Seagullsin Edosomwanilla todellinen tehoilta voitossa – Lahden Clarke sai Damon Williamsin kiinni triplatuplissa

11.2.2023 20:04 Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls, Kauhajoki ja Kataja Basket. Alemmassa jatkosarjassa pisteet keräsi BC Nokia.

Zena Edosomwan (#1) ja Okko Järvi (#14) olivat avainpelaajia Seagullsin voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsinki Seagulls nappasi vierasvoiton matkallaan Kotkassa. KTP-Basket taipui vieraille luvuin 75–86.

Todellinen tehoilta nähtiin Seagullsin sentteriltä Zena Edosomwanilta, joka takoi taululle 21 pistettä, keräsi 16 levypalloa ja torjui peräti kuudesti. Edosomwanin tehokkuuslukema oli aivan kirkkaasti kentän korkein: tasan 40.

Vedossa oli myös joukkuetoveri Okko Järvi, joka pussitti 18 pistettä.

– Saimme nihkeän alun. Emme toteuttaneet omia juttujamme, ja Kotka pääsi pelaamaan vahvuuksillaan. Hyvin kuitenkin pidimme kontrollin, ja vaikka ajoittain hyökkäyksessä aloimme haparoida, silloin onneksi Kotkallakaan ei pudonnut. Lopussa emme pelanneet sovittuja pelejä eikä hyökkäyksistä syntynyt myöskään koreja. Valmentaja Jussi Laaksolta tuli palautekin siitä aika välittömästi, kommentoi Järvi.

KTP:n paras pistemies ottelussa oli Roydell Brown, joka merkkautti 19 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Ottelutilastot

Kauhajoen alku illan kotiottelussa ei puolestaan ollut nihkeä. Ei sen enempää ollut loppukaan. Isännät pitivät kiinni johdosta läpi koko ottelun ja taivuttivat Salon Vilppaan kirpein luvuin 101–60.

Pelin pistehirmu oli Kauhajoen Lee Skinner, joka upotti 15 pistettä, keräsi kuusi levypalloa ja otti kolme riistoa. Kuukauden Vahvin joukkuetoveri Severi Kaukiainen lisäsi pinoon 14 pistettä ja kahdeksan koriin johtavaa syöttöä.

Vilppaan korilinko oli Ira Lee 14 pisteellä ja 12 levypallolla.

Ottelutilastot

Kataja Basket puolusti onnistuneesti kotikenttäänsä luvuin 86–78. Vierasmatkalla käynyt Kouvot oli ison osan ottelusta johdossa, mutta isännät pääsivät viimeisellä neljänneksellä niskan päälle.

Katajan tilastokuningas oli Galin Smith 18 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Joukkuetovereista Thomas Tumba osui 16 pistettä ja Tuomas Hirvonen puolestaan esitteli monipuolisen rivin: 14 pistettä, kuusi levypalloa ja viisi syöttöä.

– Matsi oli tiukka ja vuoristoratamainen. Annoimme kaverille eteen, ja sitten otimme kiinni pariin otteeseen. Alkuun Kouvojen paikkapuolustuksen murtaminen tuotti meille vaikeuksia, vaikka siihen olimmekin hyvin valmistautuneet, totesi Hirvonen.

Kouvojen pistetykki oli 21 pistettä, viisi levypalloa ja neljä syöttöä kerännyt Joel Mäntynen.

Ottelutilastot

Alemmassa jatkosarjassa Nokialle voitto, mutta Clarkelle ennätys

Illan alemman jatkosarjan ottelussa ei meinattu löytää ratkaisua millään, kun kotijoukkue Lahti Basketball ja vieraileva BC Nokia kulkivat kohti maaliviivaa rinta rinnan. Lopussa kuitenkin Nokia pääsi nenänmitan edelle, ja Lahti kaatui 85–88.

Voitosta kiittäminen oli isoilta osin Nokian suomalaistakamiestä Niko Mattilaa, joka pussitti joukkueensa korkeimmat 25 pistettä.

