Sisuuntuneet Kataja ja Nokia ottivat roimat voitot – Korisliigan kolmen kärki myös voitokkaana

3.11.2021 20:50 Miesten Korisliiga-illan voittajiksi selvisivät Kataja, Kauhajoki, Seagulls, Nokia ja Kouvot.

Christopher McKnightilla ja Markel Crawfordilla oli onnistunut otteluilta. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kataja Basket on kärsinyt osansa epäonnesta ja yskivistä peliesityksistä, mutta kummastakaan ei ollut tietoakaan tänään. Kotikentällään pelannut joensuulaisjoukkue vei Korihaita 103–76-voiton arvoisesti.

Kentän tehopakkaus oli Christopher McKngiht, joka pommitti pisteitä 21 ja nappasi levypalloja yhdeksän. Trey Landersilla puolestaan vastaavat luvut olivat kymmenen ja 13. Jamar Wilson lisäsi pakettiin 11 pistettä ja jakoi viisi koriin johtavaa syöttöä.

– Olen todella tyytyväinen joukkueen ilmeeseen. Haastavista lähtökohdista saimme lopullisesta kokoonpanosta vahvuudet irti, ja se toi voiton, totesi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen.

Korihaiden kovin pistemies oli Unique McLean 20:llä.

Ottelutilastot

Myös BC Nokia on kärsinyt vastaavanlaisista vaivoista kuin Kataja, mutta oli yhtä lailla kovalla pelipäällä. Näädät kävivät vierasmatkalla Lapualla, ja isäntäjoukkue Kobrat kaatui luvuin 62–85.

Nokian nokkamiehinä hääri kaksi kotimaista laituria – kokenut konkari Matias Ojala ja nuori lupaus Max Besselink. Kumpikin pussitti 15 pistettä, minkä lisäksi Besselinkille merkittiin vielä yhdeksän levypalloa.

Kobrilla vedossa oli Andre Wesson Jr, joka iski tauluun 17 pistettä.

Ottelutilastot

Kärkikolmikko vahvisti asemiaan

Kauhajoki porskuttaa yhä voittamattomana sarjakärjessä. Joukkue kaatoi tällä kertaa kotonaan Tampereen Pyrinnön 105–84.

Illan todellinen tähti oli Rene Rougeau, joka taiteili 20 pistettä, kymmenen levypalloa ja kuusi syöttöä. Kaikki luvut olivat Kauhajoen korkeimmat. Lisäksi Henri Kantonen teki 14 pistettä ja syötti neljästi.

Miikka Marttinen pelasi vaihdosta isot minuutit ja sai aikaan kuusi pistettä.

– Meillä on koko matsin ajan tavoitteena aggressiivinen pelitapa. Alkuun suoritimme sitä todella hyvin. Viimeisessä jaksossa puolustuksemme intensiteetti hieman laski, ja siitä Pyrintö rankaisi, kommentoi Marttinen.

Pyrinnön tähti puolestaan oli takamies Lassi Kilpinen, joka tilastoi 15 pistettä ja neljä syöttöä.

Ottelutilastot

Toisena kovaa vauhtia tuleva Helsinki Seagulls pönkitti myös jalansijaansa. Lahti Basketball taipui vieraileville lokeille 60–85.

Lahden nuoret sankarit tekivät parhaansa – Arttu Saarijärvi etunenässä 13 pisteellä – mutta vastus oli tällä kertaa liian kova. Tästä piti huolen erityisesti Seagullsin heittävä takamies Antti Kanervo, joka tykitti tauluun 16 pistettä. Tuukka Kotti lisäsi tilastoihin 15 pistettä ja kuusi levypalloa.

Ottelutilastot

Kolmannen sijan Kouvoilla oli mahtava ilta yhtä lailla. Kouvolan ylpeys puolusti kotikenttäänsä tehokkaasti ja taivutti Bisons Loimaan 99–72.

Kentän tilastohirmu voittajien kokoonpanossa oli Amir Hinton 26 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

– Pysyimme vain pelisuunnitelmassamme. Olimme aggressiivisempia kuin parissa heikommin menneessä viime pelissämme, totesi Hinton.

Bisonsin riveissä puolestaan loisti Cortez Edwards, joka sai aikaan 16 pistettä ja viisi syöttöä.

Ottelutilastot

 
24.11.2021 12:32 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #2: Epäurheilijamaisia virheitä ja videotarkistuksia

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

24.11.2021 08:29 Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Cameron Jones: ”Nautin koko Korisliiga-elämästä bussimatkoja myöten”

Kokeneen takamiehen palkintovalintaa tukevat sekä erinomaiset pelaajakohtaiset saavutukset että järkkymätön joukkuemenestys. Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava amerikkalainen on tehnyt kaupungista itselleen kodin.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

21.11.2021 19:09 Korisliiga

Antonio Ballard kesytti hallitsevan mestarin – Vilppaan loppukiri ei riittänyt

Salon Vilppaan entinen amerikkalaisvahvistus Antonio Ballard koitui joukkueen kohtaloksi, kun laituri johti Lahti Basketballiin tiukkaan taisteluvoittoon.

