Seurapalveluyksikön vuosittaiset palkinnot jaettu

7.6.2023 10:40 Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö palkitsee seurakentän aktiivisia koripallotekijöitä vuosittain. Harri Jokela palkittiin koripallokasvattajana, Pauli Korhonen puolestaan sai elämäntyöpalkinnon. Pikkusudet palkinto meni BC Nokialle ja vuoden koripallotekona palkittiin upea IKH Areena.

Tuukka Kotti jakoi koripallokasvattajapalkinnon Harri Jokelalle (oik). Kuva: Tapiolan Honka

Koripallokasvattaja: Harri Jokela

Harri Jokela sai ensikosketuksen koripalloon 7-vuotiaana Pohjois-Haagan yhteiskoulussa 1967 pelaten 15-vuotiaaksi saakka Pohjois-Haagan ja Helsingin NMKY:ssä. Valmennusura alkoi vuonna 1975 HNMKY:ssä, josta MaSu Basketin kautta hän siirtyi Tapiolan Honkaan. Harri on valmentanut kaikkia ikäluokkia mikroista aikuisiin niin tyttö- kuin poikapuolella. Vuodesta 1981 hän on valmentanut myös maajoukkueissa kaikkia ikäluokkia. Pohjois-Haagan yhteiskoulussa toimii Helsinki Basketball Academyn HBA-yläkouluryhmä, jonka valmentajana Harri on toiminut vuodesta 2011.

Harri on oikeudenmukainen ja jo vuosikymmeniä kasvattanut pelaajiaan koripallon ohella myös ihmisinä. Jokelan pelaajat ovat oppineet täsmällisiksi, huolellisiksi sekä sääntöjä noudattaviksi. ”Jokelismit” elävät vuosikymmentenkin jälkeen hänen entisten pelaajiensa jutuissa – Tiedä, älä luule.

Elämäntyöpalkinto: Pauli Korhonen

Pauli Korhonen on ollut mukana Säynätsalon Riennon toiminnassa yli 60 vuotta ja on edelleen. Hän on toiminut vuosien varrella lähes kaikissa mahdollisissa rooleissa. Viimeisimmät vuodet hän on kerännyt ansiokkaasti tukirahaa seuran koripallojunioreille. Paulin ansiosta koripallon harrastaminen Säynätsalossa on Suomen edullisinta, tai ainakin lähellä sitä.

Pertti "Pepe" Lindin kommentit Patesta: ”Oli pelaajana nopea ja tarkka heittämään. Valmentajana edelläkävijä 70- ja 80-luvuilla. Haki valmennusoppeja ulkomailta, mm. Tšekkoslovakian maajoukkueen päävalmentajalta. Paten valmennuksen myötä Riento oli fysiikaltaan Suomen parhaimpia joukkueita. Myös Paten taktinen osaaminen oli huippua. Kokokentän ajoittainen paikkaprässi sai vastustajan pasmat sekaisin. Prässi tietenkin edellytti huippufysiikkaa. Esimerkiksi Suomi-sarjassa eräs vastustaja ei päässyt kertaakaan yli puolen kentän ja voitto tuli 100 pisteellä. 80-luvun puolivälissä tuli sitten palkinto: Riento nousi SM-sarjaan oman kylän pojilla ja pelasi kauden ilman vahvistuksia. Putoaminen tuli, mutta kunnia säilyi.”

Ensio "Enska" Helimäen kommentit Patesta: "Paten opin tuntemaan Alvari-turnauksen isäntänä. Sittemmin ollessani SäyRin valmentaja näin, kuinka Patella oli kaikki langat käsissään. Hän keräsi melkein kaikki rahat ja innosti sekä rekrysi seuraväkeä. Kaikista pomoistani hän ymmärsi koripallosta eniten ja oli aina valmis auttamaan".

Pikkusudet -palkinto: BC Nokia

BC Nokia on ollut mukana Pikkusudet-toiminnassa jo tuoteperheen ensimmäisestä kaudesta 2015-16 lähtien, putken katkeamatta. Nokialla on perinteisesti järjestetty koriskauden suurimpia Pikkusudet-riehoja sekä syys- että kevätkauden aikana. Myös Pirkka Street Basket -kiertue on pysähtynyt ja pysähtyy hyvin väliajoin Nokialla liikuttamassa alakoululaisia. Jälleen loistoesimerkki monipuolisesta Pikkusudet-toiminnasta!

