Serbia nujersi Georgian, Susijengi jälleen EM-kisoihin!

19.2.2021 19:50 Aiemmin päivällä Sveitsin nujertanut Susijengi päätti EM-karsintaperjantain riehakkaissa tunnelmissa, kun Serbia peittosi aiemmin tappiottoman lohkojohtaja Georgian lukemin 66–92 (31–47). Oman EM-kisapaikkansa varmistamisen lisäksi Serbia siivitti voitollaan kisoihin myös Susijengin, joka esiintyy syksyllä 2022 EM-näyttämöillä viidennen perättäisen kerran.

Susijengi varmisti paikkansa syyskuun 2022 EM-kisoissa! Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

- Pitää olla valtavan ylpeä koko joukkueesta. Nyt vuoden verran vallinneissa olosuhteissa on kenen tahansa äärimmäisen vaikea pelata ja lohkossamme oli pelkästään erinomaisia koripallojoukkueita, joten jokaisen tämän joukkueen jäsenen on syytä taputtaa itseään olalle, päävalmentaja Henrik Dettmann kommentoi.

- Suuri hatunnosto pelaajille, jotka tässä maailmantilanteessa laittoivat Susijengin muun edelle, jatkoi Dettmann viitaten mm. Yhdysvalloista Tbilisiin saapuneelle Mikael Jantuselle ja Japanista lentäneelle Erik Murphylle.

Susijengi selviytyi viidentoista kuivan vuoden jälkeen EM-kisanäyttämöille 2011 (Liettua) ja on sittemmin esiintynyt kisoissa 2013 (Slovenia), 2015 (Ranska) ja Helsingin kotikisoissa 2017, kesän 2014 MM-kisoja unohtamatta. Syyskuun 2022 EM-kisojen alkulohkot pelataan Tbilisissä (Georgia), Prahassa (Tshekki), Milanossa (Italia) ja Kölnissä (Saksa) ja pudotuspelit Berliinissä (Saksa).

- EM-kisapaikka on jälleen iso mahdollisuus ja kasvun paikka pelaajille, valmennusjohdolle ja tietenkin koko taustaorganisaatiolle. Odotamme innolla tilaisuutta jatkaa täysin ainutlaatuista yhteistä matkaa faniemme kanssa, lähettää Dettmann kiitokset susifanien suuntaan.

- Tänä iltana voi olla hetken tyytyväinen, mutta meillä on näissä karsinnoissa vielä yksi peli pelaamatta ja nyt katseemme siirtyvät sunnuntain vastustajaan.

Susijengi huipentaa EM-karsintansa sunnuntaina 21.2. klo 17.00 Suomen aikaa alkavassa ottelussa Georgiaa vastaan. YLE TV2 televisioi ottelun klo 16.55 alkaen.

Kapteeni Huff: ”Helpotuksen ja ilon sekainen olo”

Susijengin kapteeninnauhaa Montpellierin ja Lillen EM-kisakesästä 2015 kantanut 203 A-maaottelun veteraani, jo viidet arvokisat joukkueen kanssa pelannut Shawn Huff oli yhtä hymyä EM-kisapaikan varmistuttua.

- Ihan älyttömän hyvä fiilis, semmoinen helpotuksen ja ilon sekainen olo. Koko pandemia-aika karsintaikkunoineen on ollut älyttömän rankkaa, valmistautumisajat ovat olleet lyhyitä ja joukkue on vaihtunut tosi paljon näissä kolmessa ikkunassa. Olosuhteisiin nähden pystyttiin tosi mallikkaasti hoitamaan ne ottelut, mitkä pitikin, Huff maalaili Serbian voiton jälkeen.

Jengin kapteenina Huffilla on valtava rooli joukkueen hengen ylläpitämisessä ja koheesiossa. Vaikka viimeksi kulunut vuosi on ollut Susijengin osalta haastava, kapteenin mukaan hyvät tunnusmerkit olivat ilmassa jo viikon alussa.

- Nämä ikkunat ja muut olosuhteet ovat tuoneet omat haasteensa, mutta jengin keräännyttyä yhteen tuntui erilaiselta. Koko jengin fokus on ollut älyttömän hyvä koko viikon, kaikki ovat olleet läsnä ja kun Sveitsiä vastaan alkoi peli kulkea, tunsin, että pitkään odotettu lataus purkautui.

Huff ja Susijengi päättävät EM-karsintansa sunnuntaina Georgiaa vastaan. Jo ennen syyskuun 2022 EM-kisoja käynnistyvätkin jo karsinnat paikoista kesän 2023 MM-kisoihin – ensimmäinen MM-karsintaikkuna pelataan tämän vuoden marraskuussa.

- Iso toive meillä kaikilla on se, että päästään mahdollisimman pian takaisin kuudennen pelaajan eteen, lähettää kapteeni terveisensä susifanien suuntaan.

Toijala luotsasi Viron EM-kisojen porteille

Samaan aikaan Venäjän Permissä Jukka Toijalan valmentama Viro nousi aivan syksyn 2022 EM-kisojen porteille.

Viro nujersi tappiottomana lohkoaan johtaneen Italian perjantain päiväottelussa jatkoajalla lukemin 105–101 (90–90, 54–44). Kisapaikalle löi viittä vaille viimeisen sinetin Venäjä, joka löylytti Pohjois-Makedoniaa 94–77 (51–33).

