Seurauutisia #4: Pikkusudet – onhan seuranne jo mukana?

21.2.2018 Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Pikkusudet-projekti on Koripalloliiton ja Keskon Pirkka-tuotemerkin yhteistyötä, joka tähtää lasten liikkumisen edistämiseen yhteistyössä seurojen ja paikallisten K-kauppiaiden kanssa.

Rovaniemellä, jossa tämän vuoden puolella on ehditty järjestää jo Pikkusudet-turnaus sekä Pikkusudet-rieha.

Pikkusudet-rieha keräsi 170 koululaista kokeilemaan koripalloa.

Pikkusudet-projekti tarjoaa sopivan ponnahduslaudan koriksen pariin Rovaniemen lisäksi jo yli 50 muulla paikkakunnalla. Kuvat: Koripalloliitto ja Lauri Herva

Pikkusudet – onhan seuranne jo mukana?

Pikkusudet-projekti on Koripalloliiton ja Keskon Pirkka-tuotemerkin yhteistyötä, joka tähtää lasten liikkumisen edistämiseen yhteistyössä seurojen ja paikallisten K-kauppiaiden kanssa.

Keväällä ja syksyllä järjestettävät Pirkka Street Basket -katukoriskiertueet, seurojen järjestämät Pikkusudet-koriskoulut ympäri Suomen sekä Pikkusudet-korisriehat, niin koululaistapahtumat kuin koriskoululaisten turnausriehat, ovat osa Pirkka Pikkusudet-toimintaa.

Keskon ja Koripalloliiton yhteistyön keskipisteenä ovat lasten ja nuorten liikuttaminen sekä antaa paikallisille seuroille uusia mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen. Lähtökohtaisesti yhteistyö tarjoaa seuroille Pikkusudet-koriskoulun, oikeuden nimen käyttöön sekä pallon ja kausituotteen kaikille osallistujille, kun seurat lunastavat heille Koripallokoululisenssin.

Pikkusudet-koriskoulun järjestävien seurojen on myös jatkossa mahdollista halutessaan järjestää muitakin Pikkusudet-tapahtumia, kuten esimerkiksi Pikkusudet-korisriehan. Pikkusudet-riehaan tarjoamme kaikille osallistujille Pikkusudet-mitalit, eli muistattehan ilmoittaa, kun järjestätte tapahtuman, niin toimitamme mitalit hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

Jos seuranne ei vielä ole Pikkusudet-toiminnassa mukana ja teillä on pienten koriskoululaisten toimintaa, niin otathan yhteyttä susanna@basket.fi – varmistetaan pallot, kausituotteet ja mitalit kaikille Pikkususille!

Rovaniemellä energistä Pikkusudet-meininkiä

Pikkusudet-toiminta on ollut monipuolisesti käynnissä mm. Rovaniemellä, jossa tämän vuoden puolella on ehditty järjestää jo Pikkusudet-turnaus (27.1.) sekä Pikkusudet-rieha (14.2.) unohtamatta käynnissä olevia Pikkusudet-koriskouluja. Suhteellisen pienelle seuralle, RoNMKY:lle, Koripalloliiton ja Keskon Pirkka-tuotemerkin Pikkusudet-yhteistyöprojekti on toiminut oivana kokonaisuutena.

– Pikkusudet on meille loistava konsepti. Koripalloliitosta tulevat valmiit materiaalit helpottavat suuresti seuran työtä – saamme tarttua valmiiseen pakettiin ja keskittää oman energiamme muuhun eli varsinaiseen toteutukseen, kertoo useampia Pikkusudet-tapahtumia järjestämässä ollut Lauri Herva RoNMKY:stä.
 

– Tämä yhteistyömalli on toimiva konsepti kaikille seuroille. Pikkusudet-projekti tarjoaa mahdollisuuksia myös pienille paikkakunnille, joissa tehdään hienoja asioita koriksen parissa vapaaehtoisvoimin. Tämän vuoden Pikkusudet-turnaukseen saimme pelaajia mm. Sallasta kahden joukkueen verran, iloitsee Herva.

