Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

16.2.2024 20:15 Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

Taz Sherman upotti Kobrien tiukassa voitossa kuusi viimeistä pistettä. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kun KTP-Basket ja Kobrat kohtasivat toisensa Kotkassa, kumpikin joukkueista saapui otteluun tappioputki niskassaan. KTP:lle oli ehtinyt kertyä kuusi häviötä ja Kobrille neljä. Ainoastaan isäntäjoukkue KTP joutui omaa putkeaan jatkamaan, sillä se taipui vieraille tiukan ottelun lopuksi luvuin 80–82.

KTP:n korinteko nojasi ottelussa etunenässä Vili Nymaniin, jolle merkittiin 18 pistettä ja 11 levypalloa, kun taas Kobrien tähdeksi nousivat Theo Akwuba 20 pisteellä ja kymmenellä levypallolla sekä Taz Sherman 16 pisteellä, joista kuusi syntyi ottelun kriittisillä ratkaisuhetkillä.

Eroa taululla oli vain piste, kun Sherman upotti yhdeksän sekuntia ennen summeria tärkeän kolmosen, jolla Kobrat venytti johtonsa neljään. KTP vastasi vielä onnistuneesti kolmoseen mutta ei ehtinyt enää rinnalle asti.

Voitto oli Kobrille kauden ensimmäinen KTP:stä, sillä runkosarjakohtaamisista Kotka vei molemmat. Kobrien päävalmentaja Ville Turja kommentoi tulosta Ruudun haastattelussa: 

– Ottelun varrella huomasi, että meille oli kertynyt vähän tappioputkea alle. Keskittyminen sovittuihin asioihin oli huonoa. Vastustaja pääsi donkkailemaan ensimmäisellä jaksolla luvattoman helposti, kun apupuolustuksemme ei irronnut heikosta heittäjästä tarpeen vaatiessa. Mutta ilme oli silti hyvä, eikä ottelussa tullut todella vaikeita pitkiä pätkiä, kuten viime aikoina on tullut monta kertaa.

Ottelutilastot

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia