Peräti viisi suomalaista naispelaajaa NCAA:n lopputurnaukseen – Arike konferenssinsa vuoden puolustuspelaaja

13.3.2023 09:59 Yhdysvaltojen yliopistosarjan NCAA:n naisten lopputurnauksessa nähdään peräti viisi suomalaispelaajaa, kun Sara Bejedin, Janette Aarnion, Henna Sandvikin, Liisa Taposen ja Cia Eklöfin yliopistot saivat paikan March Madnessiin. Elina Arike taas valittiin C-USA:n vuoden puolustuspelaajaksi.

Sara Bejedi ja Florida State nähdään NCAA:n lopputurnauksessa. Kuva: Ville Vuorinen.

Valtakunnalliseen lopputurnaukseen pääsi viisi suomalaispelaajaa. Cia Eklöf ja Washington State saivat automaattisen paikan, kun Washington State voitti Pac-12-konferenssin lopputurnauksen viikko sitten.

Konferenssien lopputurnauksien aiemmissa vaiheissa jo pudonneista joukkueista suomalaisedustuksella valittiin myös Sara Bejedi ja Florida State, Janette Aarnio ja South Florida, Henna Sandvik ja Indiana sekä Liisa Taponen ja Illinois.

NCAA:n lopputurnaus käynnistyy tällä viikolla.

Elina Arike valittiin C-USA:n vuoden puolustuspelaajaksi

Conference USA:n (C-USA) lopputurnauksessa Elina Arike ja UTEP etenivät välieriin, kun UTEP voitti Louisiana Techin 54-64 (28-38). Arike väänsi joukkueelleen 15 pistettä, kuusi levypalloa, yhden syötön ja yhden torjunnan 24 minuutin peliajalla aloitusviisikossa.

> Ottelutilastot

Välierissä Middle Tennessee oli parempi, kun UTEP joutui tyytymään 62-68 (27-32) -tappioon. Arike oli mielettömässä vireessä tehtaillen 23 pistettä, kuusi levypalloa, kaksi syöttöä ja yhden riiston 36 minuutin peliajalla. Kyseessä on Ariken yliopistouran korkein pistelukema.

Arike valittiin C-USA:n vuoden puolustuspelaajaksi ensimmäisenä UTEP-pelaajana kautta aikojen. Lisäksi hänet valittiin konferenssin kakkosviisikkoon ja puolustusviisikkoon.

Ariken ja UTEP:n kausi jatkuu Women’s National Invitation Tournamentissa (WNIT).

> Ottelutilastot

Seppälän ja Mashairen kaudet päätökseen – Seppälä valittiin tulokkaiden viisikkoon

Metro Atlantic Athletic Conferencen (MAAC) lopputurnauksen puolivälierissä Teresa Seppälä ja Siena voittivat Fairfieldin 53-59 (30-26). Seppälä pelasi vaihdosta 21 minuuttia tilastoiden yhdeksän pistettä, kolme levypalloa ja yhden syötön.

> Ottelutilastot

Välierissä Siena kaatui riipaisevasti yhdellä pisteellä Ionalle, joka vei voiton nimiinsä 66-67 (40-33). Seppälä kaapi nimiinsä kolme pistettä, peräti 13 levypalloa ja yhden syötön 23 minuutin peliajalla.

Seppälä pelasi tulokaskaudellaan 31 ottelua, joista 18 aloitusviisikossa. Tilastoikseen hän keräsi 10,6 pistettä ja 6,3 levypalloa ottelua kohden. Seppälän mainio tulokaskausi sai palkintonsa, kun hänet valittiin konferenssin tulokasviisikkoon.

Kauden aikana Seppälä valittiin MAAC:n viikon tulokkaaksi peräti seitsemän kertaa.

> Ottelutilastot

Emerita Mashairen ja Buffalon kausi päättyi Mid-American Conferencen (MAC) puolivälierissä, kun Toledo veti pidemmän korren jatkoajan jälkeen 74-75 (42-40, 68-68). Mashaire tilastoi seitsemän pistettä, seitsemän levypalloa ja kaksi syöttöä 35 minuutin peliajalla aloitusviisikossa.

