Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

9.11.2023 22:02 Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

Awak Kuier tuulettaa, kun Susiladies kaataa Bulgarian vieraskentällä. Kuva: Ville Vuorinen.

Ensimmäinen puoliaika oli monellakin tapaa vaikea. Pelirytmi ei oikein löytynyt, menetyksiä kertyi ja Suomi heitti kolmosensa kehnosti 2/14.

– Bulgaria oli ehkä näennäisesti niskan päällä. Olimme haastavassa tilanteessa, koska meillä ei ollut hirveästi Bulgarian pelaamisesta tietoa, koska tämä oli heille ensimmäinen ottelu, Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen kertoi viitaten Bulgarian uuteen päävalmentajaan (Tanya Gateva) ja uudistettuun kokoonpanoon.

– Saimme juonesta paremmin kiinni toisella puoliajalla. Pystyimme puolustamaan heidät pois heidän pelistään. Se myös vapautti energiaa omaan hyökkäykseen.

Suomi sai tilkittyä Bulgarian hyökkäyspelin tyystin kolmannella neljänneksellä, kun kotijoukkue jäi vain kahdeksaan pisteeseen. Samalla johtoasema siirtyi Susiladiesille lopullisesti.

Puolustus ruokki hyökkäystä: toisella puoliajalla Suomi heitti kolmosensa 6/9.

– Olimme toisella puoliajalla huomattavasti nopeammassa pelitempossa ja hyökkäsimme aggressiivisesti kohti koria. Sitä kautta meidän heittopelaaminen vapautui. Koripallo on itseluottamuspeli. Se, millä tavalla tilanteet ovat syntyneet, luo heittäjälle itseluottamusta ottaa se heitto. Yksinkertaisesti pystyimme luomaan parempia korintekopaikkoja.

”Jokaisella oli merkitys ottelun voittamisessa”

Susiladies pyöritti läpi ottelun laajaa rotaatiota, jossa jokainen 12 pelaajasta sai minuutteja ja kantoi kortensa kekoon yhteisen hyvän eteen.

– Kaikki kunnia näille nuorille naisille, että pystyimme kairaaman kovassa paikassa voiton. Jokaisella oli merkitys ottelun voittamisessa. Tiesimme, että meidän etu Bulgariaa vastaan on, että pystymme löytämään niitä pelaajia, jotka onnistuvat. Toisella puoliajalla pelaaminen yhdessä oli laadukkaampaa, Palviainen aloitti.

– Toisaalta tämä oli ensimmäinen ottelu tällä pelaajistolla ja valmennusporukalla. Pystymme varmasti parantamaan pallonmenetyksien ja kommunikaatiovirheiden saralla.

Suomella kertyi menetyksiä 24 kappaletta, kun taas Bulgarialle 13. Menetysmäärää kompensoi levypallot, jotka Susiladies vei ylivoimaisesti 29-46.

Awak Kuier oli Suomen pelaajakatraan kirkkain tähti, kun 22-vuotias laituri repi 27 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan. Lisäksi Kuier toimi Susiladiesin puolustuksen viimeisenä lukkona, mistä osoituksena viisi torjuntaa.

– Olen äärimmäisen ylpeä, että Awak pelasi todella sujuvasti osana kollektiivia. Pääsimme luontaisesti tilanteisiin, joissa hän pystyy onnistumaan kollektiivin kautta.

Kalkkiviivojen lähestyessä Bulgaria viritteli vielä loppukiriä tähtipelaajansa Borislava Hristovan (27/5) komennossa. Kiri tyrehtyi, kun Lotta-Maj Lahtinen (11/9/5 syöttöä) upotti naruihin kaksi kolmosta.

– Bulgaria oli yliaggressiivinen ja kotiyleisö ylläpiti huutomyrskyä. Lotta-Maj oli kylmäpäinen.

Susiladies jatkaa EM-karsintoja sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä. Suomen vieraaksi saapuu kesän EM-kisojen välieräjoukkue Unkari.

Ottelutilastot >

Susiladies on saanut nauttia vahvasta kotiyleisön tuesta edellisissä EM-karsinnoissa. Ulvotaan yhdessä Susiladies voittoon! Nappaa tiketit tassuun ao. nappulan kautta.

Hanki liput tästä >>

 
12.2.2023 17:23 Susiladies

Ranska näytti kaapin paikan kolmannella neljänneksellä – Susiladiesin EM-karsinnat päätökseen

Hallitseva EM-hopeamitalisti, ja kesän 2023 EM-kisojen yksi ennakkosuosikki, Ranska voitti Susiladiesin EM-karsintojen päätösottelussa Urhea-hallissa 46-82 (26-37). Ranskalaiset sisuuntuivat puoliajalla ja veivät kolmannen neljänneksen 4-30.

