Susiladiesin kokoontunut yhteen EM-karsintojen kynnyksellä – kookas Liettua ja tuttu Ukraina edessä

8.11.2021 12:09 Susiladies kokoontui tänään virallisesti yhteen Helsingin Urhea-halliin täydellä 14 pelaajan kokoonpanollaan. Edessä on EM-karsintojen ensimmäinen ikkuna, jossa Suomi kohtaa vieraissa Liettuan torstaina ja kotonaan Ukrainan sunnuntaina.

Susiladies kokoontui tänään yhteen, kun joukkue kohtaa tällä viikolla Liettuan ja Ukrainan. Kuva: FIBA Europe.

Suomessa pelaavat kokoontuivat yhteen jo eilen, mutta osa ulkomailla pelaavista saapui viikonlopun aikana, osa taas myöhään sunnuntaina. Ensimmäiset viralliset harjoitukset, koko köörin eli 14 pelaajan voimin, pidettiin tänään maanantaiaamuna.

– Kaikki tullut pitkän matkan päästä Helsinkiin, viime yönä vielä tippui muutama mukaan. Eilen oli kevyet heittelyt, tänään aloitettiin harjoittelu, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen aloittaa.

– Joukkueessa tuntuu olevan yhdessä tekemisen meininkiä, hyvä yhteishenki, hyvä pelihuumori ja pelaajat ovat keskittyneitä tulevaan.

Joukkue matkustaa keskiviikkona Liettuaan, jonka keskiosan Kėdainiaissa vastaan astelee torstaina klo 19:00 Liettuan maajoukkue. Liettualaisilla on naiskoripallon puolella takanaan pidempi arvokisaton pätkä, sillä Liettua on viimeksi pelannut EM-kisoissa vuonna 2015, jolloin joukkue sijoittui kahdeksanneksi. Sen jälkeen Liettuan tie EM-karsinnoissa on tyssännyt karsintoihin.

– Liettualla on periaatteessa monta hyvää pelaajaa ja joukkue on kookas, mutta Liettua kuulostaa pahemmalta kuin he todellisuudessa on. Koko on heillä se olennaisin juttu, johon meidän pitää vastata, vaikka meilläkin alkaa olemaan kokoa.

Liettuan kokoonpanoon kuuluu myös ensi viikolla vasta 16 vuotta täyttävä, seuratasolla ASVEL Basketia edustava Justė Jocytė, josta on ehtinyt jo tulla kaikkien aikojen nuorin Ranskan pääsarjassa ja Euroliigassa. Molemmat debyytit hän teki vuonna 2019, Jocytėn ollessa vielä 14-vuotias.

Ukraina on taas Susiladiesille tuttu joukkue jo edellisistä EM-karsinnoista. Kaksi kohtaamista, helmikuussa 2021 ja marraskuussa 2020, molemmat päättyivät Ukrainan voittoon. Molemmissa kohtaamisissa parketin ykkönen oli Ukrainan tähtipelaaja, kaksi edellistä Euroliigan MVP:tä voittanut Alina Iagupova.

– Ukraina on tuttu vastustaja hyvässä ja huonossa mielessä. Iagupova on top 5 pelaajaa maailmassa tai ainakin top 10. Varmasti hän on ainakin paras pelaaja, joka ei pelaa ollenkaan WNBA:ssa. Hän on ollut hankala pideltävä meille. Olemme koittaneet tuplailla ja kaikkea, mutta silti hän on tehnyt mielettömiä tilastoja. Jotain hänen varalleen pitää keksiä.

Edellisissä EM-karsinnoista Ukraina ei päässyt EM-kisoihin, mutta sitä ennen ukrainalaiset pelasivat EM-kisoissa neljä vuotta putkeen 2019, 2017, 2015 ja 2013.

Susiladiesin otteluaikataulu, EM-karsintaikkuna marraskuu 2021

  • To 11.11.2021 klo 19:00 Liettua – Susiladies, Kedainiai Arena (LTU)
  • Su 14.11.2021 klo 17:00 Susiladies – Ukraina, Urhea-halli, Helsinki

Liettua-ottelu näkyy suorana lähetyksenä FIBA:n Youtube-kanavalta. Susiladiesin kotiottelu Ukrainaa vastaan taas näkyy suorana lähetyksenä BasketFinlandin Youtube-kanavalta. Selostajana toimii Kristian Palotie.

