Seagulls vei jatkoaikatrillerin nimiinsä Kotin ja Huffin johdolla

6.11.2019 20:54 Karhu Basket jatkoi hyvää virettään. Lahti Basketball haki voiton Lapualta.

Seagullsin maajoukkuetähti Tuukka Kotti pelasi Pyrintöä vastaan vahvan ottelun. Kuva: Ville Vuorinen

Helsinki Seagulls piti kotiparkettinsa edelleen koskemattomana, vaikkakin Tampereen Pyrintö rutisti aina jatkoajalle asti. Jatkoajalla Seagullsin kokeneet maajoukkuemiehet Shawn Huff (21/5) ja Tuukka Kotti (17/5) pitivät huolen, että vierailijat lähtivät kotimatkalle tappio niskassaan koriluvuin 103–89, 86– 86 (54–45).

Äärimmäisen tasainen ottelu eteni pitkään Seagullsin johtoasemassa. Sitkeä Pyrintö kuitenkin nousi päätösneljänneksellä kannoille. Tamperelaiset saivat mahdollisuuden myös voittoheittoon, kun Antti Kanervolle (8/3) tuomittiin epäurheilijamainen virhe neljä sekuntia ennen loppua. Ray Nixon (13/4/3s) tasoitti ottelun ensin vapaaheittoviivalta, muttei onnistunut enää sivurajan jälkeen heittoyrityksessään.  

Pitkään taka-ajajana ottelussa ollut Pyrintö ei antanut periksi. Siihen myös kapteeni Antero Lehto (19/2) oli erityisen tyytyväinen.

– Paljon kertoo meidän joukkueesta, ettei missään vaiheessa luovutettu. Vaikka nyt tappio tulikin, niin ihan hyvillä mielin voi tästä lähteä eteenpäin. Pitää nopeasti nollata tämä tappio. Jo perjantaina Tampereelle saapuu Kobrat, Pyrinnön kapteeni Antero Lehto linjasi Elisa Viihteen haastattelussa.

Pyrinnön ykköstykki oli väkivahva Khalil Small (30/14/4s/4r), joka tuntui välillä ehtivän joka paikkaan kentällä.

– Täysilukuinen Seagulls ei anna yhtään armoa, jos teet puolustuksessa yhtään virhettä. Toisella puoliajalla tehtiin pieni muutos puolustukseen ja pidettiin Seagulls 31 pisteessä. Olen tyytyväinen siihen, missä mennään tällä hetkellä, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen kiitteli.

Seagullsilta Kotin ja Huffin lisäksi onnistuivat etenkin Elijah Stewart (18/5) ja vaihtopenkiltä valtavasti energiaa tuonut Trae Bell-Haynes (13/6/13s).

– Vähän ylitöiksi meni, mutta mukavahan se on pelata tällaisia otteluita. Ainakin varmasti yleisö tykkää, kun on näin tiukkoja nämä kotiottelut, Huff hymyili.

– Ehkä meillä vähän on mietittävää siinä, miten pelaamme johtoasemassa. Ehkä lähdemme liikaa turvaamaan johtoa, kun pitäisi vaan jatkaa aggressiivisesti hyökkäämistä.

Seagulls pelaa seuraavaksi sunnuntaina Uudessakaupungissa.

Ottelutilasto

Karhu Basketille jo neljäs peräkkäinen voitto

Kauhajoen Karhu Basket kaatoi jo toistamiseen tällä kaudella Kouvolan Kouvot, nyt Kauhajoella lukemin 96–79 (53–49).

Karhu Basketille voitto oli jo neljäs putkeen. Kouvoille tappio oli nyt kolmas yhdeksässä pelissä.

– Päällimmäisenä on se mielessä, että Kouvot on ollut alkukauden todella aktiivinen joukkue ja. Nyt me olemme kuitenkin olleet molemmissa otteluissa heitä vastaan se aktiivisempi joukkue. Siihen olen tosi tyytyväinen, Karhu Basketin päävalmentaja Janne Koskimies mietti.

Karhu Basketin tähtinä tuikkivat Cameron Jones (17/3/11s), Evan Yates (20/9/4s) ja parhaan pelinsä Karhu Basketin paidassa pelannut tarkkakätinen Alex Thompson (29/8).

Kouvojen parhaat olivat Silas Melson (19/8/5s) ja Duke Shelton (14/8/3s).

– Siinä oli samoja elementtejä kuin meidän edellisessäkin tappiossamme heille. Jo ensimmäisellä puoliajalla heillä taisi olla kahdeksan hyökkäyslevyä ja he juoksivat myös nopeita pisteitä liikaa, Kouvojen käskyttäjä Tuomas Oja totesi.

– Meillä on vielä tekemistä tunnetiloissa. Silloin kun menee hyvin, niin silloin olemme tosi korkealla ja se kantaa hyvin. Silloin kun taas ei mene oikein hyvin, niin sieltä kuopasta on vaikea päästä. Siinä on meillä tekemistä, peli aaltoilee vielä liikaa. Ei osata olla vielä tasaisia suorittajia.  

Karhu Basketin kausi jatkuu lauantaina Joensuussa. Kouvot isännöi perjantaina BC Nokiaa.

Ottelutilasto

Lahti Basketball pelasi loistavan toisen puoliajan Lapualla

Sarjanousija Lahti Basketball otti kauden neljännen voittonsa, kun Lapualla Kobrat kukistui koriluvuin 79–99 (38–37). Lahti on napannut neljästä voitostaan peräti kolme vieraskentillä.

Lahti Basketball juhli Lapualla voittoa loistokkaan toisen puoliaikansa ansiosta. Vielä toisella jaksolla Kobrat johti ottelua yhdeksällä pisteellä. Kolmannen neljänneksen Lahti Basketball vei kuitenkin tylysti 16 pisteellä: 28–12.

– Ensimmäinen puoliaika puolustettiin heikosti. Puoliajan jälkeen pelattiin kovaa puolustuksessa ja päästiin sen kautta hyökkäämään hyvin. Joukkue pelasi tänään hyvällä asenteella, lahtelaisten käskyttäjä Petri Velling kehaisi.

Kobrien pelaamista sekoitti lukuisat helpot menetykset. Lahti Basketball pääsi juoksemaan useaan otteeseen kenttää lapualaispelaajien paineettoman harhasyötön jälkeen.

– Ensimmäinen puoliaika oli vielä ihan ok meiltä. Liikaa menetyksiä meille ottelussa tuli. Toisella puoliajalla romahdettiin pelillisesti ja muutenkin vähän halutonta pelaamista, Kobrien kapteeni Lauri Toivonen (0/6/3s) harmitteli.

Lahti Basketballin voiton takuupelaajina toimivat pelintekijät Tuomas Hirvonen (25/2/3r) ja Devante Wallace (17/3). Laituri Courtney Stockard (15/13/3s) kasasi tilastoihinsa tupla-tuplan.

Kobrien pirteimmät olivat loukkaantumisista kokoonpanoon palanneet Antto Nikkarinen (18/6/3s) sekä Jordan Capps (22/4).

Kobrat matkaa perjantaina Tampereelle. Lahteen saapuu samaisena päivänä vieraita Kotkasta.

Ottelutilasto

 
17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

Näytä lisää vastaavia