Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

27.1.2024 19:51 Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

Luther Muhammad on ollut Pyrinnön ahkerin pistetykki. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tampereen Pyrintö voitti kotiottelunsa Uudestakaupungista kylään tullutta Korihaita vastaan 88–83 ja langetti varjon vieraidensa tavoitteiden ylle. Korihait on parhaillaan miesten Korisliigan viidentenä, mutta sekä Kouvoilla että Kauhajoella on viimeisellä kierroksella yhä mahdollisuus nousta pisteissä sen ohi ja pudottaa se alempaan jatkosarjaan.

Pyrintö sen sijaan ei enää kilpaile ylemmän jatkosarjan paikasta, vaikka illan otteiden perusteella olisi voinutkin luulla toisin. Ottelun paras pistemies oli Luther Muhammad, joka kirjautti 34 pistettä, seitsemän levypalloa ja kolme riistoa. Joukkuetoveri Trey Niemi heitti 16 pistettä ja jakoi kolme syöttöä.

– Ottelun fyysisyys näkyi tänään korin alla, kun siellä odottivat Korihaiden Mikael Aalto ja Javion Ogunyemi, mutta selviydyimme siitä ihan kunnialla. Pystymme pelaamaan vielä paljon paremmin, sillä meille tuli 21 menetystä ja olisimme voineet ottaa enemmän levypallojakin. Pelin ratkaisi meille aggressiivisuutemme koko ottelun mitalta, Niemi kommentoi.

Korihaiden kirkkain tähti ottelussa oli Mikael Aalto, joka upotti 25 pistettä, keräsi kuusi levypalloa ja torjui kahdesti.

Ottelutilastot

Ylemmän sarjapaikkansa varmistaneet Nokia ja Kataja myös voittoihin

Kobrat kärsi kirvelevän 68–76-kotitappion Lapualla BC Nokiaa vastaan, joka on jo varmistanut itselleen miesten Korisliigan kakkossijan.

Voittajien vakuuttavimman esityksen antoi Patrick Tapé, jolle merkittiin 21 pistettä ja peräti 14 levypalloa.

Kobrien kovin luu puolestaan oli Taz Sherman 23 pisteellä. Päävalmentaja Ville Turja kommentoi ottelua:

– Meillä oli vaikeat lähtökohdat peliin poissaolojen takia. Taistelimme kapealla rosterilla kuitenkin hyvin, vaikka heitto ei tippunutkaan. Ylpeä pitää olla joukkueesta joka tapauksessa tästä tappiosta huolimatta.

Ottelutilastot

Loimaalla pelatussa ottelussa Bisons ei kestänyt Kataja Basketin painetta vaan taipui 85–95. Myös Kataja on varmistanut paikkansa ylemmässä jatkosarjassa, kun taas Bisons kilpailee Lahti Basketballin kanssa sarjasta putoamista vastaan.

Katajan ahkerin tilastojen täyttäjä oli Richaud Pack 23 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Päävalmentaja Petri Virtanen totesi Ruudun haastattelussa pelin jälkeen:

– Olin varsin tyytyväinen ilmeeseemme ensimmäisellä puoliajalla. Puoliajan jälkeen ehkä vähän tuudittauduimme siihen, vaikka kuinka puhuimme, että haluamme jatkaa samalla terävyydellä etenkin hyökkäyspäässä. Skriinit eivät osuneet kohdalleen emmekä saaneet ihan voitettua niitä yksi–yksi-tilanteita, ja Bisons pääsi peliin vielä mukaan.

Bisonsin puolella Devon Goodman kirjautti 20 pistettä ja viisi syöttöä, ja DeVante Brooksille merkittiin 18 pistettä ja 11 levypalloa.

Ottelutilastot

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia