Seagulls Suomen Cupin finaaliin Vilpasta vastaan – Lahti sai jälkipuoliskolla kirin päälle mutta jäi lopulta kakkoseksi

14.1.2022 19:59 Lahti Basketballin kolmannen jakson kovasta kiristä huolimatta Helsinki Seagulls taputteli ottelun selkein luvuin ja eteni finaaliin.

Seagullsin Antti Kanervo, Shawn Huff ja Tuukka Kotti pitivät johdon yllä, vaikka Lahden Khalil Iverson pääsikin irti muutaman kerran. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsinki Seagulls kohtaa huomenna lauantaina miesten Suomen Cupin finaalissa Salon Vilppaan. Seagulls varmisti paikkansa kaatamalla Lahti Basketballin ainoassa välieräottelussa luvuin 108–87.

Isosta piste-erosta huolimatta ottelu ei ollut läpihuutoa. Lokit pääsivät jo puoliaikatauolle reippaassa johdossa 55–39, mutta kolmannella jaksolla alkoi Lahden rynnistys. Haastajat kävivät parhaimmillaan vain viiden pisteen päässä tasoituksesta Ali Aholan sekä ulkomaalaisvahvistusten Antonio Ballardin ja Khalil Iversonin johdolla, mutta Seagulls sai pidettyä johtonsa ja kasvatettua sitä jälleen loppua kohti.

Vajaasta miehityksestä kärsivän Lahden tehotiimistä Aholalle merkittiin 16 pistettä ja kolme koriin johtavaa syöttöä, Iversonille 18 pistettä ja seitsemän levypalloa ja Ballardille 23 pistettä, kymmenen levypalloa ja neljä syöttöä.

– Seagulls oli juuri niin kova kuin arvata saattoi. He rokottivat meitä armottomasti, kun olimme myöhässä. Saimme kuitenkin vähän fiksattua palloskriinipuolustusta ja nousimme vielä taistelemaan voitosta. Pystyimme reagoimaan vaikeuksiin, mutta sitten yksinkertaisesti loppuivat rahkeet, kommentoi Lahden päävalmentaja Pieti Poikola.

Seagullsin rasvatun lailla toimivan hyökkäyksen kärkiniminä nähtiin kotimaiset maajoukkuesankarit Shawn Huff ja Antti Kanervo. Huff teki ottelussa 22 pistettä ja keräsi viisi levypalloa sekä viisi syöttöä. Kanervo puolestaan pommitti 21 pistettä hervottomilla osumatarkkuuksilla – takamiehen kolmoset upposivat suhteessa 5/6.

– Vastustajalla ei ollut läheskään täysi rosteri, joten täytyy hyvästä pelistämme huolimatta huomioida nämä lieventävät asianhaarat. Pelaamattomuus tuntui tietyllä tavalla ja saattoi joidenkin pelaajien liikkeissä näkyäkin, mutta fyysisesti fiilis oli todella hyvä, kommentoi Kanervo.

Myös Lassi Nikkarinen näytti jälleen, mistä hänen peliälynsä on tehty, kun Seagullsin nuori pelinjohtaja jakoi kuusi koriin johtavaa syöttöä hyökkäyksen moottorina.

Seagulls etenee nyt kohtaamaan Salon Vilppaan, joka lunasti oman finaalipaikkansa pelaamata välieräottelua ollenkaan, sillä Kauhajoki joutui vetäytymään turnauksesta viime hetkellä koronavaikeuksien takia. Se ei välttämättä silti tarkoita automaattisesti etulyöntiaseman olevan kummallakaan puolella.

– Hyvä, että saimme alle tällaisen ottelun. Aluksi toki etu oli Vilppaan puolella, koska he pääsivät finaaliin suoraan, mutta meillä on nyt voitettu peli alla, joten väitän, että se etu on nyt syöty, Kanervo lisäsi.

Ottelutilastot

 
8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.

1.3.2024 20:20 Korisliiga

Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.

1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Harvinaisuus Korisliigassa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis isä-poika-tiiminä samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa nähdään harvinaisuus, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Yli lajirajoen kyseessä on harvinaisuus: ensimmäinen isä-poika-erotuomaripari oli Rauno ja Juha-Petri Nieminen kaudella 1984-85. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

1.3.2024 10:15 Korisliiga

Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

Näytä lisää vastaavia