Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

10.2.2023 09:44 Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

Sasu Salin havittelee Intercontinental Cupin voittoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Intercontinental Cupissa pidetään seurajoukkueiden maailmanmestaruusturnauksena. Siinä kohtaavat Euroopasta Mestarien liigan voittaja, Aasian mestari tunisialainen US Monastir, Etelä-Amerikan mestari Sao Paulo sekä NBA:n kehitysliigan, G-liigan, mestari Rio Grande Valley Vipers.

Tämän vuoden Intercontinental Cup pelataan Teneriffassa ja perjantain välierässä Teneriffa kohtaa Monastirin.

- On kiva, että kauden keskellä on tällaisia merkityksellisiä pelejä ja mahdollisuus voittaa jotain. Vipers on ennestään tuttu joukkue, mutta Monastirista ei ole mitään hajua millainen joukkue sieltä on tulossa. Valmentajammekin sanoivat, että löysivät heitä vain yhden pelin jostain kaukaa sitten. Saa nähdä millainen joukkue sieltä sitten lopulta tulee, Salin arvioi.

Teneriffa voitti Intercontinental Cupin vuonna 2020. Mestaruus on vielä Salinilla tuoreena mielessä.

- Oli se tälle saarelle iso juttu, mutta Mestarien liiga viime vuonna oli vielä isompi. Mukana on tietenkin hyviä joukkueita eikä turnausta kannata väheksyä. Hyvä, että turnaus pelataan täällä, ettei tarvitse matkustaa. Tässä on kuitenkin lähiviikkoina edessä vielä Copa del Rey ja maajoukkuepelit, joten matkustamista tulee taas ihan riittävästi. Toivottavasti saamme myös kotifaneistamme apua kisassa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Intercontinental Cup ja seuraavana viikonloppuna pelattava Copa del Rey katkaisevat sarjakauden ja tuovat hieman vaihtelua pelikalenteriin.

- Onhan se mieltä virkistävää, että saa kilpailla pokaalista jo tässä vaiheessa ja toivottavasti saisimme ainakin yhden uuden viirin kattoon. On jossain määrin etuoikeutettu olo, että saa pelata tällaisia pelejä. Eivät kaikki näitä kuitenkaan pääse pelaamaan, Salin muistuttaa.

Copa del Rey'ssa Teneriffa aloittaa urakkansa kohtaamalla Gran Canarian, jonka jälkeen mahdollinen vastustaja välierään tulisi otteluparista Joventut Badalona-Baskonia.

- Jos voittaisimme Copa del Rey'n, niin se olisi varmasti isompi asia kuin Intercontinental Cupin voitto, mutta otetaan mikä vain voitto saadaan. Voitetaan ensin Intercontinental Cup ja sen siivittämänä lähdetään voittamaan sitten Copa.

Susijengin kanssa lohkovoitto kiikarissa

Copa del Rey'n jälkeen Salinilla ja muilla Susijengin pelaajilla on edessään tärkeät viimeiset MM-karsintaottelut Israelia ja Saksaa vastaan. Susijengi varmisti paikkansa MM-kisoissa ensimmäisenä eurooppalaisjoukkueena ja taistelee nyt lohkovoitosta.

- Olisihan se hienoa voittaa lohko, mutta helppoa se ei tule tietenkään olemaan. Saksa on kova joukkue, vaikka heiltä puuttuukin tosi kovia pelaajia. Sama pätee tietenkin Israeliin. Toivottavasti saamme Espooseen taas täyden kotiyleisön tuen taaksemme.

Susijengillä on Israelia ja Saksaa vastaan hampaankolossa, sillä Israel oli EM-kisoissa vahvempi ja marraskuun MM-karsintaottelussa Saksa nappasi voiton Susijengistä. Suomi lähteekin revanssi mielessä otteluihin.

- Aina se harmittaa hävitä. Kyllähän se jonkun pienen lisän tuo otteluihin, Susijengin kapteeni virnistää.

Susijengi kohtaa ensin 24.2. vieraskentällä Israelin, jonka jälkeen 27.2. Espoon Metro Areenalle tulee vastaan Saksa.

Lisätietoa: FIBA Intercontinental Cup

Henkilöt

 
18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

7.6.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitasella opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Periaatteessa sain mitä hain”

Korisliigan MVP:ksi kaudella 2021-22 valittu Remu Raitanen, 25, jätti viime kauden jälkeen kotimaan kentät taakseen ja siirtyi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, LEB Oroon, Albaceten joukkueeseen. Raitanen löysi olevansa kauden aikana uudenlaisessa tilanteessa.

1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

27.12.2022 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

Näytä lisää vastaavia