Lahden peli nojasi jälleen pääosin Chris Clarkeen, joka keräsi tavaksi tulleen triplatuplan osumalla tällä kertaa 22 pistettä, nappaamalla 16 levypalloa ja jakamalla kymmenen syöttöä. Kyseessä oli siis ennätysilta, sillä Clarke otti pelissä Korisliiga-uransa kahdeksannen peräkkäisen triplatuplan ja sai samalla Damon Williamsin kiinni triplatuplien kokonaismäärässä. Kahdeksan triplatuplaa on miesten Korisliigan voimassa oleva uraennätys.

Ottelutilastot

 
17.3.2023 21:40 Korisliiga

Kataja voitokkaana kotiedun metsästyksessä – Korisliigan viimeinen playoff-paikka yhä vailla ottajaa

Miesten Korisliigan viimeistä playoff-paikkaa ei saatu toiseksi viimeisellä jatkosarjakierroksella vieläkään ratkaistua.

15.3.2023 21:07 FIBA Europe Cup

Kauhajoki raivasi tiensä neljän parhaan joukkoon FIBA Europe Cupissa yli 2000-päisen kotiyleisön edessä

IKH Areenalle saapuneet Karhu Basketin fanit pääsivät tuulettamaan, kun joukkue eteni toisena suomalaisseurana FIBA:n alaisen eurokilpailun neljän parhaan voittoon. Välieräpaikka tuli huiman puolustusnäytöksen päätteeksi FC Portosta lukemin 75–65 (42–28). Välierät pelataan maalis-huhtikuun vaihteessa.

15.3.2023 07:53 FIBA Europe Cup

Kauhajoki hamuaa FIBA Europe Cupin välieriin kotikentällä keskiviikkona - ottelu katsottavissa VeikkausTV:ltä

Kauhajoki pääsee toiseen osaotteluun FC Portoa vastaan pisteen johtoasemasta. Ratkaiseva puolivälierien toinen osa käynnistyy keskiviikkona klo 18.30 IKH Areenalla. Ottelu on katsottavissa VeikkausTV:n kautta.

11.3.2023 21:09 Korisliiga

Daniel Dolencin huippuilta siivitti Kauhajoen ylivoimaiseen voittoon KTP:stä

Korisliigan lauantain ainoassa ottelussa Kauhajoki voitti kotikentällään IKH Areenalla KTP-Basketin 102-65.

10.3.2023 20:36 Korisliiga

Nokia varmisti pudotuspelipaikkansa – Honka putoaa ykkösdivisioonaan

Miesten Korisliigassa ratkaistiin monta kohtaloa, kun BC Nokia sai varmistettua paikan playoffeissa ja Korihait pudotti Tapiolan Hongan sarjasta.

10.3.2023 09:00 Korisliiga

Helmikuun vahvin Chris Clarke putosi syksyllä G-liigasta loukkaantumisen takia ja palasi Lahteen – nyt hän rekisteröi nimiinsä kokonaisen triplatuplakuukauden

Korisliigan Kuukauden vahvin Chris Clarke oli jo murtanut Kaliforniassa tiensä Santa Cruz Warriorsiin, kun yhtäkkiä paljastui loukkaantuminen. Hän pakkasi laukkunsa ja palasi Lahteen – ja laittoi rytinällä Korisliigan ikivanhat ennätykset uusiksi.

9.3.2023 09:12 Korisliiga

Huima ura jatkuu: Timo Heinonen ja Seagulls jatkosopimukseen

Helsinki Seagullsia jo kaudesta 2015-16 asti edustanut 41-vuotias Timo Heinonen jatkaa joukkueessa 1+1-mittaisella sopimuksella myös tulevalla Korisliiga-kaudella 2023-24. Heinonen pelattujen otteluiden maratontaulukon kärkipaikalla.

9.3.2023 00:17 FIBA Europe Cup

Kauhajoki avasi puolivälierät pisteen voitolla – ”Tämä antaa meille tosi hyvät asetelmat kotikentälle”

FC Porto ei päästänyt Kauhajokea helpolla FIBA Europe Cupin puolivälierien ensimmäisessä osassa Portugalissa. Takaa-ajaksi joutuneet vieraat näyttivät lujuutensa loppuhetkillä punnertaen pisteen voittoon lukemin 80–81 (39–36). Ratkaiseva toinen osa pelataan keskiviikkona 15.3. Kauhajoella.

