Suomalaispelaajille voittoja eurokentillä – Petteri Koposen sihti kunnossa

28.1.2021 08:14 Alexander Madsen pääsi syntymäpäivänsä lisäksi juhlimaan jatkopaikkaa Mestarien liigassa, kun VEF Riika puristi jatkoon. Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittivat lohkovaiheen pelit FIBA Europe Cupissa.

Alexander Madsen vietti tiistaina 26-vuotispäiviään voiton merkeissä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Mestarien liigassa Madsenin VEF Riika sinetöi jatkopaikkansa voittamalla lohkovaiheen viimeisessä ottelussa kreikkalaisen Peristerin 60-57 (40-27). Ottelu ratkesi dramaattisesti, kun Peristeri nousi tasoihin viisi sekuntia ennen loppua, mutta VEF:n viimeisessä hyökkäyksessä Madsenin syöttö löysi Kristers Zoriksin, joka pisti kolmen pisteen heiton sisään sekunti ennen summeria. Peristerin viimeinen yritys meni epätoivoiseksi ja näin VEF Riika eteni Mestarien liigassa jatkoon SIG Strasbourgin seuraksi. Tiistaina 26 vuotta täyttänyt Madsen kirjautti 34,5 minuuttia, joka oli joukkueen korkein minuuttimäärä ja tilastoihin kertyi myös viisi pistettä, 10 levypalloa, kaksi syöttöä, riiston ja kaksi torjuntaa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg oli jo lohkovoittonsa varmistanut, kun se kohtasi merkityksettömässä ottelussa Rytas Vilnan. Strasbourg hävisi vieraskentällä 77-81 (36-38).
Ottelutilastot

FIBA Europe Cupissa Petteri Koponen oli pirteänä, kun Pallacanestra pelasi kaksi ensimmäistä lohkovaiheen otteluaan.

Ensimmäisessä pelissään Reggiana voitti belgialaisen Belfius Mons-Hainaut niukasti 70-69 (37-32). Koposen pitkä pelitauko ei ole näkynyt hänen heittotarkkuudessaan, sillä hän heitti kolmen pisteen heittonsa 4/7 ja upotti myös molemmat vapaaheittonsa keräten yhteensä 14 pistettä. Koponen nappasi myös kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Toisessa ottelussa Reggiana kohtasi kreikkalaisen Iraklisin ja taipui niukasti 74-78 (46-38). Tällä kertaa Koponen heitti puolet kolmen pisteen yrityksistä sisään saalistaen yhdeksän pistettä. Tilastoriville merkittiin myös kaksi levypalloa ja syöttö. Reggiana pelaa lohkovaiheen viimeisen ottelunsa perjantaina.
Ottelutilastot

Carl Lindbomin joukkue Stal Ostrow Wielkopolski aloitti FIBA Europe Cupin lohkovaiheen voitolla. Stal Ostrow Wielkopolski kaatoi unkarilaisen Szolnoki Olaj'n 90-80 (47-41). Lindbom heitti kolme pistettä, otti kaksi levypalloa ja antoi syötön. Stal Ostrow Wielkopolskin seuraavat pelit ovat torstaina ja perjantaina.
Ottelutilastot

Edon Maxhuni pääsi juhlimaan voittoa Viron ja Latvian yhteisliigassa, kun Pärnu jyräsi Tartto Ülikoolin 87-65 (49-36). Maxhuni merkkautti yhdeksän pistettä, yhden levypallon, seitsemän syöttöä ja riiston. Pärnu nousi Viron lohkon kärkipaikalle.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Erik Murphyn Fukushima Firebonds hävisi Sendai 89ersille 78-88 (35-45). Murphy kasasi yhdeksän pistettä, seitsemän levypalloa ja syötön. Firebondsilla on 14 voittoa ja 17 tappiota.
Ottelutilastot

 
9.2.2023 09:10 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn kiinni jatkopaikassa Mestarien liigassa – Maxhuni ja Palmi tulikuumina

Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tukevat otteet jatkopaikoista. Edon Maxhunin 28 pisteen iltapuhde ja Topias Palmin 22 pistettä eivät sen sijaan riittäneet voittoihin FIBA Europe Cupissa.

2.2.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajille kovia pisteitä, hienoja voittoja ja kirveleviä tappiota eurokentillä

Susijengin pelaajat olivat vahvassa iskussa viikon peleissä Mestarien liigassa, FIBA Europe Cupissa ja kansallisissa sarjoissa. Topias Palmi ja Remu Raitanen rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja muutkin tositoimissa olleet pääsivät kymmenen paremmalle puolelle.

26.1.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoi jatkolohkovaihe – Maxhuni ja Palmi tehokkaina FIBA Europe Cupissa

Mestarien liigassa saatiin 16 parhaan joukkueen kesken pelattava jatkolohkovaihe käyntiin ja FIBA Europe Cupissa Edon Maxhuni piti Merlins Crailsheimin kiinni jatkopaikassa, kun taas Craiovan jatkohaaveet menivät Topias Palmin vahvasta pelistä huolimatta.

12.1.2023 09:17 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin AEK raivasi tiensä jatkoon Mestarien liigassa

Alexander Madsenin edustama AEK selvitti tiensä Mestarien liigan 16 parhaan jatkolohkovaiheeseen peitottuaan turkkilaisen Bursan toistamiseen. Ilon aiheisiin kuului myös Ilari Seppälän paluu pelikentille.

22.12.2022 08:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin AEK hurjan nousun jälkeen jatkoon Mestarien liigassa

Alexander Madsenin edustama AEK Ateena nousi jatkoon Mestarien liigan lohkovaiheesta. Sasu Salinin Teneriffa sen sijaan varmisti lohkovoiton.

15.12.2022 07:21 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni näpäytti entistä seuraansa – taikoi Merlinsille voiton loppuminuuteilla

Edon Maxhuni otti Merlins Crailsheimin reppuselkäänsä ja kantoi joukkueen voittoon entistä seuraansa Heroes Den Boschia vastaan FIBA Europe Cupin jatkolohkovaiheen avausottelussa. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti lohkovoiton.

1.12.2022 09:09 Suomalaiset ulkomailla

FIBA Europe Cupissa alkulohkovaihe päätökseen – Maxhunin, Palmin ja Hopkinsin joukkueet jatkoon

FIBA Europe Cupissa saatiin alkulohkovaiheet päätökseen ja suomalaispelaajista Shawn Hopkinsin, Topias Palmin ja Edon Maxhunin kamppailut jatkuvat jatkopeleissä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa on lähellä lohkovoittoa.

24.11.2022 07:37 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni juhli FIBA Europe Cupin suomalaiskohtaamisessa – ”Iso voitto meille”

Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta FIBA Europe Cupissa. Myös Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen.

3.11.2022 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti taas Mestarien liigassa - Hopkinsin ja Palmin Craiova varmisti jatkopaikan

Suomalaispelaajat ja valmentajat pääsivät juhlimaan voittoja eurokentillä. Susijengin tuore kapteeni Sasu Salin jatkoi kuumaa virettään Mestarien liigassa, Shawn Hopkinsin sekä Topias Palmin Craiova jatkaa puhtaalla pelillä ja Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton FIBA Europe Cupissa.

27.10.2022 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset voittoisia FIBA Europe Cupissa

Viikolla pelattiin taas europelejä ja Elias Valtosen Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiovan tappiotili on koskematon FIBA Europe Cupissa ja Edon Maxhunin Merlins otti tärkeän avausvoiton.

Näytä lisää vastaavia