BC Nokian Pikkusudet-palkinnon on vastaanottanut seuran pienten koripalloilijoiden puolesta kaikkensa tekevä Mirva Jokinen.

Koripalloteko: IKH Areena

IKH Areena on luonut upeat puitteet koripallon pelaamiselle, seuraamiselle, fanittamiselle ja kehittymiselle. Huippuluokan areena on loistava esimerkki koripallon nosteesta ja nostatuksesta, sekä tahdosta ja panostamisesta liikuntaan ja urheiluun, mikä tarjoaa mahdollisuuksia niin huippu- ja kilpakoripallon kuin harrastepelaamisen kasvulle.

Palkittavat ovat vastaanottaneet palkinnot henkilökohtaisesti seurojen tapahtumissa kevään ja kesän aikana.

 
20.11.2023 12:57 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena seuraviestintä koripalloseuroissa

Vuoden viimeinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 13.12, jolloin aiheen keskiössä ovat seuraviestintä ja työkalut sen kehittämiseen.

24.3.2023 16:00 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena psyykkinen hyvinvointi lasten ja nuorten urheilussa

Kevään ensimmäinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 18.4., jolloin aiheen keskiössä ovat lapset ja nuoret psyykkisen hyvinvoinnin näkökulmasta.

13.2.2023 09:00 Koripalloliitto tiedottaa

Korisbuumi jatkaa kasvuaan: koripallo toista vuotta peräkkäin uuteen lisenssiennätykseen

Suomalaisessa koripallossa on jälleen tehty uusi lisenssiennätys. Tällä kaudella lajissa on nähty harrastajia lajin ennätysmäärä, kun lisenssimäärässä ylitettiin aiempi, viime vuonna tehty lisenssiennätys.

16.12.2022 11:35 Koripalloliitto

Koululaiskysely 2022: koripallo kiinnostaa nuorten keskuudessa

Joulukuun puolessa välissä julkaistu koululaiskysely kartoittaa lasten ja nuorten harrastushaluja. Valtakunnalliseen koululaiskyselyyn vastasi yli 160 000 ala- ja yläkoululaista ympäri Suomea yli 1 500 eri koulusta.

29.11.2022 08:39 Seurat

Parempaa korista -webinaarit tuomaan lisäarvoa seuroille

Koripalloliitto käynnistää uuden webinaarikokonaisuuden tarjoamalla jäsenseuroilleen maksuttoman etätapaamisen, jonka tarkoituksena on tukea seuroja vaihtuvin aihepiirein. Seuraava järjestetään 8.12., jolloin aiheena on seuratoiminnan mahdolliset EU-rahoitukset.

15.8.2022 10:29 Susijengi

Koripalloliiton ”The Game That Unites Us”-ohjelma käyntiin Jyväskylän maaottelun yhteydessä

Suomen Koripalloliitto on käynnistämässä uuden ”The Game That Unites Us”-ohjelman. Monivuotisen ohjelman ensimmäisenä askeleena on 18.8. Jyväskylässä pelattavan Susijengi-Ukraina-maaottelun yhteydessä järjestettävä tempaus, jonka puitteissa autetaan koripalloa harrastavien ukrainalaisten lasten integroitumista Suomeen.

10.3.2022 10:26 Pelaajat

Suuri lasten ja nuorten harrastusvertailu: Koripallo on edullisin joukkuelaji

Verkkopalvelu VertaaEnsin.fi teki laajan lasten ja nuorten harrastusten kustannusvertailun, jossa vertailtiin yhtätoista suosittua liikuntaharrastusta pääkaupunkiseudulla. Vertailussa laskettiin harrastuksien vuosikustannukset ikäryhmän ja panostustason mukaan. Koripallo oli vertailussa halvin joukkuelaji.

30.10.2021 12:15 Koripalloliitto tiedottaa

Puheenjohtaja Timo Elo kiitti seuroja onnistuneesta paluusta arkeen

Koripalloliiton liittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta. Koripalloliitto sai historiansa 13. kunniajäsenen, kun Pentti Hilke valittiin kunniajäseneksi mittavasta ja monimuotoisesta päivätyöstään koripallon parissa.

