Sofia Pelander hamuaa Saksan mestaruutta – ”Sitä varten täällä ollaan”

30.9.2021 13:15 Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

Sofia Pelander aloittaa toisen kautensa Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Herner TC aloitti kautensa viime viikonloppuna kohdatessaan Elina Koskimiehen ja Anissa Poundsin edustaman Nördlingenin. Koskimiehen 20 pisteen johdattamana Nördlingen haki hieman yllättävän 89-88-vierasvoiton.

- Ei ollut tietenkään hirveän hyvä kauden aloitus, kun tuli pinnan tappio kotikentällä. Emme olleet ihan valmiita tähän peliin ja Nördlingen tuli yllättävän aggressiivisesti, vaikka olimme skoutanneet heidät ja tiesimme heidän tulevan kovaa. Kunnia kuitenkin heille, että he pitkän matkan jälkeen tulivat peliin noin hyvin. Kausi on kuitenkin vasta alussa ja analysoimme tämän pelin ja sitten perjantaina päästään kokeilemaan uudestaan, Pelander ruoti avausottelua.

Saksassa on läpi vuosien nähty suomalaispelaajia, mutta viime kaudella Pelander kannatteli ainoana suomalaisten mainetta. Tällä kaudella sarjassa nähdään suomalaisia neljän pelaajan verran, kun Koskimiehen ja Poundsin lisäksi Anniina Äijänen siirtyi kesällä Saksaan tehtyään Saarlouis Royalsin kanssa sopimukseen.

- Oli sikahauskaa nähdä Elina ja Anissa. On hauskaa, kun on paljon suomalaisia pelaajia. Lisäksi on aika paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet Ruotsissa, joten on myös sellaisia puolituttuja, viisi kautta Ruotsissa pelannut Pelander iloitsee.

Sofia Pelanderin tähtäimessä on mestaruus. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pelanderin viime kausi Hernen kanssa oli vaikea. Alussa uusi sarja tuotti omat kasvukipunsa ja myös loukkaantumiset aiheuttivat päänvaivaa. Lisäksi joukkueen kausi päättyi pettymykseen, kun se putosi mestaruustaistelusta välierävaiheessa, ja pronssikin jäi haaveeksi useiden poissaolojen takia. Seura tarjosi Pelanderille jatkosopimusta jo viime kaudella ja lopulta hän päätti tarttua täkyyn.

- Oli alustavia neuvotteluja myös muualle, muttei mitään sellaista varmaa. Aloitimme Hernen kanssa jatkoneuvottelut jo ennen viime kauden pudotuspelejä. Siinä oli matkalla vähän väärinkäsitystä ja muuta, mutta tämä oli hyvä paikka jatkaa ja oli kiva saada jatko hoidettua ajoissa.

- Viime kaudesta jäi vähän hampaankoloon, kun minulla oli loukkaantumisia enkä ollut tyytyväinen omaan kauteeni. Minulla meni pelirytmiin totutellessa aika kauan, ja vasta oikeastaan kevätkaudella aloin pelata omaa peliäni. Tunsin kehittyneeni täällä ja oli helppo tulla takaisin, kun tiesin että kaikki hoituu ja osa myös viime kauden pelaajista jäi tänne. Samalla tietää miten kaikki toimii ja niin edelleen.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toiseen kauteen lähdettäessä sarja on tutumpi ja sitä kautta pelityyliin totuttelemiseen ei mene enää aikaa.

- Nyt tuntee liigaa vähän paremmin ja hieman myös pelaajia sekä tietää mitä täällä vaaditaan. Meillä on samat valmentajat ja he tietävät mihin keskittyä minussa harjoituksissa ja tuntevat minut pelaajana. Myös osa pelaajista on jäänyt, joka on aina hyvä, ettei koko joukkue ole täysin uusi niin kuin esimerkiksi viime vuonna. Meillä oli harjoituskaudella hyvää tekemistä ja joukkueeseen on hankittu samalla tavalla koripallosta ajattelevia pelaajia. Toivottavasti löydämme yhteisen sävelen mahdollisimman nopesti.

Bundesliigaa ovat viime vuosien ajan hallinneet Keltern sekä Wasserburg. Herne pääsi lyömään kiilaa väliin vuonna 2019 ja haluaa uusia tempun myös tänä vuonna.

- Mestaruus on tavoitteena ja olemme sanoneet sen myös ääneen. Se ei ole helppo tavoite, mutta sitä varten täällä ollaan. Minusta tuntuu, että sarja on tänä vuonna tasaisempi ja kovempi kuin viime kaudella, arvioi Pelander.

Henkilöt

 
2.1.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

2.4.2022 10:04 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella alkavat pudotuspelit Ranskassa – ”Kauden parasta aikaa”

Ranskan LF2:ssa alkavat pudotuspelit lauantaina. Annika Holopaisen Montbrison kohtaa puolivälierässä runkosarjan voittaja Toulousen.

27.3.2022 14:42 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander ja Anniina Äijänen aloittavat pudotuspelit Saksassa

Saksan Bundesliigassa käynnistyvät pudotuspelit sunnuntaina. Suomalaispelaajista pudotuspelitunnelmaan pääsevät Sofia Pelander ja Anniina Äijänen.

25.3.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen kausi päättyi yllättäen – ”Se oli iso shokki”

Saksan Bundesliigassa Angels Nördlingenin joukkueessa pelanneiden Anissa Poundsin sekä Elina Koskimiehen kausi tuli päätökseen, kun sarjan runkosarja keskeytettiin eikä Angels selvinnyt pudotuspeleihin. Muuten suomalaiskaksikko viihtyi hyvin ja pelasi vahvan kauden.

5.2.2022 13:22 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen pelaa uransa parasta ammattilaiskautta – ”Nyt on tosi kiva pelata”

Annika Holopainen ja hänen seuransa Montbrison ovat tällä hetkellä huippuiskussa Ranskan LF2:ssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar on esiintynyt tehokkaasti myös tällä kaudella.

11.12.2021 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelannut vahvaa kautta Italiassa – ”Olen tyytyväinen rooliini”

Helmi Tulonen siirtyi täksi kaudeksi Italiaan tehtyään sopimuksen Serie A2:ssa pelaavan Carugaten kanssa. Tulonen on aloittanut kautensa räväkästi tupla-tuplan keskiarvoilla.

8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

30.10.2021 13:23 Suomalaiset ulkomailla

Ebba Pekonen ja Silja Viita aloittaneet ensimmäisen ammattilaiskautensa hienosti

Ebba Pekonen, 20, ja Silja Viita, 19, aloittivat ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja Viita pisti nimensä IK Eos Lundin tarjoamaan sopimuspaperiin. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin.

24.10.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies ja Anissa Pounds aloittaneet vahvasti Saksassa

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa ja kaksi heistä pelaa Angels Nördlingenin joukkueessa. Elina Koskimies ja Anissa Pounds ovat aloittaneet kautensa hyvin.

Näytä lisää vastaavia