9.2.2023 22:25 Susiladies

Ukraina veti pidemmän korren Susiladiesista Riiassa pelatussa EM-karsintaottelussa

Susiladies hävisi käynnissä olevien EM-karsintojen toiseksi viimeisessä pelissään Ukrainalle, joka oli Riiassa, Liettuassa, pelatussa ottelussa parempi loppulukemin 74-59 (46-36). Ukraina lähti karkumatkalle lopullisesti kolmannella neljänneksellä.

27.11.2022 22:45 Susiladies

Liettua pisti Susiladiesin EM-unelman pakettiin odottamaan seuraavaa mahdollisuutta

Susiladiesin viikon toinenkin EM-karsintaottelu päättyi tappioon, kun Urhea-hallissa, Helsingissä, Liettua oli ovelampi osapuoli, pääsi aikaisin johtoon ja piti sen loppulukemiin 56-65 (21-34) asti. Tappion vuoksi on varmaa, ettei Susiladies päässyt vuoden 2023 EM-kisoihin.

25.11.2022 00:10 Susiladies

EM-hopeamitalisti Ranska päihitti mainiosti taistelleen Susiladiesin Saint-Étiennessa

Marraskuun 2022 EM-karsintaikkunan ensimmäisessä ottelussa Susiladies hävisi Ranskalle, joka esitteli erinomaista hyökkäyspään pelaamistaan 103-77 (47-31) -voitolla Saint-Étiennessa pelatussa ottelussa 4 042 katsojan edessä. Susiladiesin 17-vuotias Elina Aarnisalo oli kovassa vireessä hallitsevaa EM-hopeamitalistia vastaan 24 pisteellä ja kuudella syötöllä.

14.11.2021 19:40 Susiladies

Ukraina kesti Susiladiesin loppukirin Urhea-hallin painekattilassa

Susiladies kärsi niukan tappion EM-karsinnoissa täyteen pakatussa Urhea-hallissa Ukrainalle loppunumeroin 71-77 (31-40). Ukrainalaiset kykenivät pitämään johtoasemansa loppuun saakka, vaikka Susiladies kiri hurjasti Anissa Poundsin johdolla.

11.11.2021 21:52 Susiladies

Susiladiesille tappio EM-karsinta-avauksessa – Liettua kymmenen pistettä parempi

Susiladiesin EM-karsintataival kohti vuoden 2023 EM-kisoja alkoi tappiolla, kun Liettua oli Suomea parempi Kėdainiaissa numeroin 69-59 (35-24). Susiladies pelaa seuraavan ottelunsa jo sunnuntaina, kotikentällään Urhea-hallissa Ukrainaa vastaan.

6.2.2021 19:58 Susiladies

Ukraina pääsi karkaamaan Susiladiesin näpeistä ensimmäisellä puoliajalla

Susiladiesin viimeisessä EM-karsintaottelussa Ukraina veti pidemmän korren numeroin 75-91 (34-52). Susiladies paransi merkittävästi pelaamistaan toiselle puoliajalle, mutta Ukrainalla oli jo vakuuttava johto, jota suomalaiset eivät kyenneet kirimään. Awak Kuier sivusi piste-ennätystään 30 pisteellä.

4.2.2021 19:51 Susiladies

Belgia osoitti suuruutensa Susiladiesille toisella puoliajalla

Susiladies hävisi Portugalissa pelatussa EM-karsintaottelussa EM-kisapaikkansa jo varmistaneelle, maailmanrankingin kuudentena olevalle Belgialle 82-47 (39-32). Susiladies pysyi 20 pistettä säkittäneen Awak Kuierin johdolla belgialaisten kyydissä puoliaikaan saakka.

15.11.2020 02:11 Susiladies

Koskimies, Lahtinen ja Sandvik siivittivät Susiladiesin Portugalin ohitse

Susiladies taisteli ensimmäisen EM-karsintavoittonsa kuuteen vuoteen, kun Suomi kellisti EM-karsintakuplan emäntämaa Portugalin 70-62 (30-30). Lotta-Maj Lahtinen ja Elina Koskimies pelasivat loisto-ottelut, kun taas 17-vuotias Henna Sandvik upotti uransa ensimmäiset maajoukkuepisteet oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan.

12.11.2020 19:57 Susiladies

Susiladies kaatui saappaat jalassa Iagupovan Ukrainalle

Susiladies hävisi urhoollisen taistelun jälkeen Ukrainalle 84-66 (50-39) Portugalin EM-karsintakuplassa. EM-karsintaottelun kuningatar oli Ukrainan Alina Iagupova, joka tehtaili Suomea vastaan tripla-tuplan.

Näytä lisää vastaavia