Suomalaiskolmikon Swans Gmunden aloittaa Itävallan finaalit – ”Nälkä on iso”

6.5.2021 12:19 Itävallan liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja mukana nähdään Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden. Finaalissa vastaan asettuu Kapfenberg Bulls.

Daniel Dolenc on valmiina mestaruustaisteluun. (Kuva: Ville Vuorinen)

Matkalla finaaliin Swans raivasi tieltään ensin Grazin ja sen jälkeen Oberwart Gunnersin. Mirolybov on ollut tyytyväinen tähänastiseen pudotuspelimatkaan.

- Vähimmäistavoite on saavutettu. Meillä oli vaikeat puolivälierät ja välierät, kun vastustajat pelasivat ihan eri tavalla kuin me. Heidän perustui paljon 1 vastaan 1 -pelaamiseen ja he yrittivät säkittää ja sumputtaa meitä. Olen erittäin tyytyväinen siitä miten saimme homman hoidettua, iloitsee Mirolybov.

Swans voitti runkosarjan ja sillä on kotietu myös finaaleihin lähdettäessä. Dolencin mukaan joukkue ei saanut mitään helpolla aiemmissa ottelusarjoissa.

- Tiesimme, että meillä on kovia joukkueita vastassa ja hienoa, että pystyimme voittamaan ja hoitamaan homman yhdessä joukkueena.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Bulls ja Swans ovat käyneet viimevuosina kovaa taistelua Itävallan herruudesta. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kaksissa edellisfinaaleissa ja sitä aiempana vuonna Bulls pudotti Swansin välierävaiheessa. Bulls onkin voittanut mestaruuden kolmasti peräkkäin, kun taas Swans jahtaa ensimmäistä mestaruuttaan sitten vuoden 2010. Sen jälkeen se on lähtenyt finaalisarjasta hopeamitali kaulassaan neljästi. Gmundenissa mestaruutta on siis odotettu pitkään ja hartaasti.

- Nälkä on iso. Meidän pitää pitää huoli siitä, etteivät nälkä ja odotukset ovat liian isoja. Pysytään yhteisessä tekemisessämme ja pelataan yhdessä, korostaa Mirolybov.

Dolenc on luottavainen, että tällä kaudella mestaruusjuhlia päästään viettämään Gmundenissa.

- Joukkueilla on ollut jo monta finaalia vastakkain ja Bulls on napannut ne nimiinsä. Nyt on kuitenkin uusi vuosi ja uudet joukkueet. Kunhan pelaamme omat asiamme oikein ja hyvin, tämän pitäisi kääntyä meille.

Dolenc on henkilökohtaisesti valmis kauden loppuhuipennukseen.

- Pitkä on ollut matka, ja kuten muutenkin, niin kausi on ollut vähän uudella tavalla raskas. Yksi iso juttu on ollut fanien puuttuminen, mutta täytyy olla kiitollinen, että olemme nyt tässä ja päässeet näin pitkälle. Matka on ollut pitkä, mutta fiilis on hieno. Mieli ja kroppa ovat kunnossa eikä sitä pidä pitää itsestäänselvyytenä. Innokkaana lähdetään finaaliin.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella neljästi ja niistä kolme on päättynyt Swansin eduksi. Mirolybov ei kuitenkaan anna juuri painoarvoa vanhoille tuloksille.

- Loppupeleissä sillä ei ole varmaan merkitystä. Kaikissa neljässä pelissä meillä oli vähän eri kokoonpanoja eikä kumpikaan päässyt pelaamaan täydellä miehistöllä. Mutta antaa se osviittaa ja luottamusta, että pystymme Kapfenbergin voittamaan. Se on kuitenkin kovan työn takana.

Swansin aiemmat pudotuspelivastustajat ovat perustaneet peliään enemmän yksilötaitoon, mutta Bulls on taas hieman erityyppinen vastustaja. Mirolybov odottaa kovaa finaalisarjaa.

- He ovat täynnä hyviä yksilöitä ja heillä on neljä amerikkalaista, yksi serbi ja yksi kroaatti, mutta he pelaavat vähän organisoidumpaa koripalloa kuin edelliset vastustajat. He perustavat pelinsä paljon korin alle, mutta he myös juoksevat kenttä. Meidän pitää onnistua hyvin ja tiukka finaali on tulossa, ennakoi Mirolybov.

Swans Gmundenin ja Kapfenberg Bullsin välinen finaalisarja starttaa torstaina. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

 
24.4.2022 12:21 Suomalaiset ulkomailla

Itävallassa alkavat pudotuspelit – Mirolybovin ja Koskisen Swans Gmunden puolustaa mestaruutta

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät suomalaisten osalta sunnuntaina. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama hallitseva mestari Swans Gmunden kohtaa Flyers Welsin ja Aapeli Alasen St. Pölten Grazin.

23.4.2022 11:08 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi johdattaa Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – ”Nämä ovat pelaajille suuria hetkiä”

Ranskassa vietetään viikonloppuna cupin finaalitapahtumaa, jossa ratkotaan cup-voittajat. Lassi Tuovin valmentama Strasbourg kohtaa lauantaisessa finaalissa Pau-Lacq-Orthezin.

17.2.2022 11:41 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin hyvistä lähtökohdista Espanjan cupiin – ”Koris on tällä hetkellä kivaa”

Espanjan perinteinen ja arvostettu cup-kilpailu, Copa del Rey, pelataan loppuviikon aikana. Suomalaisedustuksesta vastaavat Teneriffan Sasu Salin ja Emir Sulejmanovic sekä Manresan Elias Valtonen.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

19.11.2021 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä viihtynyt Romaniassa – ”Täällä on kiva pelata”

Ilari Seppälä, 28 aloitti kolmannen vuotensa ulkomailla tehtyään sopimuksen romanialaisen Arges Pitestin kanssa. Pienen loukkaantumisen jälkeen Susijengin MM-karsintajoukkueeseen valittu Seppälä on päässyt jälleen tositoimiin.