Mashaire pelasi kaudella 29 ottelua, joista jokaisen Buffalon aloitusviisikossa. Hänen keskiarvonsa olivat 5,0 pistettä ja 3,8 levypalloa 30,5 minuutin keskimääräisellä peliajalla.

> Ottelutilastot

Saga Ukkonen ja Texas Tech putosivat Big 12 -konferenssin lopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella, kun Kansas State vei voiton 79-69 (27-26). Ukkonen pelasi yhden minuutin ja noukki yhden levypallon.

Ukkosen ja Texas Techin kausi jatkuu Women’s National Invitation Tournamentissa (WNIT).

> Ottelutilastot

Ukkosen ja Ariken lisäksi myös Vaalavirran ja Willstedin kaudet jatkuvat WNIT:ssä

Ukkosen ja Ariken lisäksi kahden muun suomalaispelaajan kaudet jatkuvat Women’s National Invitation Tournamentissa (WNIT), jonne on kutsuttu myös Kia Vaalavirran edustama San Francisco sekä Annukka Willstedin Texas A&M-Corpus Christi.

WNIT koostuu 64 joukkueesta, jotka eivät saaneet kutsua NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

 
11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

20.2.2024 11:07 NCAA

Sara Bejedi rehki täydet minuutit Miamin kaadossa – Florida Statelle kaksi voittoa ACC:ssa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State nappasivat viimeisen viikon aikana kaksi voittoa ACC:n konferenssiotteluissa. Bejedi rehki sunnuntaina täydet 40 minuuttia ja upotti 19 pistettä.

19.2.2024 09:36 NCAA

Touko Tainamo takoi 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverin yliopistolle

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Touko Tainamo jatkoi hienoja otteitaan. Tainamo väänsi viime viikolla komean 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverille.

13.2.2024 10:56 NCAA

Florida State kaatui Notre Damelle tuplajatkoajan jälkeen – Sara Bejedi 16 pistettä

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State saivat sunnuntaina vastaansa 12. rankatun Notre Damen. Bejedi säkitti 16 pistettä, kun Florida State hävisi tuplajatkoajan jälkeen.

12.2.2024 11:50 NCAA

Viljami Vartiainen säkitti kolmosia, kun Weber State vei NCAA:n suomalaiskohtaamisen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Viljami Vartiainen, joka säkitti kaksi kolmosta, kun Vartiaisen edustama Weber State päihitti Emil Skytän ja Sacramento Staten.

6.2.2024 10:43 NCAA

Siena jo viiden pelin voittoputkessa – Seppälä 24 pistettä Maristia vastaan

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä ja Siena jatkavat hienoja otteitaan. Viimeisen viikon aikana Siena nappasi kaksi voittoa ja Seppälä säkitti 24 pistettä Maristin kaadossa.

5.2.2024 11:13 NCAA

Federiko Federiko napsi levypalloja, kun Pittsburgh voitti kahdesti ACC:ssä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa edellisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Federiko Federiko, joka oli aloitusviisikossa, kun Pittsburgh voitti kaksi konferenssiottelua ACC:ssa.

30.1.2024 08:51 NCAA

Teresa Seppälä 17 pistettä ja 9 levypalloa Sienan kaataessa Quinnipiacin

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä ja Siena voittivat kolmannen peräkkäisen ottelunsa. Seppälä tilastoi 17 pistettä ja 9 levypalloa Quinnipiacia vastaan.

23.1.2024 11:52 NCAA

Teresa Seppälä 20 pistettä Sienan viidennessä peräkkäisessä kotivoitossa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:n viimeisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Teresa Seppälä, joka säkitti 20 pistettä, kun Sienan yliopisto nappasi viidennen peräkkäisen kotivoittonsa.

Näytä lisää vastaavia