Suomen Cup -ennakko: Lahti ja Seagulls mittelevät finaalipaikasta

14.1.2022 11:15 Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan tänään Helsingin uudessa Urhea-hallissa, vaikka valitettavasti asetelma onkin tiivistynyt vain final threeksi.

Vallitsevien olosuhteiden pakosta Suomen Cupin final four -vaihe pelataan ilman yleisöä ja ilman Kauhajoen osallistumista, mutta se ei muita joukkueita hidasta. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät yhä Salon Vilpas, Helsinki Seagulls ja Lahti Basketball. Ottelut ovat katsottavissa Ylen kanavilta.

Vilppaan välieräpari Kauhajoki joutui jättäytymään pois turnauksesta viime hetkellä koronaan liittyvien ongelmien vuoksi. Tästä johtuen Vilpas etenee automaattisesti lauantain finaaliin ja saa siellä vastaansa joko Lahden tai Seagullsin, jotka ratkaisevat asian tänään perjantaina.

Merkittävistä vastoinkäymisistä huolimatta voimakkaasti porskuttava Lahti Basketball saa perjantain välierissä vastaansa miesten runkosarjassa parhaillaan kolmatta sijaa pitävän Helsinki Seagullsin. Ottelussa kohtaavat näin ollen nuori nälkä ja rautainen kokemus.

Lahden päävalmentaja Pieti Poikola toteaa avoimesti, että vastus ei todella ole helppo.

– Seagulls on todellinen tähtisikermä täynnä suomalaisia lajilegendoja, mutta kauden aikana on huomannut, että heillä on ollut vähän haussa, että mitkä ovat roolit ja mistä he luovat etuja, hän sanoo.

Poikola muistuttaa, että silloin, kun Seagulls saa palettinsa kuntoon ja kokoonpanonsa pelaamaan yhteen, kyseessä on äärimmäisen kova joukkue. Hän toteaa, että vanhojen konkareiden ohella on ollut hienoa nähdä pelinjohtaja Lassi Nikkarisen kehittyminen ja merkitys.

Tilanne toki on haastava jokaiselle seuralle. Lähtökohdat, joista otteluihin lähdetään ovat varsin arvaamattomat. Sen myöntää Poikolakin.

– Lähtökohtaisesti olemme tämän parin altavastaaja. Lisäksi meillä on täysi viisikollinen runkopelaajia sivussa, joten olemme kutsuneet divarijoukkueestamme vahvistuksia mukaan. Lähdemme rohkeasti haastamaan ja luotamme siihen, että pelaajamme uskaltavat pelata.

Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso ei pidä takkiaan auki yhtään sen enempää. Hän näkee vastustajassa potentiaalisen yllättäjän, johon tulee suhtautua vakavasti, koska näiltä löytyy eväitä tehdä Seagullsin pelaamisesta erittäin vaikeaa.

– Lahti on erittäin aktiivinen ja aggressiivinen ennen kaikkea puolustuspäässä. Joudumme ottamaan sen erittäin hyvin huomioon omassa hyökkäyksessämme. Fyysisyyteen pitää vastata pää kylmänä, ja sen tekee entistä vaikeammaksi se, että takana on noin kuukauden tauko varsinaisesta pelaamisesta.

Final four -ikkuna tekee aikataulusta tiukan. Laakso toteaakin, että vaikka mahdollisen voiton jälkeen aikaa finaaliin on vain vajaa päivä, loppuotteluun ei silti voi alkaa varautua etukäteen.

– Joukkueemme on pelannut kertaalleen Vilpasta vastaan, joten se on tuttu vastustaja. Valmennus pohtii niitä asioita, mutta pelaajien kanssa täytyy keskittyä nyt täysin välierään.


Kokoonpanot:

Seagulls: Darko-Kelly, Manigault, Huff, Heinonen (GTD50%), Kanervo, Van Andringa, Kotti, Nikkarinen, Koponen, Skyttä, Laakso, Lawson, Makkonen (GTD50%)

Lahti Basketball: Bärlund, Lähdetniemi, Luukkonen, Waxlax, Byman, Ahola, Bryant, Ballard, Iverson, Sami Ikävalko (edustuskelpoisuus 13.1. alkaen).

Seagullsin ja Lahti Basketballin välierä tulee suorana YLE2:lta ja Yle Areenassa alkaen klo 18.05.

 
15.1.2022 19:35 Korisliiga

Suomen Cup -finaali äityi jännäriksi, mutta Seagulls otti jälleen voiton

Helsinki Seagulls saalisti kolmannen perättäisen Suomen Cup -mestaruutensa, vaikka Salon Vilpas antoi loistavan vastuksen.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

13.2.2021 19:32 Suomen Cup

Seagulls uusi cup-mestaruutensa Kisahallin heittorallissa

Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö kiskoivat vuoden 2021 Suomen cupin finaalissa kolmen pisteen heittoja kahteen pekkaan paitsi enemmän kuin yhdessäkään ottelussa aiemmin, myös erinomaisin tarkkuuksin. Lopussa Seagullsin kylmähermoisuus ratkaisi periksiantamattoman Pyrinnön rynnistyksessä ja cup-pokaali pysyi Helsingissä pistein 97–95 (51–46).

12.2.2021 08:56 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu Seagullsin ja Pyrinnön finaaliotteluun – Yle TV2 televisioi ottelun suorana

Lauantaina 13. helmikuuta klo 17:15 Töölön Kisahallissa pelataan Suomen Cupin finaaliottelu, jossa kohtaavat Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö. Ottelun televisioi suorana lähetyksenä Yle TV2, selostajanaan Antti-Jussi Sipilä.

29.1.2021 09:14 Suomen Cup

Miesten Suomen cupin finalistit ratkaistaan viikonloppuna

Perjantain välierässä Pyrintö kohtaa kotikentällään Kauhajoen. Lauantaina pelattavassa toisessa välierässä sarjakärki Seagulls isännöi BC Nokiaa. Ruutu näyttää suorana lähetyksenä molemmat välierät kanavallaan.

25.1.2020 22:05 Suomen Cup

Suomen Cupin finaali tarjosi huiman jatkoaikatrillerin, Seagullsille seurahistorian ensimmäinen mestaruus

Helsinki Seagulls ja Vilpas Vikings taistelivat Suomen Cupin mestaruudesta pitkän kaavan mukaan Töölön Kisahallissa. Kotijoukkue vei trillerin nimiinsä jatkoajan jälkeen 94-93 huiman koripalloillan pääteeksi.

24.1.2020 13:20 Suomen Cup

Ennakko: Kaksi parasta taistelee mestaruudesta, Vilpas lähtee kiusaamaan Seagullsia cup-finaaliin

Lauantaina pelattavassa Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan kaksi parasta joukkuetta, kun sarjakärki Helsinki Seagulls isännöi viime vuoden cup-mestari Vilpas Vikingsiä.

28.11.2019 14:31 Suomen Cup

Miesten Suomen Cupin puolivälieräparit ovat selvillä

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään Helsingissä. Korisliigan runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

18.3.2019 16:53 Pääjuttu

Vilpas-leirissä iloitaan cup-voitosta, katseissa siintää jo Pantteri-jahti

Tuoreen Suomen Cup -mestarin Vilppaan joukkueenjohtaja Keijo Poutiaisen mukaan yksi kauden tavoitteista on saavutettu. Katseet siintävät keväässä ja toukokuussa, kun taistelu Pantteri-patsaasta huipentuu.

16.3.2019 22:08 Korisliiga

Vilpas juhlii historiansa ensimmäistä Suomen Cupin voittoa

Vilpas kaatoi Suomen Cupin finaalissa Tampereen Pyrinnön voittaen seurahistorian ensimmäisen cup-pokaalin lukemin 106-93. Vilppaan Jack Gibbs oli finaalin pistetykki 31 pisteellä.

16.3.2019 10:19 Pääjuttu

Vilpas iskee illalla Tampereen Pyrinnön kimppuun Suomen Cup -finaalissa

Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan ykkönen Vilpas sekä parhaillaan tiukasti kolmatta sijaa miehittävä Tampereen Pyrintö. Joukkueiden tie finaaliin on ollut erilainen, mutta myös yhtäläisyyksiä löytyy.

15.3.2019 07:53 Pääjuttu

Sami Toiviaisen Pyrintö ison haasteen edessä: ”Vilpas on sarjan paras joukkue”

Tampereen Pyrintö ja Vilpas iskevät lauantaina yhteen Suomen Cupin finaalissa. Finaalin kotijoukkueen päävalmentaja Sami Toiviainen on innoissaan, että kauden keskellä on mahdollisuus voittaa jotain suurempaa.

Näytä lisää vastaavia