27.4.2021 08:00 Koripalloliitto tiedottaa

Digitaalinen pöytäkirja eSCO korvaa paperiset pöytäkirjat kaikissa korissarjoissa

Koripalloliitto on toteuttanut oman digitaalisen ottelupöytäkirjan, joka korvaa jatkossa paperiset pöytäkirjat. Nettiselaimessa toimiva eSCO on kaikkien Koripalloliiton jäsenseurojen käytössä veloituksetta. Kaikki sarjat siirtyvät digitaaliseen pöytäkirjaan ensi kauden aikana.

22.11.2023 09:45 Seurauutinen

Seurauutisia #83: Et ole yksin -palvelu järjestää infotilaisuuden katusovittelusta nuorten konfliktien ratkaisumallina

Et ole yksin ja Aseman Lasten järjestämä tilaisuus on tarkoitettu lajiliittojen, urheiluseurojen ja muiden urheiluorganisaatioiden toimijoille sovittelusta keinona nuorten konfliktien ratkaisussa. Tilaisuus järjestetään Teamsissa 13.12. klo 10:30-12:00.

3.11.2023 08:15 Seurauutinen

Seurauutisia #82: Seuratoiminnan kehittämistuen haku on avattu

Seuratoiminnan kehittämistuki on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama avustus lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Vuoden 2024 haku on käynnissä 1.-30.11.2023. Seuratukea haetaan Suomisport-palvelun kautta.

30.10.2023 12:47 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi stipendejä – Susijengi ja Sasu Salin lahjoittivat varusteita vähävaraisille

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi lokakuussa 70 stipendiä tukemaan vähävaraisten perheiden korisharrastusta.

9.10.2023 20:10 Nuorten EM-kilpailut

Hae nuorten maajoukkuevalmennustehtäviin vuodelle 2023-24

Suomen Koripalloliitto hakee asiantuntevia osaajia kansainvälisiin työtehtäviin nuorten maajoukkuetoiminnassa. Haku koskee valmennus- sekä tukitehtäviä.

22.9.2023 12:57 Koripalloliitto

Koripalloliitto on julkaissut nuorten pelaajien rekrytoinnin ja pelaajasiirtojen eettisen toimintamallin

Uusi koripallokausi on käynnistynyt tai käynnistymässä pian koko Suomessa. Koripalloliitto haluaa muistuttaa kaikkia toimijoita vastuullisesta ja eettisestä toiminnasta lasten ja nuorten kanssa toimittaessa.

20.6.2023 09:33 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi stipendejä ylimääräisellä hakukierroksella

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi kesäkuussa 59 stipendiä.

16.6.2023 08:00 Koripalloliitto

Koripalloliitto hakee viestintä- ja markkinointipäällikköä

Suomalainen koripallo on ollut nousujohteisella kehitysuralla jo hyvän aikaa. Ja lisää on tulossa. Haluatko olla mukana? Suomen Koripalloliitto hakee määräaikaiseen työsuhteeseen viestintä- ja markkinointipäällikköä.

4.5.2023 10:00 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahaston haku on käynnistynyt – hae 14.5. mennessä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakaa tukia jo 13. kerran vähävaraisten perheiden koripalloharrastuksen tukemiseen. Hae tukea sunnuntaihin 14.5. mennessä.

2.5.2023 11:53 Seurauutinen

Seurauutisia #80: Unelmien liikuntapäivää vietetään 10.5.

Unelmien liikuntapäivää vietetään jälleen keskiviikkona 10.5. Unelmien liikuntapäivä on seuroille loistava tilaisuus avata ovensa, esitellä toimintaansa ja kutsua mukaan kaiken ikäisiä liikkujia.

22.4.2023 12:53 Koripalloliitto tiedottaa

Airamaa, Forsström ja Sten jatkavat liittohallituksessa

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 22.4. lähikokouksena Scandic Espoossa. Liittohallituksen kolme erovuoroista jäsentä hyväksyttiin ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti seuraavalle kolmivuotiskaudelle, kun Marko Airamaa, Kaisa Forsström ja Tiina Sten jatkavat liittohallituksessa.

4.4.2023 08:15 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – Vapun jälkeen käynnistyvällä kiertueella mukana 18 seuraa

Vuoden hauskinta koulupäivää pääsee vihdoin viettämään jälleen tuhansia alakoululaisia ympäri Suomen. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka.

Näytä lisää vastaavia