Timo Elo jatkaa puheenjohtajana, Hietala ja Mattila uusina Koripalloliiton hallitukseen

23.4.2022 12:29 Koripalloliiton liittohallitus sai kaksi uutta jäsentä, kun seurojen kevätliittokokous valitsi Jaakko Hietalan ja Kari Mattilan hallituksen uusiksi jäseniksi. Timo Elo puolestaan jatkaa Koripalloliiton puheenjohtajana seuraavalle kolmivuotiskaudelle, kuten myös Elisa Hakanen hallituksen jäsenenä. Tenho Ulmanen palkittiin Heikki Tuomala -palkinnolla.

Timo Elo jatkaa Suomen Koripalloliiton puheenjohtajana.

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 23.4. lähikokouksena ensimmäistä kertaa syksyn 2020. Kokous järjestettiin Helsingin NMKY:n päämajassa ja suomalaisen koriksen syntysijoilla Hotelli Arthurissa.

Koripalloliiton liittohallitus sai kaksi uutta jäsentä, kun seuraavaksi kolmeksi toimintavuodeksi hallitukseen valittiin Jaakko Hietala ja Kari Mattila ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti. Kaksi vuotta hallituksessa toiminut Elisa Hakanen puolestaan valittiin kolmivuotisjatkokaudelle. 

Jaakko Hietala, 44, toimii Korikobrat Lapuan ry:n hallituksen puheenjohtajana ja seuran juniorivalmentajana. Lisäksi Hietala on toiminut viimeisen kolmen vuoden ajan Keskisen alueen aluehallituksen varapuheenjohtajana. Hän on koulutukseltaan KTM ja siviiliammatiltaan liiketoimintajohtaja.

Kari Mattila, 61, on toiminut Espoo Basket Teamin tyttöjunioreiden valmentajana sekä naisten edustusjoukkueen johtoryhmässä. Mattila on koulutukseltaan KTM. Hän on työuransa aikana toiminut toimitus- ja talousjohtajana eri yrityksissä.

Keväästä 2019 Koripalloliiton puheenjohtajana toiminut Timo Elo valittiin uudelle kolmivuotiskaudelle. Erovuorossa jäsenistä Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja Elisa Hakanen valittiin niin ikään kolmivuotisjatkokaudelle ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti.

Jaakko Hietala, Elisa Hakanen ja Kari Mattila valittiin kolmivuotiskaudelle Koripalloliiton hallitukseen.
Jaakko Hietala, Elisa Hakanen ja Kari Mattila valittiin kolmivuotiskaudelle Koripalloliiton hallitukseen.

- Kiitos luottamuksesta, tämä on minulle sydämen asia. Tässä ei ole sirkustemppuja, vaan kyse on asioiden hoitamisesta. Koripalloliiton tehtävänä on tukea seuroja ja näin yhdessä saamme korista suuremmaksi lajiksi ja pelaajia entistä paremmiksi, Timo Elo lausui.

Liittokokous hyväksyi toimintasuunnitelman, joka keskittyy perustoimintojen ohella mm. auttamaan erotuomaripulaa yhdessä seurojen kanssa ja ottamaan kilpailutoiminnan digiloikkaa. Liittokokous hyväksyi konsernin 9,4 miljoonan euron suuruisen talousarvion kaudella 2022–23.

Timo Elo jakoi ylistyssanoja korisperheelle uudesta lisenssiennätyksestä

Lauantaisen kokouksen puheenjohtajana toimi Helsingin NMKY:n pääsihteeri Timo Laulaja. Paikalla kevätliittokokouksessa oli edustettuna 23 seuraa. 

Kokouksen avasi Koripalloliiton puheenjohtaja Timo Elo, joka esitti kiitoksensa seuroille uudesta lisenssiennätyksestä. Tällä kaudella lajissa on nähty harrastajia lajin ennätysmäärä, kun uusi ennätyslukema kirjataan nyt 21 586. Viimeisen kymmenen vuoden aikana lisenssimäärä on kasvanut 38 %.­

- Emme ole vielä täysin selvinneet koronasta, mutta silti olemme tehneet uuden lisenssiennätyksen. Mielestäni tämä on todella huima suoritus tässä maailman ajassa. On hienoa, että korisporukka on palannut harrastuksen pariin, vaikka korona on vieläkin osittain läsnä elämässämme. Kiitos kaikille seuroille, voidaan olla todella ylpeitä kaikkialla tästä saavutuksesta, Timo Elo jakoi kiitosta.

Lauantaista liittokokousta edelsi perjantaina järjestetty vuosittainen seurajohtajien tapaaminen Hotelli Arthurissa. Aktiivista keskustelua saatiin jälleen aikaiseksi mielenkiintoisten asioiden ympärillä. Yksi kuulluista tietoiskuista oli sarjahallintajärjestelmän uudistus, joka tullaan viemään loppuun tulevan sarjakauden aikana.

Heikki Tuomala -palkinto Tenho Ulmaselle

Heikki Tuomala -palkinto myönnetään vuosittain henkilölle, jonka vapaaehtoistyö seura-, alue- tai liittotoiminnassa katsotaan merkittävästi edesauttaneen suomalaista koripalloilua.