8.3.2023 12:00 FIBA Europe Cup

Kauhajoki aloittaa FIBA Europe Cupin puolivälierät keskiviikkona Portugalissa

Hallitseva Suomen mestari ja upeita otteita eurokentillä tällä kaudella esittänyt Kauhajoki kohtaa kaksiosaisessa puolivälieräsarjassa FC Porton. Välieriin edetään kahden ottelun yhteistuloksella. Ottelu on katsottavissa suorana FIBA:n YouTube-kanavalta.

4.3.2023 20:12 Korisliiga

Seagullsin Järvi liekeissä kaaren takaa – Kauhajoki ja Nokia vahvistivat paalupaikkojaan

Miesten Korisliigassa Kauhajoki vahvisti koko sarjan johtoasemaansa, mutta voiton otti myös toisena tuleva Helsinki Seagulls. Alemmassa jatkosarjassa BC Nokia pönkitti omaa paalupaikkaansa.

3.3.2023 20:31 Korisliiga

Lahti ja Pyrintö ottivat kriittiset voitot playoff-haaveidensa kannalta – KTP:n Brandonit toivat täpärän jatkoaikavoiton

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton otti KTP-Basket. Alemmassa sarjassa voitot menivät viimeisistä pudotuspelisijoista kamppaileville Tampereen Pyrinnölle ja Lahti Basketballille.

21.2.2023 09:38 Korisliiga

Vertio nousee ensi kaudeksi Seagullsin päävalmentajaksi, Laakso jättää tehtävänsä kauden jälkeen

Helsinki Seagullsin päävalmentajana kaudesta 2019–20 asti toiminut Jussi Laakso jättää tehtävänsä kuluvan kauden päätyttyä. Seagullsin uudeksi päävalmentajaksi astuu joukkuetta yhdessä Laakson kanssa jo neljättä kautta luotsaava Vesa Vertio 2+1-mittaisella sopimuksella.

18.2.2023 20:51 Korisliiga

KTP sai tappioputken katki Vili Nymanin johdolla – Lahden Chris Clarke rikkoi liigan triplatuplaennätyksen

Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros. Ylemmässä jatkosarjassa voittivat KTP, Kauhajoki ja Seagulls. Alemmassa Nokia, Korihait ja Lahti.

15.2.2023 20:37 Korisliiga

Seagulls kirkkaaseen voittoon kärkikamppailussa – Vilppaalle ja Lahdelle pisteet tiukoista väännöistä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ottivat Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas. Alemmassa sarjassa juhli Lahti Basketball.

14.2.2023 20:03 Korisliiga

Mattila ja Heinonen jälleen liekeissä pirkanmaalaisseurojen voitoissa – Kouvot vei Kymenlaakson derbyn

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa Kouvot kaatoi KTP:n Kymenlaakson derbyssä. Alemmassa sarjassa puolestaan pisteet veivät pirkanmaalaisjoukkueet Nokia ja Pyrintö.

12.2.2023 19:01 Korisliiga

Osku Heinosen ennätystä sivuava ilta siivitti Pyrinnön voittoon Korihaista

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Tampereen Pyrintö päihitti Korihait.

12.2.2023 14:49 Korisliiga

Antero Lehto rikkoi maagisen 20 000 peliminuutin rajan Korisliigassa

BC Nokian Antero Lehto uurasti kentällä lauantaina Lahden kaadossa melkein 26 minuuttia, mikä tiesi samalla sitä, että hän ylitti ensimmäisenä pelaaja kautta aikain 20.000 peliminuutin rajan Korisliigan runkosarjassa.

10.2.2023 12:39 Korisliiga

Kuukauden vahvin Severi Kaukiainen menestyy kahdessa sarjassa: ”Välillä on rankkaa, mutta onnistumiset myös ruokkivat toisiaan”

Severi Kaukiainen valittiin tammikuussa 2023 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi. Kaukiainen myöntää, että vaikka välillä onkin rankkaa, onnistumiset sekä Korisliigassa että eurosarjassa ruokkivat toisiaan.

8.2.2023 20:47 Korisliiga

Kobrat kaatoi espoolaiset Lapualla – Hongan riveissä nähtiin uusi vahvistus

Miesten Korisliigan alemman jatkosarjan ottelu päättyi Kobrien voittoon.

Näytä lisää vastaavia