Yhteensä Rovaniemellä Pikkusudet-tapahtumissa tämän vuoden alussa on liikkunut jo noin 250 lasta. Pikkusudet-turnauksessa vilisi 80 Pikkusudet-lisenssipelaajaa ja Pikkusudet-rieha keräsi 170 koululaista kokeilemaan koripalloa. 

Tietoisuus koripallosta kasvaa jatkuvasti ympäri Suomea pienten harrastajien keskuudessa ja Pikkusudet-projekti tarjoaa sopivan ponnahduslaudan koriksen pariin Rovaniemen lisäksi jo yli 50 muulla paikkakunnalla.

Pikkusudet-toimintaa voit seurata myös Instagramissa: @Pikkusudet!

Henkilöt

 
3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Seurauutisia #8: Liikunnan riemua ja koriksen alkeita Pikkusudet-riehoissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #6: Kevään Pirkka Street Basket -kiertueella mukana 19 seuraa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Korishuuma näkyy seuroissa ­– Helsingin NMKY ensimmäisenä koripalloseurana yli 1000 lisenssipelaajan

Kuluvana syksynä Helsingin NMKY:ssa koripallon on aloittanut ennätysmäärä uusia junioreita. Seuran valmennuspäällikkö Juuso Milénin mukaan lajin arvostus lasten ja nuorten harrastuksena on noussut selvästi.

Pirkka Street Basket käyntiin keskiviikkona – luvassa 19 huikeaa päivää katukoriksen parissa

Aurinkoinen toukokuu on saapunut, mikä tarkoittaa Pirkka Street Basket -kiertueen käynnistymistä! Kevään 2017 kiertue lähtee liikkeelle huomenna 3.5. Klaukkalasta. Yhteensä alakoululaisille suunnattuja katukorispelejä päästään pelaamaan toukokuun aikana 19 paikkakunnalla ympäri Suomen.

3.3.2017 Erotuomarit

3x3 Finnish Tour jatkuu Helsingissä 17.-19.3.2017

GoExpo-messujen yhteydessä lauantaina 18.3. järjestetään satelliittitasoinen 3x3-turnaus Helsingin Messukeskuksessa.

Ilmoittautuminen EM-kisojen yhteydessä järjestettävään Susikouluun on käynnissä

Ilmoittautuminen Suomen Koripalloliiton yhteistyökumppanin Kisakallion Urheiluopiston koordinoimaan Susikouluun on avattu. Susikoulu laajenee ensi kesän EM-kotikisojen yhteydessä kansainväliseksi ja koulun lisäksi tarjolla on myös monipuolinen treeniviikko Kisakallion Susi Training Centerissä.

5.8.2016 Kesäleirit

Supersuosion saavuttaneen NBA Youth Campin uusinta syyskuussa Helsingissä

Maailman tunnetuin urheilusarja, koripalloliiga NBA, järjesti Suomen Koripalloliiton ja Helsingin NMKY:n kanssa viime vuonna historian ensimmäisen NBA Youth Campin Suomessa. Nuorille suunnatun leirin sata osallistujapaikkaa varattiin muutamassa minuutissa. Tänä vuonna leiri järjestetään nimellä ”Jr. NBA Camp Helsinki 2016” Malmilla 9.-11.9. Ilmoittautuminen leirille alkaa maanantaina 15.8. klo 10:00.

5.4.2016 Kesäleirit

Sasu Salin korisleiri mikrotytöille ja -pojille 17.–19.6.2016 Varalassa

Varalan Urheiluopisto järjestää ensimmäistä kertaa Sasu Salinin koripalloleirin mikrotytöille ja -pojille. Leiri järjestetään viikonloppuna 17.–19.6. ja mukaan mahtuu 40 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

26.1.2016 Kesäleirit

Petteri Koposen leirin ilmoittautuminen käynnistyy 1.2.

Huippusuosittu Petteri Koponen Basketball Camp järjestetään Kisakallion Susi Training Centerissä 4.-7.7.2016. Leiri on tarkoitettu vuosina 2001-2006 syntyneille tytöille ja pojille, jotka haluavat nauttia neljän päivän mahtavasta korisleiristä yhdessä susiperheen huippujen kanssa. Ilmoittautuminen leirille käynnistyy maanantaina 1.2.2016 klo 9.

