Suomen Koripalloliitto ry ja ProBasket Oy hakee toimitusjohtajaa

16.12.2017 Suomen Koripalloliitto hakee toimitusjohtajaa. Uuden toimitusjohtajan keskeisenä tavoitteena on varmistaa ammattimainen toimintaympäristö suomalaisen koripallon kasvun ja kansainvälisen menestyksen toteutumiseksi sekä seurojen toimintaedellytysten tukemiseksi.

Suomalainen koripallo on vahvassa nosteessa. Suomi on noussut maailman rankingissa sijalle 21 ja Euroopan rankingissa sijalle 13. Myös lisenssipelaajien määrä on reilussa kasvussa. Toiminta on muuttunut kaikilla tasoilla entistä ammattimaisemmaksi.

Suomen Koripalloliiton budjetti vuodelle 2018 on yli 8 miljoonaa euroa ja talous on kokonaisuudessaan hyvässä kunnossa. Vuoden 2017 positiivinen tulos antaa vahvan taloudellisen pohjan menestystarinan jatkamiselle.

Liiton strategia on ollut menestyksekäs. Sen keskiössä ovat seuratoiminnan innostuneisuuden ja ammattimaisuuden tukeminen, lajin kasvu ja kehittyminen sekä kansainvälisyys.

Suomen Koripalloliitto hakee toimitusjohtajaa viemään strategiaa eteenpäin nykyisen toimitusjohtajan siirtyessä uusiin tehtäviin toiselle toimialalle.

Uuden toimitusjohtajan keskeisenä tavoitteena on varmistaa ammattimainen toimintaympäristö suomalaisen koripallon kasvun ja kansainvälisen menestyksen toteutumiseksi sekä seurojen toimintaedellytysten tukemiseksi - taloudellisesti kannattavasti.

Toimitusjohtajan keskeisiä tehtäviä ovat:

  • johtaa päivittäistä operatiivista toimintaa
  • toiminta-alueiden muodostaminen strategian mukaisesti
  • yhteistyössä hallituksen kanssa valmistella merkittävimmät hankkeet ja muodostaa niistä päätökset
  • kehittää toimintaa eri sidosryhmien kanssa
  • varmistaa toiminnan kannattavuus
  • ProBasket Oy:n toimitusjohtajan tehtävät

Toimitusjohtajalta edellytetään:

  • suurta intohimoa suomalaisen koripallon kehittämiselle
  • vankkaa kokemusta tuloksellisesta yrityksen tai yhdistyksen johtamisesta
  • urheilukentän ja järjestöelämän tuntemusta
  • näyttöä erinomaisista vuorovaikutus- ja myyntitaidoista
  • kykyä johtaa innostavasti ihmisiä
  • laajaa verkostoa keskeisiin sidosryhmiin

Hakemukset ja CV:t sivun www.inhunt.fi kautta 5.1.2018 mennessä.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Antti Zitting, Suomen Koripalloliitto ry (puh. +358 500 482269), toimitusjohtaja Jari Tourunen, Suomen Koripalloliitto ry ja Probasket Oy (puh. +358 400 560 836) sekä toimitusjohtaja Kari Juutilainen, InHunt Group Oy (puh. +358 40 658 4242).

Henkilöt

 
3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Kilpailujohtaja Tom Westerholm Koripalloliiton väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi

Suomen Koripalloliiton hallitus on nimennyt kilpailujohtaja Tom Westerholmin Suomen Koripalloliiton ja ProBasket Oy:n väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi 29.1.2018 alkaen, jolloin nykyinen toimitusjohtaja Jari Tourunen jättää tehtävänsä.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

4.12.2015 Pohjoinen alue

Oulussa huimat 1200 lasta liikkui Pikkusudet-korisriehassa

Oulun NMKY, Suomen Koripalloliitto, Oulun kaupungin koululiikunta ja Ruokakesko järjestivät yhteistyössä Suomen suurimman koululaisten koripalloturnauksen. Pikkusudet-korisriehan tahdissa liikkui Ouluhallissa 2.-3.12.2015 peräti 1200 lasta.

Susijengi yhteistyökumppaneineen järjestää koulun Montpellieriin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto tekevät historiaa syyskuussa koripallon EM-kilpailuissa Ranskan Montpellierissä, jossa Susijengi pelaa. Ensimmäistä kertaa arvokilpailuihin faneiksi lähteville 1-6 luokilla opiskeleville lapsille ja nuorille järjestetään peruskoulun opetussuunnitelman mukaista ohjaavaa opetusta. Montpellieriin rakentuva koulu toimii kisaviikon Pikkusudet-koulun nimellä.

Pirkka Street Basket –kiertue alakouluille käynnistyi Heinolan jättimenestyksellä

Suomen Koripalloliiton ja Ruokakeskon yhteinen Pirkka Street Basket -katukoriskiertue piipahtaa toukokuussa 16 paikkakunnalla liikuttamassa tuhansia alakoululaisia. Katukorisrekan ensimmäinen pysäkki oli Heinolassa, jossa lapset viettivät ”vuoden hauskimman koulupäivän”. Heinolan tapahtuma oli jättimenestys.

Susijengi-fanien EM-kisapalveluihin panostetaan Montpellierissä

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen matkanjärjestäjä ja tapahtumayritys Elämysmatkojen kanssa. Yhteistyössä Koripalloliitto ja Elämysmatkat tarjoavat ensi vuoden EM-kisoissa Ranskan Montpellierissä entistäkin laajemman valikoiman palveluita. Elämysmatkat julkaisee ensimmäiset EM-kisojen matkapakettinsa huomenna, keskiviikkona 26.11. klo 11.

6.10.2013 20:55 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto hakee Susijengille villiä korttia MM-kisoihin

Suomen Koripalloliitto on päättänyt hakea sykähdyttävästi syyskuun EM-kisoissa pelanneelle Susijengille villiä korttia vuoden 2014 MM-kisoihin. Villin kortin hakuprojekti kantaa nimeä ”Yhdessä MM-kisoihin”, jolla Koripalloliitto haluaa paitsi kiittää faneja ja pelaajia myös kutsua sekä julkisen että yksityisen sektorin mukaan MM-kisapaikan hakuun.

Myös naisten SM-sarjahistoria julkaistu Basket.fi-palvelussa

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-nettipalvelussaan naisten SM-sarjan hakupalvelut, jotka ulottuvat vuodesta 1944 nykypäivään. Tuore julkaisu on osa Koripalloliiton monivuotista historiahanketta, josta on aiemmin julkaistu Korisliigan sekä kaikkien eri ikäluokkien maajoukkuehistoriat.

Näytä lisää vastaavia