Seagulls katkaisi Kauhajoen voittoputken – Koponen päihitti Kantosen takamiesten taistossa

6.11.2021 19:38 Titaanien taisto päättyi paalupaikan vaihtoon. Miesten Korisliiga-illan voittoja juhlivat Seagulls, Kouvot, Bisons ja Lahti.

Petteri Koponen pommitti lokit voittoon. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsinki Seagulls nousi sarjataulukossa tasapisteisiin Kauhajoen kanssa ja keskinäisen voiton turvin edelle. Seagullsin 84–75-kotivoitto oli samalla Kauhajoelle koko kauden ensimmäinen tappio.

Kiihkeässä kamppailussa saatiin nauttia erityisesti kahden kovan kotimaisen takamiehen pistenokittelusta. Lopulta Petteri Koponen kuitenkin vei Henri Kantosesta voiton – sekä korinteossa että otteluvoiton muodossa.

Penkiltä peliin tulleen Koposen tilastoihin merkittiin 21 pistettä ja neljä koriin johtavaa syöttöä. Kolmen pisteen heitot upposivat suhteessa 5/7.

Kantosella puolestaan oli koko ottelun läpi vaikeuksia kaaren takaa – kahdeksasta yrityksestä osui vain yksi – mutta pisteitä kertyi kuitenkin 14 ja koriin johtavia syöttöjä löysi perille yhteensä viisi.

– Erittäin hieno matsi, jossa oli kaksi korkealuokkaista joukkuetta vastakkain. Meidän pelaajamme ovat sisäistäneet pelisysteemin. Kovan puolustuksemme ansiosta Karhu sai vain 75 pistettä, iloitsi Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso.

Ottelutilastot

Tapahtumarikkaita kamppailuja läpi liigan

Lahti Basketballin ja Kataja Basketin kohtaaminen venyi kalkkiviivoille asti, mutta lopulta kotijoukkue Lahti puristi voiton tiukoin luvuin 84–80. Illan alkajaisiksi nähtiin myös tunteikas seremonia, kun puolustusekspertti Vesa Mäkäläisen paita nousi hallin kattoon.

Ottelun sankarinviittaa kantoi vasta hiljattain joukkueeseen liittynyt Korisliiga-konkari Antonio Ballard. Kovalle korinalusjyrälle merkittiin pelistä huimat 26 pistettä ja kymmenen levypalloa.

– Hieno joukkuevoitto. Olimme suurimman osan pelistä tappiolla, mutta emme luovuttaneet ja taistelimme itsemme takaisin. Varsinkin tälläisena päivänä, kun Vesan paita nostettiin kattoon, on hienoa, että haimme voiton. Se tekee erittäin hyvää joukkueelle, kommentoi Ballard.

Katajan puolellakaan ei jääty tuleen makaamaan, vaan muiden muassa Christopher McKnight pisti kaikkensa peliin ja keräsi tilastoihin sitäkin huimemmat 33 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Ottelutilastot

Tiukkaa teki myös Nokialla, jossa Kouvot kiilasi isäntien edelle kuuden pisteen turvin. BC Nokia joutui taipumaan kotikentällään luvuin 77–83.

Isoimmat onnistumiset ottelutilastoissa olivat ulkomaalaisvahvistusten käsissä. Kouvojen kovin pistenikkari oli Isiah Osborne 18:lla ja Nokian puolestaan Kahron Ross 25:llä.

Voittajajoukkueen puolella suomalaisia nimiä nähtiin levypallotilastojen kärjessä – Hannes Pöllä kahdeksalla pisteellä ja kahdeksalla levyllä – sekä syöttötilastojen kärjessä – Tuomas Hirvonen 11 pisteellä ja kuudella syötöllä.

Ottelutilastot

Bisons Loimaa venytti Korihaiden tappioputkea. Isännän roolissa pelanneet uusikaupunkilaiset taipuivat luvuin 53–73.

Bisonsin tahtipuikkoa ottelussa heilutti tuttuun tapaan Zach Thomas, joka tilastoi varsin vakuuttavat 22 pistettä ja 14 levypalloa. Korihailla puolestaan kovin pistesuoritus nähtiin Jalen Jacksonilta, joka keräili niitä 15.

Otteluvoitto oli Bisonsille vasta kauden toinen. Korihait puolestaan on yhä nollilla.

Ottelutilastot

 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia