maajoukkuetauon jälkeen kolmella ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voittoon ylsivät PeKa ja Pyrintö. Alemmassa jatkosarjassa Märsky haki voiton Lappeenrannasta.

Tera Reed oli hurjassa iskussa. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka sai vieraakseen sarjan piikkipaikkaa pitävän Kotkan Peli-Karhut. Kotijoukkue joutui ottelussa pettymään, kun PeKa haki sarjapisteet 80-76.

Honka oli ottelussa pitkään parempi joukkue. Espoolaiset nappasivat johtoaseman toisella jaksolla ja pitivät siitä kiinni aina viimeiselle jaksolle asti. PeKa nousi johtoon neljä minuuttia ennen loppua ja kasvatti sarjajohtoaan.

- Vaikea ottelu pitkän tauon jälkeen. Donica Crosby tuli tauon aikana mukaan ja häntä ajetaan sisään. Olimme pitkään hukassa, mutta lopussa pystyimme nostamaan intensiteettiä ja saimme tästä tärkeän voiton, Mika Haakana kertasi ottelua.

Natalie Kleemann-Day pussitti vieraille 21 pistettä. Roosa Kosonen urakoi tupla-tuplan arvoisesti. Hänelle kirjattiin 14 pistettä ja 14 levypalloa. Hongan Madelynn Utti heitti 19 pistettä ja keräsi 17 levypalloa.

Ottelutilasto

Tampereen Pyrintö matkasi illan ottelussa Forssan Alun vieraaksi. Vieraiden heittopeli toimi hienosti ja sen turvin joukkue haki sarjapisteet 96-82.

Pyrintö otti komennon heti ensimmäisellä jaksolla. Se merkittiin heille 30-19. Johto pysyikin tamperelaisten käsissä loppuun saakka vaikka kotijoukkue pääsikin lähelle.

- Tosi hyvä ottelu meiltä. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla pääsimme juoksemaan ja hyökättiin kohti koria. Pärjäsimme myös puolustuspäässä hienosti. Yksi parhaista puoliajoista tällä kaudella, Pyrinnön päävalmentaja Petteri Mollenius sanoi.

Tera Reed oli ottelun ylivoimainen hahmo. Hän pussitti hurjat 48 pistettä ja keräsi lisäksi 12 levypalloa. Pistemäärä on tämän kauden korkein sarjassa. Ellen Järvinen heitti 14 pistettä. Jade Vega oli kotijoukkueen ykkönen 21 pisteellä.

HBA otti voiton alemmassa jatkosarjassa

Alemman jatkosarjan ainoassa ottelussa HBA haki vieraspisteet Lappeenrannasta. Voitto kirjattiin Märskylle 71-58.

Ottelussa ei hyökkäyspään onnistumisilla juhlittu ja se näkyi tulostaululla. HBA pohjusti voittonsa toisella jaksolla, jonka se kuittasi nimiinsä 20-7. Märskyn vaihtopelaajat heittivät ottelussa 31 pistettä, kun Catz oli lähes täysin amerikkalaispelaajiensa pisteiden varassa.

HBA:lta kymmenen pelaajaa ylsi pisteille ottelussa. Korkeimman pistemäärän joukkueesta heitti 12 pisteellä Anni Mujunen. Catzin Terrinique Battle oli ottelun pistekuningatar 27 pisteellä.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.