Ura Basket otti viimein kauden avausvoittonsa – Seagullsin puhtaalle putkelle ei vieläkään loppua

18.11.2020 20:26 Miesten Korisliigassa ratkottiin tänään häntäpään parhaimmistoa, sarjakärki jatkoi porskuttamistaan ja toista ja kolmatta sijaa pyöriteltiin uuteen järjestykseen.

Kevin Bracy-Davis loisti Uran kauden ensimmäisessä voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Ura Basket otti kauden avausvoittonsa vasta tässä vaiheessa kautta kaadettuaan Uudenkaupungin vierasretkellä Korihait. Vaikka kyseessä oli sarjataulukon viimeisten sijojen kohtaaminen, pelissä oli huomattavan paljon, sillä kumpikin joukkueista oli tähän asti nollan voiton kierteessä. Uran tilasto on nyt 1–8, ja Korihait jatkaa kierrettään tilanteessa 0–9.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Uran Kevin Bracy-Davis 22 pisteellä ja Korihaiden Trevor Blondin 25 pisteellä.

Ottelun panoksia korosti huomattavasti se, että kilpa meni erittäin tiukaksi. Minuuttia ennen loppusummeria nähtiin vielä harvinainen tilanne, kun Uran kaksi onnistunutta vapaaheittoa hylättiin, koska viivalla oli väärä heittäjä. Erehdyksellä ei kuitenkaan ollut tuhoisaa vaikutusta Uran johtoon, vaan joukkue piti kiinni johtoasemastaan loppuun saakka. Tämä siitäkin huolimatta, että Korihaiden Aamos Nikula otti vielä kriittisen riiston ja korin tuoden Korihait kahden pisteen päähän. Loppunumeroiksi kirjattiin lopulta silti 90–94 vierasjoukkue Uralle.

– Olimme taas alkuun hieman pehmeitä. Se on ollut ongelmamme tähän asti koko kauden. Loppuvaiheessa pelasimme vähän fiksummin, kun tiesimme puolustuspäässä, ketkä ovat heittäjiä ja ketkä eivät. Ei se kaunista ollut, mutta tärkeä voitto meille, kommentoi Uran Teemu Sulonen Ruutu+:n haastattelussa.

Ottelutilastot

Samalla, kun Uudessakaupungissa yritettiin katkoa tappioputkia, Helsinki Seagulls jatkoi loputtomalta tuntuvaa voittokulkuaan. Kataja Basket tarjosi kotikentällään lokeille kovan vastuksen mutta joutui silti taipumaan. Seagulls on nyt voittanut kauden kaikki yhdeksän otteluaan.

Loppusuoralla oli kieltämättä täysin epäselvää viimeiseen asti, kumpi voiton vie. Katajan Phil Faynen rike ja tekninen virhe samasta pelitilanteesta päästivät aivan viime hetkillä Seagullsin edelle Antti Kanervon onnistuineiden vapaaheittojen myötä. Jamar Wilson korjasi vielä Katajan virheen onnistumalla heti perään korinteossa, mutta Timo Heinonen puolestaan mitätöi Wilsonin työn välittömästi onnistumalla itse toisessa päässä. Hurjan edestakaisin nokittelun jälkeen Katajalla oli vielä aikalisä ja kaksi sekuntia aikaa päästä edelle pisteen takaa-ajoasemasta. Yritys jäi kuitenkin vain yritykseksi, ja kotijoukkue kaatui tuloksella 101–102.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Seagullsin Kanervo 33 pisteellä ja Katajan Rashard Odomes 32 pisteellä.

Ottelutilastot

Sarjataulukon seuraavat sijat vaihtelivat taas omistajaa

Vaikka miesten Korisliigan kärkipaikka pysyykin yhä yksinoikeudella Seagullsilla, seuraavien sijojen haltijat ovat vaihdelleet paikkoja aktiivisesti. Karhu Basket kiilasi tänään BC Nokian edelle kolmannelle sijalle voittamalla Nokian Kauhajoella 77–67.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Kauhajoen Timothy TJ Holyfield 17 pisteellä ja Nokian Jeffrey Garrett Jr 20:llä.

– Meillä oli intensiivinen alku. Tiesimme, että Nokia aikoo tulla kovaa, ja vastasimme siihen todella hyvin. Hyökkäyksemme oli tänään todella hyvää, vaikka teimmekin viimeiseen jaksoon vain kymmenen pistettä, totesi Kauhajoen Okko Järvi.

Ottelutilastot

Toinen pirkanmaalaisjoukkue Tampereen Pyrintö puolestaan onnistui ottamaan voiton omasta ottelustaan Kobria vastaan. Kotijoukkue kaatoi vieraansa niukasti 95–93. Tiukka tulos oli yllätys siinä mielessä, että Pyrintö pitää taas sarjataulukon toista sijaa, kun taas Kobrat seuraa perässä vasta kymmenentenä.

Lopputulos oli illan kulun perusteella jopa hieman ennakoimaton. Kobrat johti peliajasta selkeästi suurimman osan, kun heidän peliään johtanut Antto Nikkarinen väläytteli taas taitojaan tilastoiden 18 pistettä ja kiitettävät 11 koriin johtavaa syöttöä. Eniten pisteitä nähtiin ottelussa Pyrinnön Marcus Lewisilta, joka sai aikaan 33, ja Kobrien Justin Pierceltä, jolle merkittiin 31.

Ottelutilastot

Voittoja myös Saloon ja Lahteen

Salon Vilpas otti kotikentällään roiman 105–72-voiton Kouvoista kahden tappion jälkeen.

Ottelun tuloksessa ei ollut epäselvyyksiä Kouvojen Antonio Ballardin kunnioitettavasta vastustelusta huolimatta. Ballard teki ottelussa 20 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Vilppaan puolella kovin tilastonikkari puolestaan oli 19 pisteen arvoisesti pelannut Myles Stephens.

– Emme tarvinneet tänään Jeremiah Woodilta kolmeakymmentä pistettä voittaaksemme, vaan onnistumisia tuli laajalta rintamalta. Teimme silti yli sata pistettä. Tänään tuli hyvä esitys myös Ladarien Griffiniltä, jota on paikallislehdessäkin kovasti arvosteltu, joten hän sai ainakin nyt varmasti apinan selästään, Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen totesi Ruutu+:lle ottelun jälkeen.

Ottelutilastot

Kotkassa kotijoukkue kärsi tappion vierailevalle Lahti Basketballille. KTP-Basket joutui taipumaan luvuin 85–91. Kautensa loistavasti avannut KTP on nyt valahtanut 5–4-tilanteessa sarjataulukon kuudenneksi, ja Lahti pitää neljättä sijaa tilastolla 6–3.

Ottelun kovimmat pistetykit olivat KTP:n Joseph Burton 28:lla ja Lahden Wayne McCullough 25:llä.

– Ihan emme päässeet toivomaamme intensiteettiin. Uskoimme kuitenkin omaan tekemiseemme, ja se toi voiton. Olemme koko ajan uskoneet omaan pelitapaamme, ja se tuottaa tulosta, kertoi Lahden Henri Ventoniemi.

Ottelutilastot

Henkilöt

 
3.5.2021 15:30 Korisliiga

Juho Nenonen: ”Vilppaan mestaruus on rakennettu yhdessä”

Juho Nenonen saapui Salon Vilppaaseen syksyllä 2015. Nenonen on nähnyt läheltä sen työn, mitä salolaisjoukkueessa on tehty menestymisen eteen. Viime viikolla voitettu Suomen mestaruus on palkinto pitkäjänteisestä työstä.

3.5.2021 12:43 Korisliiga

Bojan Sarcévic palaa Korihaihin pitkällä sopimuksella

Uudenkaupungin Korihait ja taiturimainen takamies Bojan Sarcévic on solminut kolmivuotisen sopimuksen. Sarcévicin ansiokas ura Suomessa käynnistyi juuri Korihaissa.

27.4.2021 20:25 Korisliiga

Pantteri jäi Saloon! Vilpas raskaan puolustusväännön jälkeen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen

Salon Vilpas nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden, ja hopeamitalit jaettiin Kauhajoelle. Korisliiga-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Vilppaan sentteri Jeremiah Wood.

25.4.2021 19:46 Korisliiga

Kauhajoki perui kesälomat – Karhun huikea energia venytti Korisliiga-finaalit vähintään kuudenteen otteluun

Kauhajoki kavensi kotivoitollaan miesten Korisliigan finaalit 3–2-tilanteeseen. Pelejä jatketaan tiistaina Salossa.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

23.4.2021 20:16 Korisliiga

Vilpas voiton päässä Pantterista – Mikko Koiviston tulitus takasi edun

Salon Vilpas kohensi voittotilastoaan 3–1:een kaatamalla kotonaan Kauhajoen.