20.11.2021 18:44 Korisliiga

Seagulls kiilasi takaisin Kouvojen edelle – kolmen kärki tiivistyy, mutta Kauhajoki pitää paalupaikkaa

Miesten Korisliigan kolmen kärki pysyy tiiviinä. Kauhajoki, Seagulls ja Kouvot sekoittivat taas järjestystään illan otteluilla.

19.11.2021 20:04 Korisliiga

KTP puolusti kotikenttää onnistuneesti Nokiaa vastaan

KTP-Basket piti sarjapisteet kotona erityisesti amerikkalaisvahvistustensa työn avulla.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 20:56 Korisliiga

Korisliigan kärkisija vaihtui Kobrien jymy-yllätyksen myötä – viiden vahvistuksen KTP juhli myös voittoa

Miesten Korisliigan kärkikolmikossa meni järjestys uusiksi, kun Kauhajoki ja Kouvot nousivat voitoillaan ja Helsinki Seagulls puolestaan tippui alaspäin tappion myötä.

17.11.2021 10:51 Pääjuttu

Petteri Koposen kirjasta pokkari- ja äänikirjaversio keväällä 2022

Syksyllä 2017 julkaistu ”Petteri Koponen – Malmin jääräpää” (Tammi) julkaistaan maaliskuussa 2022 uudistettuna pokkari- ja äänikirjaversiona. Uudistettu ja aiemmasta versiosta suoraviivaistettu taitos sisältää uutena materiaalina Koposen muistoja mm. syksyn 2017 EM-kotikisoista ja FC Barcelonan ja Bayern Münchenin vuosista.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 20:37 Korisliiga

Lehto ja Besselink johtivat Nokian voittoon – kotiottelu pakettiin yli 20 pisteen marginaalilla

Antero Lehto ja Max Besselink antoivat pyssyjensä puhua, kun BC Nokia kaatoi kotiottelussaan Korihait.

13.11.2021 20:38 Korisliiga

Korihait avasi vihdoin voittotilinsä – varmaotteinen Sarcevic loisti kentän tehokkaimpana

Korihait sai vihdoin auki voittotilinsä miesten Korisliigassa. Illan muita voittajia olivat Kobrat, Bisons ja Kauhajoki.

12.11.2021 20:26 Korisliiga

Seagulls liihotti yhdeksänteen perättäiseen voittoon

Tahmeasti kauden aloittaneella hallitsevalla mestarilla Salon Vilppaalla oli hetkensä, mutta Korisliigan kärjessä komeileva Helsinki Seagulls osoittautui perjantai-iltana Salohallissa turhan kovaksi kammeta kumoon. Gulls säkitti päätösneljänneksen alussa kolme perättäistä kolmosta ja petasi tiensä yhdeksänteen perättäiseen voittoonsa, tällä kertaa pistein 81–85 (35–42).

10.11.2021 21:05 Korisliiga

Palmi vedossa Pyrinnön 35 pisteen voitossa – Pöllä puolestaan loisti Kouvojen kotivoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Tampereen Pyrintö ja Kouvot. Suomalaispelaajista edukseen erottuivat Topias Palmi ja Hannes Pöllä.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

10.11.2021 10:00 Korisliiga

Korisliiga etsii urheilumyynnin ammattilaista

Suomen Koripalloliitto Ry:n omistama markkinointiyhtiö ProBasket Oy hakee työsuhteeseen myyntipäällikköä, joka vastaa miesten Korisliigan myynnistä yhdessä Korisliiga seurojen kanssa.

6.11.2021 19:38 Korisliiga

Seagulls katkaisi Kauhajoen voittoputken – Koponen päihitti Kantosen takamiesten taistossa

Titaanien taisto päättyi paalupaikan vaihtoon. Miesten Korisliiga-illan voittoja juhlivat Seagulls, Kouvot, Bisons ja Lahti.

5.11.2021 20:59 Korisliiga

Pyrinnöllä huippuilta – uusi vahvistus näytti heti kyntensä

Tampereen Pyrintö ja KTP-Basket juhlivat tänään voittoja miesten Korisliigassa.

4.11.2021 08:50 Korisliiga

Greg Gibsonille 400 runkosarjaottelua täyteen

BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson saavutti keskiviikkona voittoisassa Kobrat-ottelussa 400 runkosarjaottelun rajapyykin päävalmentajana.

Näytä lisää vastaavia