Tammikuun Valopilkku Antto Nikkarinen: ”Olemme sijoitustamme parempi joukkue”

8.2.2021 08:30 Lupaavaan nousukiitoon päässeen Kobrien pelinjohtaja Antto Nikkarinen valittiin miesten Korisliigassa tammikuun Valopilkuksi. Nikkarisen mukaan Kobrien sijoitus sarjataulukossa antaa virheellisen kuvan joukkueen potentiaalista.

Antto Nikkarinen valittiin tammikuun Valopilkuksi miesten Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kobrien kapteeni ja pelinjohtaja Antto Nikkarinen on joukkueineen kovassa nousukiidossa. Siitä tunnustuksena Nikkarinen valittiin miesten Korisliigassa viimeisimmäksi Kuukauden Valopilkuksi.

Kobrat on noussut nyt lähes pohjamudista asti runkosarjan kahdeksannelle sijalle ja playoff-viivan päälle kahdeksalla voitolla. Tammikuun neljästä ottelustaan Kobrat voitti kolme, ja ainoa tappiokin tuli Korisliigaa suvereenisti johtavaa Helsinki Seagullsia vastaan.

Kapteeni kuitenkin toteaa, että pelkän sarjataulukon tuijottelu antaa joukkueen tasosta ja valmiuksista hyvin harhaanjohtavan kuvan.

– Meillä on siihen nähden erittäin hyvä joukkue. Melkein kaikki tappiot ovat tulleet vain korin tai kahden erolla, joten suurimmassa osassa otteluista olemme olleet hyvin mukana, emmekä ole viime aikoina mitenkään hirveästi edes muuttaneet pelitapaamme. Olemme saaneet vain pelattua loppuhetkillä hieman paremmin.

 

Tammikuun Valopilkku-palkinto oli ensimmäinen kerta Nikkarisen uralla, kun hänet noteerattiin Korisliigassa kuukauden pelaajana. Pelaaja ei peittele tyytyväisyyttään ja kiitollisuuttaan aiheesta.

– Hyvältähän se tuntuu. Kai se kertoo, että on pelannut kuukauden ajan hyvää koripalloa, niin eihän siitä voi olla kuin mielissään, Nikkarinen naurahtaa.

Pelaajan henkilökohtaiset tilastot tammikuun neljästä ottelusta ovat häikäisevää luettavaa. Pistekeskiarvoksi muodostui 15,8 ottelua kohden, ja korkein yksittäinen saavutus oli 33 pistettä Ura Basketia vastaan. Eniten silmille hyppäävät kuitenkin Nikkarisen koriin johtavien syöttöjen lukemat, sillä hän jakoi niitä tasan 12 per ottelu.

Koko kauden ajalta tilastot näyttävät tällä hetkellä 11,2 pistettä, 2,2 levypalloa ja 10,1 syöttöä ottelua kohden.

– En ole itsekään omaa pelaamistani mitenkään radikaalisti parantanut. Ehkä tammikuun aikana vastuuni on kasvanut, koska meiltä on ollut paljon pelaajia kokoonpanosta poissa. Tietysti on onnistumisia tullut, mutta yksi osatekijä on varmasti ollut se, että on tullut muutama minuutti enemmän ja sen myötä on tullut otettua muutama heitto enemmän ja pyöritettyä muutama hyökkäys enemmän.

Nikkarisen pelaamisessa huomiota herättävintä on kuitenkin se, kuinka sujuvasti hän vaihtaa omaa rooliaan korintekijän ja hyökkäyksen rakentajan välillä aina tarpeen vaatiessa. Voitto-otteluissa hänen pistesaldonsa voi olla joko yli 30 tai alle kymmenen, mutta silti osumaprosentit pysyvät tasaisina ja syötöt löytävät perille.

– Yritän aina ottaa sen, mitä puolustus antaa. Joissakin peleissä se vaatii enemmän omia ratkaisuja, kun taas joskus pitää tiukan puolustuksen alla keskittyä etsimään joukkuekavereita. Näistä jälkimmäinen on toki minulle vähän luonnollisempaa ja tulee enemmän selkärangasta.

Nikkarinen on vielä kuukauden ajan 29-vuotias. Hänellä on laadukkaita pelivuosia vielä paljon edessä, mutta Kobrissa hän hoitaa kokeneen johtohahmon vastuita.

– Tässähän voi sanoa itseään vielä nuoreksi ja lupaavaksi, hän nauraa.

Tässä roolissa hän ei kuitenkaan ole kohdannut Kobrissa vaikeuksia. Alkukauden kasaantuneista tappioistakaan huolimatta pukuhuoneessa ei ole ollut tarvetta pitää palopuheita tai murehtia joukkuetovereiden sitoutumista ja tahtotilaa.

– Toki välillä on vaikeaa pitää hommaa levähtämästä käsiin pettymysten edessä, mutta mielestäni meillä ei ole koko kauden aikana ollut yhtäkään ihan aidosti huonoa peliä. Emme ole kokeneet missään vaiheessa mitään totaalista mahaplätsiä. Kaikki joukkueessa tietävät, että olemme parempia kuin mitä sarjataulukko antaa ymmärtää, ja hyväksyvät sen, että voitot vain pitää kentällä ansaita.

Henkilökohtaisesta menestyksestä huolimatta Nikkarinen on yhtä lyhyttä vierailua Ruotsin Jämtland Basketissa lukuun ottamatta pelannut aina kotimaisilla kentillä. Meriittien ja ottelumenestyksen karttuessa herää siis yhä väistämättä kysymys, tähyääkö takamies Suomesta vielä uudelleen ulkomaille.

