Seagulls uusi cup-mestaruutensa Kisahallin heittorallissa

13.2.2021 19:32 Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö kiskoivat vuoden 2021 Suomen cupin finaalissa kolmen pisteen heittoja kahteen pekkaan paitsi enemmän kuin yhdessäkään ottelussa aiemmin, myös erinomaisin tarkkuuksin. Lopussa Seagullsin kylmähermoisuus ratkaisi periksiantamattoman Pyrinnön rynnistyksessä ja cup-pokaali pysyi Helsingissä pistein 97–95 (51–46).

Tuukka Kotti pääsi leikkaamaan sukkaa myös vuoden 2021 cupin mestaruuden merkeissä. Kuvat: Ville Vuorinen / Korisliiga.

Cupin huipentuman juoni oli selvillä jo ensimmäisiltä minuuteilta alkaen, kun Seagulls joutui vastaamaan ilman ykköstykkiään Marcus Lewisia pelanneen Pyrinnön paikkapuolustukseen kaukoheitoilla, kun taas toisessa päässä Pyrintö rynni viiden miehen rintamana hyökkäyslevypalloihin ja ruokki kätensä kuumaksi saanutta Shawn Hopkinsia, joka säkitti jo ennen taukoa kuusi onnistunutta kolmosta ja 22 pistettä.

Seagulls viritteli karkumatkaa useaan otteeseen erityisesti Kendale McCullumin pelinrakentelun ja Antti Kanervon kaukoheittojen turvin, mutta Pyrintö ei päästänyt jalkaansa kaasulta: Shaquille Thomas, Lassi Kilpinen ja päätösneljänneksellä manselaisten sisukkuuden ilmentymäksi kohonnut Tomas Pihlajamäki palauttivat vieraat aina Seagullsin kantaan.

Runsaat kolme minuuttia ennen loppua Shawn Hopkins vei Pyrinnön kolmosellaan 90–91-johtoon. Hopkinsin hurmoskorin jälkeen joukkueet etenivät kori korista, kunnes Kendale McCollum upotti loppupisteet 97-95 tyylipuhtaalla floaterilla, kun pelikellossa oli enää minuutti ja 40 sekuntia.

Pyrinnölle tarjottiin viimeisen 12 sekunnin aikana vielä peräti kolme ratkaisumahdollisuutta, mutta Gulls piti päätynsä puhtaana. Puolustuspään sankarina suoritti Tuukka Kotti, joka painosti Osku Heinosen pallonmenetykseen vain kaksi sekuntia ennen loppua.

- Mestaruusjuhlat ovat kaikki eri tavalla hienoja tilaisuuksia. Tämä on uskomaton pelaajaryhmä, joka tekee työnsä todella hienosti ja tukenani valmentajana on maailman paras valmennusstaffi, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso tuuletteli Ylen haastattelussa cup-pokaali käsissään.

Kolmosia, kolmosia ja kolmosia

Viime vuosikymmenen nouseva trendi kansainvälisessä koripallossa on ollut kolmen pisteen heittopeli, josta Seagulls ja Pyrintö pitivät mestariluokan klinikan.

Seagulls kirjautti uuden Suomen ennätyksen miesten pääsarjan kolmen pisteen heittoyrityksissä, kun pöytäkirjaan merkittiin peräti 50 otettua kolmosta. Pääsarjajoukkueiden yhden ottelun onnistuneissa kolmosissa Seagulls kohosi kakkoseksi (22) ja Pyrintö jaetulle kolmossijalle (21).

Heittoshow’n kuumimmat ranteet olivat Gullsin heittäjä-ässä Antti Kanervo (3p 9/12) ja Pyrinnön pistekuningas Shawn Hopkins (3p 7/10). Erinomaisesti kaaren takaa onnistuivat myös Gullsin Corban Collins (5/11), Porter Troupe (3/6) ja Shawn Huff (3/8) sekä Pyrinnön Shaquille Thomas (5/8) ja Tomas Pihlajamäki 3/5).

Selkosuomeksi sanottuna: joukkueet antoivat ranteen laulaa, kun heitto kerran upposi. Gulls säkitti kolmosensa 44% ja Pyrintö 48% tarkkuudella.

