PeKa:n voittoputki venyi kymmeneen – Kouvottaret ja EBT vierasvoittoihin

26.1.2022 21:21 Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. PeKa kaatoi kotonaan Vimpelin, kun taas vierasvoitoista vastasivat Kouvottaret ja EBT.

Alyesha Lovett onnistui Pyrintöä vastaan. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

PeKa:lle kymmenes voitto putkeen.

Kotkan Peli-Karhut sai illan ottelussa vieraita Vimpelistä, kun viime aikoina hieman heikommin pelannut ViVe saapui Kotkaan. PeKa jatkoi voittoputkeaan tiukan taistelun pääteeksi 90-85.

Ottelun avauspuolikkaalla edettiin pitkään tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue kuitenkin karisti Vimpelin kannoiltaan Zykera Ricen johdolla ennen puoliaikaa. Toisen jakson se vei nimiinsä 34-20 ja johti puoliajalla 56-44.

Ottelu tasoittui jälleen kolmannella jaksolla. Vierasjoukkue kavensi eron yhdeksään pisteeseen.

Vimpeli kipusi päätösjaksolla koko ajan lähemmäs kotkalaisia. Joukkue tuli kolmen pisteen päähän viimeisellä minuutilla. PeKa ei kuitenkin hoiti ottelun lopun ja nappasi sarjapisteet 90-85.

Viime aikoina hienosti pelannut Rice oli jälleen vaikea pideltävä. Hän teki 25 pistettä ja keräsi 16 levypalloa. Naomi Davenport säesti 24 pisteellä, kahdeksalla levypallolla ja kuudella koriin johtaneella syötöllä. Shaylen Burnett pussitti vieraille 25 pistettä, nappasi 13 levypalloa ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilasto

Kouvottarille pisteet Lappeenrannasta

Lappeenrannan Catz emännöi illan ottelussa Kouvottaria. Vierasjoukkue vei ottelusta sarjapisteet mukanaan 83-70.

Avauspuolikkaalla nähtiin onnistumisia molemmissa päissä. Kouvottarista Kaisa Kuisma esitti hienoja otteita, kun taas Catzin isoin onnistuja hyökkäyspäässä oli Lotta Hämäläinen. Puoliajalla vierasjoukkue johti 40-37.

Kouvottaret tuli kolmannelle jaksolle aivan eri ilmeellä. Joukkue onnistui niin puolustus kuin hyökkäyspäässä ja vei jakson nimiinsä 30-9. Vierasjohto oli viimeisellä tauolla 24 pistettä.

Catz oli vaikean tehtävän edessä päätösjaksolla. Se taisteli hyvin ja kavensi vieraiden etumatkaa, mutta voittoon se ei riittänyt. Pisteet matkasivat Kouvolaan 83-70.

- Ensimmäinen puoliaika tasaista, emme päässeet kiinni siihen mitä haluttiin ja Catz sai käytännössä hyökätä kuten halusi. Kolmanteen erään löysimme rytmin ja pääsimme juoksemaan hyvin kenttään ja antamaan painetta Catzin pallollisille pelaajille. Kaikki kunnia Catzille että pelasi kunnialla loppuun asti, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig totesi

Sarah Toeaina kasasi ottelussa 21 pistettä ja seitsemän levypalloa. Kuisma upotti lopulta 16 pistettä ja osui neljä kertaa kolmen pisteen viivan takaa. Elena Melto teki Catzille 24 pistettä.

- Kolme hyvää jaksoa, yksi heikko. Lopun taistelu tosi hienoa, olen siihen tosi tyytyväinen. Jos heität kolmoset kuten heitimme tänään ja häviät levypallot 100-0, niin vaikeahan näitä pelejä on voittaa. Viimeksi hävisimme Kouvolassa tosin suurinumeroisemmin, joten varmaan eteenpäin on tässä menty, Catzin päävalmentaja Petri Joukainen pohti.

EBT päihitti Pyrinnön

Espoo Basket Team matkasi illan ottelussa Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Espoolaisjoukkue vei ottelusta pisteet 77-63.

Vieraat olivat niskanpäällä avauspuoliskolla. Alyesha Lovett teki hyökkäyspäässä lähes mitä tahtoi ja johdatti EBT:n puoliajalle johdossa 42-30.

Toinen puolisko oli tasaisempi, mutta ero pysyi espoolaisten kannalta turvallisena. EBT voitti 77-63 ja nousi 16 sarjapisteeseen. Se on seitsemännellä sijalla.

- Puolustettiin hyvin, jonka ansiosta saatiin nopeita hyökkäyksiä, joissa onnistuttiin aika kivasti. Löydettiin hyökkäyksessä myös helposti vapaita pelaajia, jolloin tuli paljon hyviä korintekopaikkoja, EBT:n Amanda Niinikoski kertasi.

Lovett teki ottelussa 26 pistettä ja keräsi 12 levypalloa. Kelsey Mcclure upotti 16 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Whisper Fisher tilastoi Pyrinnölle tupla-tuplan 19 pisteellä ja 14 levypallolla.

- Täytyy olla ylpee, että taisteltiin koko matsi. Siinä oli paljon hyvää, ja parannettiin viime peleistä, mikä oli positiivinen juttu. Pystyttiin myös juoksemaan omia pelejä ihan hyvin. Jos oltaisiin korin alta ja kaaren takaa pistetty paremmin sisään, peli olisi voinut olla ihan tasainen, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä harmitteli.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.