– Minulla on Kobrissa toinen kausi sopimusta jäljellä, joten en keskity siihen vielä kauheasti. Kyllähän se tietenkin aina houkuttaa, jos sellainen tilaisuus vielä koittaisi. Harkitsisin asiaa ehdottomasti, mutta kyllä aina uuden sopimuksen tarjoutuessa – oli se sitten Suomessa tai ulkomailla – sen täytyy silloin olla se paras mahdollinen ratkaisu koko perheeni kannalta. Nuoruuden reissumiesajat vuodesta toiseen paikkaa vaihdellen ovat ohi.

Henkilöt

 
3.12.2021 12:08 Korisliiga

Kuukauden Valopilkku löytyi jälleen Kauhajoelta – marraskuun pelaaja on Rene Rougeau

Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava veteraanilaituri on miesten Korisliigan Kuukauden Valopilkku.

24.11.2021 12:32 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #2: Epäurheilijamaisia virheitä ja videotarkistuksia

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

24.11.2021 08:29 Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Cameron Jones: ”Nautin koko Korisliiga-elämästä bussimatkoja myöten”

Kokeneen takamiehen palkintovalintaa tukevat sekä erinomaiset pelaajakohtaiset saavutukset että järkkymätön joukkuemenestys. Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava amerikkalainen on tehnyt kaupungista itselleen kodin.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

21.11.2021 19:09 Korisliiga

Antonio Ballard kesytti hallitsevan mestarin – Vilppaan loppukiri ei riittänyt

Salon Vilppaan entinen amerikkalaisvahvistus Antonio Ballard koitui joukkueen kohtaloksi, kun laituri johti Lahti Basketballiin tiukkaan taisteluvoittoon.

20.11.2021 18:44 Korisliiga

Seagulls kiilasi takaisin Kouvojen edelle – kolmen kärki tiivistyy, mutta Kauhajoki pitää paalupaikkaa

Miesten Korisliigan kolmen kärki pysyy tiiviinä. Kauhajoki, Seagulls ja Kouvot sekoittivat taas järjestystään illan otteluilla.

19.11.2021 20:04 Korisliiga

KTP puolusti kotikenttää onnistuneesti Nokiaa vastaan

KTP-Basket piti sarjapisteet kotona erityisesti amerikkalaisvahvistustensa työn avulla.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 20:56 Korisliiga

Korisliigan kärkisija vaihtui Kobrien jymy-yllätyksen myötä – viiden vahvistuksen KTP juhli myös voittoa

Miesten Korisliigan kärkikolmikossa meni järjestys uusiksi, kun Kauhajoki ja Kouvot nousivat voitoillaan ja Helsinki Seagulls puolestaan tippui alaspäin tappion myötä.

17.11.2021 10:51 Pääjuttu

Petteri Koposen kirjasta pokkari- ja äänikirjaversio keväällä 2022

Syksyllä 2017 julkaistu ”Petteri Koponen – Malmin jääräpää” (Tammi) julkaistaan maaliskuussa 2022 uudistettuna pokkari- ja äänikirjaversiona. Uudistettu ja aiemmasta versiosta suoraviivaistettu taitos sisältää uutena materiaalina Koposen muistoja mm. syksyn 2017 EM-kotikisoista ja FC Barcelonan ja Bayern Münchenin vuosista.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 20:37 Korisliiga

Lehto ja Besselink johtivat Nokian voittoon – kotiottelu pakettiin yli 20 pisteen marginaalilla

Antero Lehto ja Max Besselink antoivat pyssyjensä puhua, kun BC Nokia kaatoi kotiottelussaan Korihait.

13.11.2021 20:38 Korisliiga

Korihait avasi vihdoin voittotilinsä – varmaotteinen Sarcevic loisti kentän tehokkaimpana

Korihait sai vihdoin auki voittotilinsä miesten Korisliigassa. Illan muita voittajia olivat Kobrat, Bisons ja Kauhajoki.

12.11.2021 20:26 Korisliiga

Seagulls liihotti yhdeksänteen perättäiseen voittoon

Tahmeasti kauden aloittaneella hallitsevalla mestarilla Salon Vilppaalla oli hetkensä, mutta Korisliigan kärjessä komeileva Helsinki Seagulls osoittautui perjantai-iltana Salohallissa turhan kovaksi kammeta kumoon. Gulls säkitti päätösneljänneksen alussa kolme perättäistä kolmosta ja petasi tiensä yhdeksänteen perättäiseen voittoonsa, tällä kertaa pistein 81–85 (35–42).

10.11.2021 21:05 Korisliiga

Palmi vedossa Pyrinnön 35 pisteen voitossa – Pöllä puolestaan loisti Kouvojen kotivoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Tampereen Pyrintö ja Kouvot. Suomalaispelaajista edukseen erottuivat Topias Palmi ja Hannes Pöllä.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

10.11.2021 10:00 Korisliiga

Korisliiga etsii urheilumyynnin ammattilaista

Suomen Koripalloliitto Ry:n omistama markkinointiyhtiö ProBasket Oy hakee työsuhteeseen myyntipäällikköä, joka vastaa miesten Korisliigan myynnistä yhdessä Korisliiga seurojen kanssa.

6.11.2021 19:38 Korisliiga

Seagulls katkaisi Kauhajoen voittoputken – Koponen päihitti Kantosen takamiesten taistossa

Titaanien taisto päättyi paalupaikan vaihtoon. Miesten Korisliiga-illan voittoja juhlivat Seagulls, Kouvot, Bisons ja Lahti.

5.11.2021 20:59 Korisliiga

Pyrinnöllä huippuilta – uusi vahvistus näytti heti kyntensä

Tampereen Pyrintö ja KTP-Basket juhlivat tänään voittoja miesten Korisliigassa.

Näytä lisää vastaavia