Viron todelliseksi tehomieheksi Italiaa vastaan kohosi 211-senttinen Maik-Kalev Kotsar, joka upotteli 32 pistettä (kahden pisteen heitot 15/22). Loppuhetkien sankarina hurjasteli jatkoajan viimeisellä minuutilla viisi pistettä niitannut Henri Drell.

Jos Pohjois-Makedonia häviää sunnuntaina Italialle, leimaa Viro kisapassinsa ensimmäistä kertaa sitten syksyn 2015.

 

Tilanne, EM-karsintalohko E

Sija

Joukkue

Ottelut

Voitot

Tappiot

Koriero

Voitto%

1.

Georgia*

5

4

1

-1

80 %

2.

Serbia*

5

3

2

+51

60 %

3.

Susijengi*

5

2

3

-24

40 %

----

 

 

 

 

 

 

4.

Sveitsi

5

1

4

-26

20 %

 

* = varmistanut EM-kisapaikkansa

 
25.2.2024 20:54 Susijengi

Susijengi ja Tanska nimesivät tusinansa maanantain otteluun

Susijengi ja Tanska ovat nimenneet pelaajansa maanantai-illan EM-karsintaotteluun. Susijengin kokoonpanoon nousee Saksan Bundesliigan Tigers Tübingenia edustava Aatu Kivimäki. Ottelu pelataan maanantaina klo 18.30 Espoo Metro Areenalla.

25.2.2024 11:38 Susijengi

Lundbergin Tanska on Susijengille erilainen haaste

Vaikka Tanskaa ei laajalti tunnetakaan koripallomaana, aloitti joukkue EM-karsintaurakkansa kirivoitolla ennakkosuosikki Georgiaa vastaan kotonaan Århusissa. Tanska kävi jo edellisissä EM-karsinnoissa yhden korin päässä EM-kisoista ja hakee nyt Euroliiga-tähtensä Gabriel Lundbergin johdolla ensimmäistä EM-kisapaikkaa 70 vuoteen.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

23.2.2024 23:47 Susijengi

Susijengi säikytteli MM-hopeamitalisti Serbiaa, mustat hetket veivät yllätyssaumat

Susijengin aloitusviisikko Elias Valtosen johdolla aiheutti kauhunhetkiä hallitsevalle MM-hopeamitalisti Serbialle sen kotiareenalla Belgradissa perjantai-illan EM-karsinta-avauksessa. Serbian kokoylivoima ja Susijengin pallonmenetykset ja kylmä heittoilta kohosivat lopulta ratkaiseviksi tekijöiksi, kun Serbia ampaisi yhdeksän pisteen takaa 77–61 (36–34) -voittoon.

23.2.2024 10:50 Susijengi

Topias Palmi: ”Vastassa on yksi maailman parhaista joukkuepuolustuksista”

Jos Susijengi haluaa pelata voitosta Serbiaa vastaan myöhään tänä iltana Belgradissa, on sen onnistuttava puolustuspäässä täydellisesti ja käytettävä vapaat heittopaikkansa tuloksellisesti, kun niitä tarjoutuu. Haasteen ottaa innolla vastaan Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 29, joka pelaa ammattilaisuransa parasta kautta Karhu Basketissa.

22.2.2024 22:39 Susijengi

Susijengi ja Serbia nimesivät kokoonpanonsa perjantain otteluun

Susijengi ja Serbia ovat valinneet miehistönsä perjantai-iltana Belgradissa pelattavaan EM-karsinta-avaukseen. Susijengistä debyyttinsä arvokisakarsintaottelussa tekevät Luukas Vaara ja Jacob Grandison.

22.2.2024 10:55 Susijengi

MM-hopeamitalisti Serbia suursuosikkina perjantai-illan otteluun

Susijengillä on perjantai-iltana Belgradissa edessään maailmanluokan koitos, kun se haastaa EM-karsintojen avausottelussa hallitsevan MM-hopeamitalistin Serbian. Hanno Möttölän mukaan Serbia ei tee sirkustemppuja, vaan luottaa kurinalaisuuteen, kärsivällisyyteen ja kykyynsä taivuttaa vastustajat tahtoonsa pitkällä tähtäimellä.

8.8.2023 13:17 Susijengi

Susijengi EM-karsintoihin Serbian, Georgian ja Tanskan seuraksi

Vuosien 2024–25 EM-karsintalohkot arvottiin tiistaina iltapäivällä Münchenissa ja arpaonni toi Susijengin tanssikumppaneiksi koripallojätti Serbian, aina vaarallisen Georgian sekä lohkon haastajajoukkueen Tanskan kanssa karsintojen G-lohkossa.

15.2.2022 11:25 Susijengi

Susijengillä helmikuussa kaksinkertainen tanssivuoro Euroopan mestarin kanssa

Helmikuun MM-karsintaikkuna tarjoaa Susijengille maailmanluokan mittapuun, kun viime kesän olympialaisissa pronssiotteluun yltänyt hallitseva Euroopan mestari Slovenia asettuu Suomea vastaan ensiksi kotikentällä Espoossa ja sitten vieraskentällä Koperissa.

22.2.2021 11:43 Susijengi

Pähkinänkuoressa: EM-karsinnat 2020–21

Uusi kilpailujärjestelmä, pandemia, kuplajärjestelyt ja miehistönvaihdokset – vuosien 2020–21 EM-karsinnat olivat Susijengille vaiherikas ja haastava kokonaisuus, joka jännittävien kaarteiden jälkeen päättyi onnellisesti viidenteen perättäiseen EM-kisapaikkaan kolmella voitolla kuudesta ottelusta.

Näytä lisää vastaavia