11.1.2016 Minit

Sasu Salinin korisleiri järjestetään kolmatta kertaa kesäkuussa 2016

Susijengi-tähti Sasu Salinin nimeä kantava korisleiri järjestetään Varalan Urheiluopistolla tänä vuonna kolmatta kertaa. Kesäkuun 19.-23. päivinä (su-to) pidettävän leirin ilmoittautuminen käynnistyy Sasun päivänä 14.1. klo 17.00.

15.12.2015 Kesäleirit

Tiina Stenin nimikkoleiri tytöille Kisakalliossa 13.–16.6.2016

Suomen naisten maajoukkueen tähtipelaaja Tiina Sten kokoaa Kisakallioon juhannuksen alla huiman kattauksen. Sten järjestää tytöille nimikkoleirin, jolla hänen lisäkseen ohjaajina toimivat muita naisten maajoukkuepelaajia sekä Naarassusien päävalmentaja Pekka Salminen. Kansainvälistä väriä ohjaajakaartiin tuo Saksan naismaajoukkueen kapteeni Svenja Brunckhorst.

4.12.2015 Pohjoinen alue

Oulussa huimat 1200 lasta liikkui Pikkusudet-korisriehassa

Oulun NMKY, Suomen Koripalloliitto, Oulun kaupungin koululiikunta ja Ruokakesko järjestivät yhteistyössä Suomen suurimman koululaisten koripalloturnauksen. Pikkusudet-korisriehan tahdissa liikkui Ouluhallissa 2.-3.12.2015 peräti 1200 lasta.

26.11.2015 Pohjoinen alue

Seurakysely: Koripalloliiton ydinpalveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä

Suomen Koripalloliiton seurakenttä on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liiton tarjoamiin ydinpalveluihin, sarjatoimintaan ja koulutukseen. Erityisen tyytyväisiä seurat ovat sarjatoimintaan liittyviin palveluihin, tulospalveluun ja sarjailmoittautumiseen, käy ilmi seurojen tyytyväisyyskyselystä, jonka Koripalloliitto teetti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (KIHU).

HKVT 2015 puolessa välissä

Samalla, kun Susijengi aloitti kisaurakkansa Montpellierissä, jatkoi HKVT 2015 opintojaan Helsingissä. Kyseessä oli kurssin neljäs jakso, jonka myötä saavutettiin vuoden pituisen kokonaisuuden puolivälin krouvi.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

Hornets-tähti Gerald Henderson pelaajavieraaksi Helsingin NBA-leirille

NBA on vahvistanut Suomessa ensi kertaa järjestettävän nuorten leirin, NBA Youth Campin, pelaajavieraaksi Gerald Hendersonin, Charlotte Hornetsin näyttäväliikkeisen laiturin. Maanantaina viidessä minuutissa loppuun varattu NBA Youth Camp järjestetään NBA:n ja Suomen Koripalloliiton yhteistyöllä Helsingissä 5.-7.6.

Pirkka Street Basket –kiertue alakouluille käynnistyi Heinolan jättimenestyksellä

Suomen Koripalloliiton ja Ruokakeskon yhteinen Pirkka Street Basket -katukoriskiertue piipahtaa toukokuussa 16 paikkakunnalla liikuttamassa tuhansia alakoululaisia. Katukorisrekan ensimmäinen pysäkki oli Heinolassa, jossa lapset viettivät ”vuoden hauskimman koulupäivän”. Heinolan tapahtuma oli jättimenestys.

30.4.2015 Kesäleirit

NBA järjestää ensimmäisen nuorten leirin Suomessa

Maailman tunnetuin urheilusarja, koripalloliiga NBA, rantautuu ensi kertaa Suomeen. NBA järjestää nuorten koripalloleirin 8-13-vuotiaille tytöille ja pojille kesäkuun 5.-7. päivinä Helsingin Malmilla. NBA Youth Campin yhteistyökumppanina toimii Suomen Koripalloliitto ja organisointikumppanina Helsingtin NMKY. Leirille otetaan sata ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen käynnistyy myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Näytä lisää vastaavia