21.4.2021 20:15 Korisliiga

Kauhajoki kavensi kotikentällään – vajaamiehisen joukkueen armoton puolustus tukahdutti Vilppaan

Salon Vilppaan johto Korisliiga-finaaleissa kaventui 2–1:een, kun Kauhajoen puolustus piti vieraat kurissa.

18.4.2021 18:03 Korisliiga

Vilpas jatkoi karhunkaatoa Korisliiga-finaaleissa – Rannikko tulessa kaaren takaa

Salon Vilppaan ja Kauhajoen välinen toinen finaaliottelu päättyi samoissa merkeissä kuin edellinenkin.

15.4.2021 21:51 Korisliiga

Seagullsille Korisliiga-pronssia – tahtipuikkoa heilutti kotimainen veteraaniosasto

Helsinki Seagulls juhli miesten Korisliigan pronssimitalia kotikentällään. Pronssimitalit olivat seuralle sen historian kolmannet.

15.4.2021 19:39 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin Kauhajoella – Salon Vilpas ryöväsi kotiedun heti

Salon Vilpas nappasi sarjajohdon ensimmäisessä finaaliottelussa Kauhajokea vastaan.

14.4.2021 14:45 Korisliiga

Korisliigan finaaliennakko: Hallitseva mestari kohtaa karaistuneen ennakkosuosikkien kaatajan

Kauhajoen ja Salon Vilppaan välisessä finaalisarjassa kohtaavat kaksi hyvin erilaista polkua kulkenutta joukkuetta. Ruutu välittää kaikki finaaliottelut studioineen omassa palvelussaan.

14.4.2021 08:23 Korisliiga

Äänestä hulvattoman Hang Time -sarjan paras jakso ja voita Korisliigan virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää kauden paras jakso.

13.4.2021 12:00 Korisliiga

Korisliigan pelaajat valitsivat tähdistöpelaajat omaan Dream Teamiinsa Veikkausuutisissa

Korisliigan yhteistyökumppani Veikkauksen sivuilla Korisliigan tähtipelaajat valitsevat tämän kauden pelaajista ne suosikkinsa, jotka ottaisivat omaan tähdistökentälliseen.

12.4.2021 12:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Karhu Basket ja Salon Vilpas aloittavat finaalisarjan torstaina 15.4. kello 18.00 Kauhajoella. Mestariksi vaaditaan neljä voittoa. Ruutu-palvelu välittää kaikki finaalit kotikatsomoihin.

11.4.2021 19:29 Korisliiga

Vilpas finaaliin – Aatu Kivimäen kylmähermoinen ajo ratkaisi välierät

Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

9.4.2021 20:56 Korisliiga

Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

8.4.2021 11:10 Susijengi

Teemu Rannikon muistelmateos ilmestyy syyskuussa

Suomi-koriksen kaikkien aikojen ikoneihin lukeutuvan, Susijengin pelinrakentajana vuosikausia ihastuttaneen turkulaislähtöisen ja Salon Vilpasta Korisliigassa edustavan Teemu Rannikon, 40, muistelmateos ilmestyy syksyllä. Valtteri Mörttisen kirjoittaman kirjan ”Teemu Rannikko – Pelin tekijä” julkaisee Docendo.

7.4.2021 20:20 Korisliiga

Vilppaan tarkka-ampujat pelasivat Seagullsin pään pyörälle – myös Kauhajoki voiton päässä finaalista

Miesten Korisliigassa molemmat välieräsarjat päätyivät kutkuttavaan 3–1-tilanteeseen.

6.4.2021 20:52 Korisliiga

Vesa Mäkäläisen upea pelaajaura päätökseen – näin entiset joukkuelaiset ja vastustajat häntä muistelevat

Lahden NMKY:n kasvatti Vesa Mäkäläinen, 34, on päättänyt lopettaa ansiokkaan uransa. Kaksi Suomen mestaruutta voittanut Mäkäläinen oli Susijengin EM-joukkueessa Liettuan kisoissa 2011.

5.4.2021 20:10 Korisliiga

Kauhajoki haki voiton Tampereelta – Anthony Hilliard johti taidokasta ryöstöretkeä

Kauhajoki otti välierissä Tampereen Pyrintöä vastaan 2–1-johdon illan tiukan taisteluvoiton seurauksena.

Näytä lisää vastaavia