 
13.11.2023 10:23 Susiladies

Slovenia päihitti Bulgarian – Susiladies lohkon kakkossijalla ensimmäisen EM-karsintaikkunan jälkeen

Susiladiesin EM-karsintalohkon toisessa ottelussa Slovenia voitti Bulgarian 78-63 (35-36). Ensimmäisen karsintaikkunan jälkeen Suomi on täten piste-eron turvin B-lohkon kakkosena.

12.11.2023 07:35 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano Unkaria vastaan valittu – ottelu katsottavissa suorana lähetyksenä Jimiltä

Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt kokoonpanonsa tänään sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä, pelattavaan EM-karsintaotteluun Unkaria vastaan. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Jimiltä.

11.11.2023 15:26 Susiladies

Jussi Laakso EM-välieräjoukkue Unkarista: ”Puhumme todella kovalaatuisesti ryhmästä”

Susiladiesin EM-karsintasavotan seuraava tanssipari on kesän 2023 EM-välieräjoukkue Unkari, jonka Suomi kohtaa sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä. Susiladiesin valmentaja Jussi Laakso käy lävitse Unkarin vahvuudet ja avainpelaajat.

10.11.2023 14:47 Susiladies

Unkari on EM-välieräjoukkue ja kahden Euroliiga-joukkueen maa

Susiladies saa vastaansa sunnuntaina vieraakseen Unkarin, joka osoitti kesän 2023 EM-kisoissa olevansa erinomaisessa vireessä etenemällä välieriin asti. Unkarin naiskoripallon tasosta kertoo myös kaksi joukkuetta Euroliigassa. Suomi ja Unkari kohtaavat toisensa sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä.

9.11.2023 22:02 Susiladies

Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

9.11.2023 10:33 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano Bulgariaa vastaan on nimetty – ottelu suorana lähetyksenä YouTubesta

Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt kokoonpanonsa tänään torstaina 19.11. klo 19:00 Samokovissa pelattavaan EM-karsintaotteluun. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä FIBA:n YouTube-kanavalta.

8.11.2023 13:36 Susiladies

Jussi Laakso uudistuneesta Bulgariasta: ”Meillä on valistuneita arvauksia, mitä on tulossa”

Susiladies kohtaa huomenna torstaina 9.11. klo 19:00 Bulgarian ensimmäisessä EM-karsintaottelustaan Samakovissa. Susiladiesin valmentaja Jussi Laakso käy lävitse nuorentuneen ja uudistuneen Bulgarian nykytilanteen, avainpelaajat sekä Suomen iskupaikat.

7.11.2023 12:57 Susiladies

Bulgaria on hienosta historiastaan huolimatta keskellä jälleenrakennusta

Susiladiesin torstain EM-karsintavastustaja Bulgaria omaa hienon historian, joka vilisee arvokisamitaleja. Liki kolme vuosikymmenen suvantovaiheen jälkeen Bulgaria on nuorentanut joukkueensa ja hakee uutta nousua Euroliiga-pelaaja Borislava Hristovan kantaessa kapteeninnauhaa.

6.11.2023 20:50 Susiladies

Susiladies-debyyttiään kärkkyvä Teresa Seppälä: ”Universiadit oli porras tähän”

Tampereen Pyrinnön kasvatti, nykyään Sienan yliopistossa Yhdysvaltojen NCAA:ta pelaava Teresa Seppälä, 21, oli voittamassa kesällä historiallisen pronssimitalin naisten universiadeista. Nyt Yhdysvalloista Suomeen EM-karsintaikkunaan matkustanut Seppälä kärkkyy ensimmäistä otteluaan naisten maajoukkueessa.

6.11.2023 11:05 Susiladies

Susiladies saalistaa paikkaa vuoden 2025 EM-kisoihin kolmen karsintaikkunan aikana

Susiladies aloittaa tällä viikolla karsintansa vuonna 2025 pelattaviin EM-kisoihin. Karsinnat pelataan kolmessa ikkunassa ja jokainen lohkoykkönen saa EM-kisapaikan, minkä lisäksi neljä parasta toiseksi sijoittunutta saavat kisapaikan.

Näytä lisää vastaavia