Tenho Ulmanen palkittiin Heikki Tuomala -palkinnolla.
Tenho Ulmanen palkittiin Heikki Tuomala -palkinnolla.

Tenho Ulmanen tehnyt pitkän päivätyön koripallon parissa ja työ jatkuu vielä tänäkin päivänä. Ulmanen on toiminut Lohjan Urheilijoiden puheenjohtajana ja koripallojaoston puheenjohtajana. Hän on muun muassa toiminut Seurapalvelu yksikön puheenjohtajana ja eteläisen alueen aluehallituksen puheenjohtajana ja liittohallituksen jäsenenä. Lisäksi hän on toiminut ehdollepanotoimikunnan puheenjohtajana.

- Kiitos kovasti, tämä lämmittää paljon. Tämä toimikoon myös muistutuksena kaikille seuroille, että muistakaa hakea huomionosoituksia seurojen jäsenille, Ulmanen sanoi.

 
22.4.2023 12:53 Koripalloliitto tiedottaa

Airamaa, Forsström ja Sten jatkavat liittohallituksessa

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 22.4. lähikokouksena Scandic Espoossa. Liittohallituksen kolme erovuoroista jäsentä hyväksyttiin ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti seuraavalle kolmivuotiskaudelle, kun Marko Airamaa, Kaisa Forsström ja Tiina Sten jatkavat liittohallituksessa.

13.2.2023 09:00 Koripalloliitto tiedottaa

Korisbuumi jatkaa kasvuaan: koripallo toista vuotta peräkkäin uuteen lisenssiennätykseen

Suomalaisessa koripallossa on jälleen tehty uusi lisenssiennätys. Tällä kaudella lajissa on nähty harrastajia lajin ennätysmäärä, kun lisenssimäärässä ylitettiin aiempi, viime vuonna tehty lisenssiennätys.

1.2.2023 09:45 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliitto hakee kiertue- ja viestintäavustajaa kesän tapahtumiin

Sykkiikö sydämesi koripallolle ja olet kesätöitä vailla? Etsimme joukkoomme ensi kesäksi reipasta ja oma-aloitteista vahvistusta varmistamaan hauskojen koristapahtuminen onnistunut läpivienti.

4.5.2022 12:17 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon tuore lisenssitutkimus: Koripallo vastasi erinomaisesti koronan haasteeseen nostaen pelaajamäärän ennätyslukemiin

Koripalloliiton laajassa lisenssiselvityksessä tutkittiin taustoja uuden lisenssiennätyksen takana. Junioripelaajien ennätysmäärä luo loistavat edellytykset pelaajamäärän kasvattamiselle tulevaisuudessa edellyttäen, että uudet harrastajat saadaan pidettyä kiinni hyvin lajin parissa.

30.10.2021 12:15 Koripalloliitto tiedottaa

Puheenjohtaja Timo Elo kiitti seuroja onnistuneesta paluusta arkeen

Koripalloliiton liittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta. Koripalloliitto sai historiansa 13. kunniajäsenen, kun Pentti Hilke valittiin kunniajäseneksi mittavasta ja monimuotoisesta päivätyöstään koripallon parissa.

30.4.2021 10:21 Susiladies

Susiladies-ohjelma on suomalaisen tyttö- ja naiskoriksen yhteinen toimintamalli

Suomalainen tyttö- ja naiskoripallo on kovassa nosteessa. Tyttöjen maajoukkueet kilpailevat parhaillaan korkeimmalla A-tasolla Euroopassa. Naisten maajoukkue on samaan aikaan alkanut ottaa harppauksia kohti kärkeä ja naiskorikselle on syntymässä uusi supertähti. Entistä valoisamman tulevaisuuden selkänojana toimii Susiladies-strategia.

27.4.2021 14:47 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton uusi lisenssityökalu on vapaasti seurojen käytössä

Koripalloliitto on tuottanut oman lisenssitilastointisivuston palvelemaan jäsenseurojaan. Tilastosivuilta seurat pystyvät hyödyntämään kerättyä ja suodatettua lisenssidataa oman kehityksensä arviointiin ja tulevaisuuden suunnitelmien laatimiseen.

27.4.2021 08:00 Koripalloliitto tiedottaa

Digitaalinen pöytäkirja eSCO korvaa paperiset pöytäkirjat kaikissa korissarjoissa

Koripalloliitto on toteuttanut oman digitaalisen ottelupöytäkirjan, joka korvaa jatkossa paperiset pöytäkirjat. Nettiselaimessa toimiva eSCO on kaikkien Koripalloliiton jäsenseurojen käytössä veloituksetta. Kaikki sarjat siirtyvät digitaaliseen pöytäkirjaan ensi kauden aikana.