22.10.2021 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi lähti hakemaan uusia haasteita Belgiasta – ”Uskomattoman paljon lisää motivaatiota”

Viime kauden päätteeksi Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, koki kauden jälkeen, että on aika kokeilla jotain uutta. Järvi teki jo alkukesästä sopimuksen belgialaisen Phoenix Brysselin kanssa ja siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaan kentille.

15.10.2021 13:14 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni nauttii suuresta roolista – ”Olen tottunut siihen”

Edon Maxhuni, 23, johdatti Pärnun viime kaudella Viron liigan hopealle ja täksi kaudeksi hän siirtyi Hollannin viime kauden hopeajoukkue Heroes Den Boschin joukkueeseen. Maxhuni on ottanut alkukaudesta heti ison ja johtavan roolin joukkueessa.

8.10.2021 13:08 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen saanut jo oppia ammattilaisuransa alkutaipaleella – ”Tein urani kannalta oikean ratkaisun”

Mikael Jantunen, 21, jätti USA:n yliopistokentät taakseen kahden vuoden jälkeen ja otti ensimmäisen askeleen ammattilaisurallaan tehtyään sopimuksen Belgian hallitsevan mestari Filou Oostenden kanssa. Jantunen on ollut tyytyväinen kauden alkuun.

1.10.2021 12:28 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla uusi pelipaikka täksi kaudeksi – ”Peli muuttuu ja täytyy muuttua sen mukana”

Alexander Madsen aloittaa Latvian mestari VEF Riiassa kolmannen kautensa. Vielä viime kaudella nelos- ja vitospaikan välillä sukkuloinut Madsen lähtee kauteen nyt selkeänä sentterinä.

25.9.2021 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki ei pelkää vahvistuksen paineita – ”Sitä on tultu hakemaankin”

Aatu Kivimäki, 24, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille tänä kesänä, kun hän siirtyi Saksan ProA:ssa pelaavan Tigers Tübingenin riveihin. Kivimäkeä odottaa iso rooli Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamassa joukkueessa.

17.9.2021 17:26 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen lähtee ennakkoluulottomasti Espanjan valloitukseen

Elias Valtonen otti ison hyppäyksen urallaan, kun hän teki kesällä kolmivuotisen sopimuksen kivikovassa Espanjan liigassa pelaavan Manresan kanssa. Valtonen on osoittanut harjoitusotteluissa olevansa valmis tulevaan haasteeseen.

11.9.2021 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin haluaa palkintokaappiinsa täytettä – ”Olisi hieno päästä voittamaan jotain”

Sasu Salin pelasi viime kaudella yhden uransa parhaimmista kausista ja pääsi ensimmäistä kertaa maistamaan Espanjan liigan välierien tunnelmaa. Tällä kaudella Salin haluaa voittaa jotain ja ensimmäisen kerran siihen on mahdollisuus jo viikonloppuna.

27.7.2021 16:15 Susijengi

Roope Ahonen: ”Koen kehittyneeni kolmessa vuodessa tosi paljon”

Susijengi on saanut vahvuuteensa tervetulleen paluumuuttajan, kun Salon Vilppaan kasvatti ja tuore Espanjan kakkosliigan mestari Roope Ahonen, 31, on vetänyt susipaidan ylleen kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuin varkain eurokenttien konkariksi varttunut Ahonen kertoo palavansa halusta tuoda taitonsa ja kokemuksensa maajoukkueen käyttöön.

5.7.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajilla haastavat kaudet Ranskassa

Ranskan pelikentillä nähtiin menneellä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa. ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen pelasivat Aix-Mauriennen riveissä ja Carl Lindbom pelasi samassa sarjassa Antibes Sharksin joukkueessa. NM1:ssä Marius van Andringa vietti kauden Lorientin paidassa.

26.6.2021 12:17 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla hieno kausi – ”Kokonaisuudessaan kausi oli tosi onnistunut”

Sasu Salinin kausi Espanjan liigassa Teneriffan kanssa päättyi välierään. Vaikka joukkue ei päässyt taistelemaan mestaruudesta, niin kausi oli kokonaisuudessaan sekä Salinille että Teneriffalle positiivinen.

21.6.2021 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Pudotuspelit käynnistyvät Ranskassa – Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi jo nyt menestys

Lassi Tuovin Strasbourg sijoittui Ranskan ProA:n runkosarjassa kolmanneksi ja pääsee hyvistä lähtökohdista maanantaina alkaviin pudotuspeleihin. Tapahtui viimeisen viikon loppurutistuksessa miten tahansa, on Strasbourgin kausi ollut jo menestys.

3.6.2021 17:14 Suomalaiset ulkomailla

Itävallan mestaruus maistui suomalaisille – ”Kyllä se näkyi kuinka tärkeä se oli”

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta. Mirolyboville ja Dolencille mestaruus merkitsi paljon ja tuntui hyvältä.

31.5.2021 21:15 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin valmiina pudotuspelien alkuun – ”Vastustaja on tuttu”

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin osalta puolivälierät alkavat tiistaina. Suomalaiskaksikon joukkueen Teneriffan vastustajaksi asettuu Mestarien liigan mestari San Pablo Burgos.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

Näytä lisää vastaavia