Seagulls, Pyrintö ja Kauhajoki porskuttavat karkuun – viimeisillä playoff-sijoilla tiukka sumppu

27.2.2021 18:35 Korisliigan kolmen kärki Helsinki Seagulls, Tampereen Pyrintö ja Kauhajoki vahvistivat asemaansa illan voitoilla.

Tuukka Kotti ja Seagulls pitävät visusti kiinni Korisliigan kärkisijasta. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsinki Seagulls on yhtä ottelua vaille varmistamassa runkosarjavoittonsa miesten Korisliigassa. Tänään kärkijoukkue kaatoi kotonaan Kataja Basketin 80–62.

Kotijoukkueen kovin korintekijä ottelussa oli heittävä takamies Antti Kanervo, joka keräsi 14 pistettä. Erinomaisesti pelasi myös sentteri Tuukka Kotti, jolle merkittiin 11 pistettä ja kuusi levypalloa.

– Pelimme oli rikkonaista. Taukojen jälkeen täytyy pelirytmiä joskus vähän hakea, mutta olen tyytyväinen puolustuspeliimme ainakin. Ottelun loppupuolella kävi niin, että lopetimme sulkemisen ja aloimme rentoutua puolustuspäässä, ja siksi Kataja pääsi takaisin mukaan. Pitää jatkossa vain olla henkisesti kovempia, Kotti kommentoi Ruudun haastattelussa.

Kataja puolestaan kärvistelee playoff-viivan tuntumassa tiiviissä viiden joukkueen sumpussa, jonka kesken jatkopaikkoja on tarjolla vain neljä. Heidän paras pistemiehensä tänään oli Rashard Odomes 14:llä.

Ottelutilastot

 

Asemien vahvistusta myös kärkikolmikon kahdelle muulle joukkueelle

Korisliigan toista sijaa pitävä hallitseva mestari Kauhajoki nosti voittosaldoaan myös, kun BC Nokia taipui heidän käsittelyssään kotikentällään 75–99. Tappion kärsinyt Nokia taistelee pudotuspelipaikasta parhaillaan samassa sumpussa kuin Katajakin.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Kauhajoen Collin Malcolm ja Timothy TJ Holyfield sekä Nokian Gokul Natesan kaikki kolme tasaisella 23 pisteen tuloksellaan.

Illan pelistä erityisen teki myös tuomari Pekka Saroksen merkkipaalu. Saros tuomitsi tänään Nokialla peräti 1200. ottelunsa koripallon pääsarjatasolla.

Ottelutilastot

Ei kahta ilman kolmatta, sillä kolmatta sijaa pitävä Tampereen Pyrintökin juhli asemansa vahvistumista. Kobrat taipui Lapualla vieraidensa käsittelyssä 83–96. Kahden aiemman ottelun häviäjien tapaan myös Kobrat taistelee viiden sumpussa neljästä viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Pyrinnön Marcus Lewis 22:lla ja Kobrien Jordan Loverige 21:llä.

Ottelutilastot

Ura vei jumbokamppailun

Toisistaan mittaa ottivat myös pudotuspelien ulkopuolelle jo aiemmin rajautuneet Korisliigan viimeisten sijojen joukkueet Ura Basket ja Korihait. Tiukka ja piserikas ottelu päättyi lopulta Uran voittoon 109–105. Voitto oli Uralle vasta kauden ensimmäinen kotivoitto ja kaiken kaikkiaan kolmas voitto.

Kovimmat pistesaldot merkittiin Uran Kevin Bracy-Davisille, joka sai aikaan 25, ja Korihaiden Trevor Blondinille, joka teki täydet 30. Hyvän ottelun pelasi myös Uran kotimainen laituri Joona Airenne, joka tilastoi kymmenen pistettä ja yhdeksän levypalloa.

– Kauden ensimmäinen kotivoitto maistuu totta kai hyvälle, kun sitä olemme aika pitkään tässä hakeneet. Hyökkäyksessä liikkui pallo hyvin, vaikka puolustuksessa olikin vaikeaa varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, Airenne kommentoi Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

 
27.1.2024 19:51 Korisliiga

Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

26.1.2024 20:32 Korisliiga

Kouvot yllätti sarjakärjen – Kauhajoki voiton ansiosta kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa

Miesten Korisliigassa mitellään ylemmän jatkosarjan viimeisistä vapaista sijoista. Niitä tavoittelevat Kouvot ja Kauhajoki ottivat kumpikin pisteet tänään.

24.1.2024 21:36 Korisliiga

Vilpas haki vieraspisteet Lahdesta

Salon Vilpas paranteli asemiaan sarjataulukossa, kun joukkue kävi hakemassa vieraspisteet Lahdesta. Ottelu päättyi vierasjoukkueen hyväksi 103-80.

24.1.2024 11:30 Korisliiga

Vaikeita kausi kokenut Topias Palmi on palannut tasolleen ja ylittänyt sen – Korisliigan joulukuun pelaaja kertoo, miten Kauhajoki nousi suosta

Kauhajoen heittävä takamies Topias Palmi valittiin miesten Korisliigassa joulukuun 2023 Kuukauden pelaajaksi. Hänen onnistumistensa kanssa käsi kädessä ovat kulkeneet koko seuran onnistumiset.

20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

17.1.2024 10:45 Korisliiga

Pyrintö ja Tero Vasell pitkään jatkosopimukseen

Korisliigassa nähtiin tällä kaudella jo toinen poikkeuksellisen pitkä valmentajasopimus, kun Tero Vasell allekirjoitti itselleen neljän vuoden jatkon.

16.1.2024 20:52 Korisliiga

Kataja kaatoi sarjakärki Seagullsin – Kauhajoki ja Kobrat kamppailivat pitkän kaavan kautta

Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros, jossa nähtiin niin yllätyksiä kuin ennakkosuosikkien voittojakin. Jokaisella joukkueella on jäljellä enää kaksi ottelua ennen jatkosarjoja.

Näytä lisää vastaavia