24.4.2021 13:25 Koripalloliitto tiedottaa

Meri Löyttyniemi ja Siiri Sarias uusina Koripalloliiton hallitukseen – Petri Peltoniemi jatkokaudelle

Koripalloliiton liittohallitus sai kaksi uutta jäsentä, kun seurojen kevätliittokokous valitsi Meri Löyttyniemen ja Siiri Sariaksen hallituksen uusiksi jäseniksi. Petri Peltoniemi valittiin kolmivuotiselle jatkokaudelle.

31.10.2020 14:38 Koripalloliitto tiedottaa

Dettmann kiitteli koripalloväkeä reagointikyvystä liittokokouksen alkajaisiksi

Maajoukkueiden päävalmentaja Henrik Dettmann otti puhevuorossaan kiinni tärkeisiin asioihin Suomen Koripalloliiton liittokokouksessa. Lisäksi kokous käsitteli ensimmäistä siirtymävaiheen jälkeistä kokonaista kilpailukautta vastaavaa tilikautta.

1.9.2020 11:30 Koripalloliitto

Koripalloliiton verkkoaivoriihen tulokset ovat nyt kaikkien vapaassa käytössä

Koripalloliitto ja Fountain Park järjestivät verkkodialogin, jossa ihmiset pääsivät kertomaan omia ideoitaan sekä kehittämään koripallotoimintaa ja sitä kautta palvelemaan Koripalloliiton jäseniä entistä paremmin. Kaikki materiaalit ovat nyt kaikkien käytettävissä.

29.8.2020 15:06 Koripalloliitto

Marko Airamaa Koripalloliiton hallitukseen, Rauno Segersvärd valittiin kunniajäseneksi

Koripalloliiton liittohallitus sai uuden jäsenen, kun liittokokous valitsi Marko Airamaan hallitukseen. Koripalloliitto sai historiansa 12. kunniajäsenen, kun Rauno Segersvärd valittiin kunniajäseneksi hienosta päivätyöstään koripallon eteen.

14.8.2020 14:00 Koripalloliitto tiedottaa

Avoin kutsu jäsenseuroille Koripalloliiton liittokokoukseen 29.8.

Suomen Koripalloliitto ry:n liittokokous järjestetään lauantaina 29.8. klo 12.30 alkaen Dipolissa, Espoon Otaniemessä (Otakaari 24, Espoo). Tuleva kokous on malliltaan hybridi, jossa jäsenseuralla saa kokouksessa olla yksi edustaja paikalla. Kokoukseen suositellaan osallistumista etäyhteyden avulla.

1.7.2020 10:23 Koripalloliitto

Koriskauden 2020-21 lisenssit myynnissä

Koripallokausi 2020–2021 käynnistyi virallisesti 1.7.2020 ja samalla käynnistyi uuden kauden lisenssien myynti.

27.4.2019 15:00 Koripalloliitto

Timo Elo on Koripalloliiton uusi puheenjohtaja

Espooseen lauantaina kokoontuneet Koripalloliiton jäsenseurat ovat valinneet yksimielisesti liiton uudeksi puheenjohtajaksi joensuulaisen Timo Elon, 56. Elo seuraa tehtävässä Antti Zittingiä, joka jättäytyy sivuun kesäkuun lopussa toimittuaan puheenjohtajana edelliset kuusi vuotta.

23.5.2023 13:00 MU18

Tampere isännöi myös 18-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisoja 2024

18-vuotiaiden EM-kisat kokoavat 16 maanosan parasta maata Tampereelle heinä-elokuun taitteessa 2024. Suomen Koripalloliitto ja Tampereen kaupunki ovat tehneet sopimuksen kisojen järjestämisestä.

19.4.2023 10:30 Susiladies

Ilkka Palviainen naisten maajoukkueen päävalmentajaksi

Suomen naisten koripallomaajoukkueen päävalmentajana aloittaa Ilkka Palviainen, 43. Palviainen on toiminut toistakymmentä vuotta Suomen eri tyttömaajoukkueiden valmentajana. Tulevana kesänä naisten maajoukkueen tärkein yksittäinen kilpailutapahtuma on Kiinassa pelattavat Universiadit, johon joukkue lähtee uuden päävalmentajan johdolla.

24.3.2023 16:00 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena psyykkinen hyvinvointi lasten ja nuorten urheilussa

Kevään ensimmäinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 18.4., jolloin aiheen keskiössä ovat lapset ja nuoret psyykkisen hyvinvoinnin näkökulmasta.

21.3.2023 12:00 Sudenpennut

Suomelle myönnettiin 18-vuotiaiden poikien EM-kilpailut kesälle 2024

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 18-vuotiaiden poikien EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan heinä-elokuun taitteessa 2024.

21.3.2023 09:19 Koripalloliitto tiedottaa

Liikettä Suomeen – liikuntaväen yhteinen viesti eduskuntavaalien alla

Suomi tarvitsee lisää liikettä. Tulevissa eduskuntavaaleissa ja sen jälkeen laadittavassa hallitusohjelmassa linjataan liikunnasta ja urheilusta seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Liikunta- ja urheiluyhteisön yhteisenä tavoitteena on, että liikkeen, liikunnan ja urheilun lisääminen nousevat hallitusohjelman yhdeksi avaintavoitteeksi.

Näytä lisää vastaavia