Pudotuspelit käynnistyvät Ranskassa – Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi jo nyt menestys

21.6.2021 10:06 Lassi Tuovin Strasbourg sijoittui Ranskan ProA:n runkosarjassa kolmanneksi ja pääsee hyvistä lähtökohdista maanantaina alkaviin pudotuspeleihin. Tapahtui viimeisen viikon loppurutistuksessa miten tahansa, on Strasbourgin kausi ollut jo menestys.

Strasbourg on pelannut Lassi Tuovin johdolla hienon kauden. (Kuva: FIBA)

Strasbourg on totuttu näkemään sarjan kärkikahinoissa, mutta viime kausi oli joukkueelle vaikea eikä se ollut kahdeksan joukossa kauden keskeytyessä. Tuovi nousi viime kaudella päävalmentajaksi vain hieman ennen kuin kausi keskeytyi koronapandemian takia.

Täksi kaudeksi Strasbourg lähti haastajana ja tavoitteenaan palauttaa joukkue pudotuspeleihin. Strasbourg nousi runkosarjan päätöspelien jälkeen kolmanneksi, vaikkei edes pelannut, sillä Monaco hävisi omassa pelissään ja Strasbourg nappasi sitä myöten runkosarjan kolmannen sijan. Kausi on ollut kokonaisuudessaan menestys, sillä myös Mestarien liigassa joukkue selvitti tiensä aina neljän parhaan joukkoon.

- Olemme säilyneet suht terveinä, mieli on pysynyt virkeänä ja olemme pelanneet kivaa korista. Altavastaajan asema on sopinut meille ja pääsimme Mestarien liigassa neljän joukkoon ja saimme pudotuspelipaikan sijoittuen kolmanneksi. Moni asia on natsannut ja peli on kulkenut ja joukkue on hitsautunut yhteen. Ryhmähengen ja kollektiivisuuden ansiosta sijoituimme kolmanneksi sarjassa, Tuovi analysoi joukkueen kautta.

Yksi Tuovin teeseistä täksi kaudeksi oli myös jatkuvuuden varmistaminen tuleviksi kausiksi, jotta hyvälle pohjalle voidaan rakentaa tulevaisuutta ajatellen.

- Meillä oli monia tavoitteita täksi kaudeksi. Yksi oli päästä pudotuspeleihin, ja onnistuimme siinä. Lisäksi sijoituksellamme varmistimme paikan eurokentille myös ensi kaudeksi, joka oli seuralle tärkeä. Olemme tehneet jo viiden pelaajan kanssa kaksivuotisen sopimuksen, joten jatkuvuus on taattu sekä pelaajiston että europelien suhteen.

Strasbourgin hieno kausi noteerattiin myös yleisellä tasolla, kun joukkueen avainpelaaja Bonzie Colson valittiin sarjan MVP:ksi ja Lassi Tuovi on ehdolla vuoden valmentajaksi.

- Oli tietenkin miellyttävä saada tuollainen kunnianosoitus ja se on hieno kunnia. Se miten joukkue on pelannut Mestarien liigan jälkeen karmaisevassa ottelutahdissa, niin täytyy kiittää pelaajia ja staffia, miten he ovat suoriutuneet.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan liigan pudotuspelit starttaavat Strasbourgin osalta maanantaina, kun vastaan tulee runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut Boulogne-Levallois. Ranskan pudotuspelit pelaavat hieman erilaisella formaatilla, sillä puolivälierät ovat kerrasta poikki ja kausi huipentuu Final Four –turnaukseen, joka pelataan Rouenissa. Final Fourissa pelit ovat myös kerrasta poikki.

- Tässä on kuuden päivän rutistus edessä. Urheilullisesti formaatti on kaikille sama, vaikkei se olekaan sellainen mihin on yleensä totuttu. Päivän kunto ratkaisee ja miten peli lähtee kulkemaan. Kaikki ovat siinä mielessä samalla viivalla.

Oman mausteensa tuo myös Ranskan osallistuminen olympialaisiin ja maajoukkueen valmistautuminen sitä kohti on jo alkanut. Se heijastuu myös pudotuspeleihin.

- Osa pelaajista lähtee puolivälierien jälkeen ja osa on jo lähtenyt, joten viimeisissä peleissä ei ole samoja materiaaleja kuin runkosarjassa. Sekin tuo oman erikoisuutensa tähän.

Strasbourg voi lähteä luottavaisin mielin kauden loppuhuipennukseen. Alla on viiden ottelun voittoputki ja Strasbourg voitti Boulogne-Levalloisin molemmissa kauden aiemmissa kohtaamisissa.

- Lähtöasetelmat ovat samanlaiset kuin cup-turnauksissa muutenkin eikä vanhoja pelejä kannata katsella. Yksi iso asia on, että pystyimme voittamaan jokaisen kärkijoukkueen tällä kaudella vähintään kerran ja runkosarjan voittaja Dijonin kahdesti. Tasaisuus oli suurin vahvuutemme tällä kaudella. Kaikkiaan lähdemme viimeiseen rutistukseen hyvin mielin ja pala kerrallaan.

Vaikka Strasbourg voitti joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset, niin Tuovi varoittaa pariisilaisjoukkueen vahvuudesta.

- Pariisi lähti kauteen kolmanneksi suurimmalla budjetilla ja he tekivät todella kovia hankintoja. He aloittivat Eurocupin todella vahvasti, mutta sitten loukkaantumiset ja pelitahti alkoivat vaikuttaa loppukaudesta ja he putosivat kuudenneksi. Minun papereissani he ovat kuitenkin kärkiviisikon joukkue. Onnistuimme voittamaan heidät pari viikkoa sitten kotikentällämme varsin selvästi, joten meillä on se tuoreessa muistissa.

Strasbourg ei pääse pelaamaan omaan halliinsa puolivälierää, sillä Rhenus-hallissa pelataan tällä hetkellä naisten EM-kisojen yhtä alkulohkoa. Strasbourg joutuukin pelaamaan pelinsä noin 30 minuutin päässä Gries-Oberhoffenissa.

- Olisimme nykyrajoitusten mukaan saaneet 4000 katsojaa halliin ja olisi ollut makea esitellä tämä joukkue faneillemme, sillä pelaamme hyvää korista tällä hetkellä. Fanit pääsevät kyllä matkustamaan peliin ja toivottavasti saamme evakkoon myös kotiottelun tunnelman.

- Eihän se tietenkään ole kiva tilanne, mutta kyse on vain lopulta yhdestä pelistä. Olimme koko sarjan paras vierasjoukkue ja kyllä me siinäkin hallissa osaamme voittaa, Tuovi toteaa.

Puolivälierä pelataan maanantaina, välierät ovat edessä torstaina ja finaali lauantaina.

Henkilöt

 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

Näytä lisää vastaavia