- Pyrinnön periksiantamattomuus ja puolustustapa tekevät näitä juttuja. Emme päässeet itse toteuttamaan sitä puolustusta mitä tahdoimme ja annoimme Pyrinnölle liikaa hyökkäyslevypalloja, mutta onneksi omat heitot menivät tarpeeksi hyvin sisään, Kisahallin kultaranne Anttii Kanervo hymyili.

Yhdessä ottelussa onnistuneiden kolmosten kärkenä kimaltelee edelleen Kouvot, joka sivalsi poskettomat 25 kaukoheittoa säkkiin Team Componentaa vastaan maaliskuussa 2009.

Sankarin viitalle monta ottajatarjokasta

Kanervo (27/1/3 syöttöä) oli cup-mestari Seagullsin ehdoton tehoykkönen. Pelinrakentaja Kendale McCollum (7/1/7 syöttöä/4 riistoa) oli alusta asti virhevaikeuksissa, mutta kirjautti vajaassa 22 peliminuutissa joukkueensa korkeimman +/- -lukeman, +10. McCollumin ollessa kentällä Seagulls kiskaisi suurimmat karkumatkansa.

Porter Troupe (9/0/8 syöttöä) ja Corban Collins (15/1) erottuivat eritoten kaukoheitoillaan, kun taas Wayne Martin (10/4) toi helsinkiläisten hyökkäykseen henkeä lähietäisyyksien onnistumisillaan. ”Seniorikolmikko” Tuukka Kotti (6/13/5 syöttöä)-Timo Heinonen (12/6)-Shawn Huff (11/8/5 syöttöä) kunnostautui pelin rauhoittajan ja levypallopelaajan ominaisuudessa.

Pyrinnöstä Shawn Hopkins (32/7) nousi erinomaisesti esille Marcus Lewisin ollessa sivussa ja Shaquille Thomas (21/7) heräsi toden teolla taisteluun Pyrinnön kiriessä Gullsin etumatkaa kiinni. Tomas Pihlajamäki (16/9/5 syöttöä) oli puolestaan silkalla tahdollaan johdattaa tamperelaiset voittoon päätösjaksolla – hetkensä oli myös Lassi Kilpisellä (12/0/4 syöttöä) ja kentän levypallokuningas Brady Skeensillä (5/13/5 syöttöä).

Ottelutilastot

 
14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

17.12.2022 20:05 Korisliiga

Korihait kauden kolmanteen voittoon Trey Niemen johdolla – Kauhajoelle pisteet poikkeuksellisesta yhdistelmäottelusta

Miesten Korisliigassa pelattiin niin runkosarjaotteluita kuin Suomen Cupiakin – yhdessä ottelussa jopa kumpaakin samaan aikaan.

11.12.2022 19:33 Pääjuttu

Severi Kaukiainen loisti illan Korisliiga-ottelussa – Seagulls puolestaan jatkoon Suomen Cupissa

Illan aikana pelattiin kaksi miesten ottelua. Korisliigan puolella Kauhajoki haki sarjapisteet vieraista, kun taas Helsinki Seagulls selvitti Suomen Cupin puolivälierät.

10.12.2022 20:59 Pääjuttu

Kataja kirkkaasti välieriin miesten Suomen Cupissa

Kataja Basketin ja Salon Vilppaan puolivälieräkohtaaminen päättyi Katajan roimaan voittoon.

9.12.2022 20:32 Korisliiga

Nokia vei Suomen Cupin ensimmäisen puolivälierän – kapteeni Lehto vedossa

BC Nokia eteni ensimmäisenä joukkueena miesten Suomen Cupin välieriin.

28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

24.11.2022 13:30 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

15.1.2022 19:35 Korisliiga

Suomen Cup -finaali äityi jännäriksi, mutta Seagulls otti jälleen voiton

Helsinki Seagulls saalisti kolmannen perättäisen Suomen Cup -mestaruutensa, vaikka Salon Vilpas antoi loistavan vastuksen.

14.1.2022 11:15 Suomen Cup

Suomen Cup -ennakko: Lahti ja Seagulls mittelevät finaalipaikasta

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan tänään Helsingin uudessa Urhea-hallissa, vaikka valitettavasti asetelma onkin tiivistynyt vain final threeksi.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

Näytä lisää vastaavia