Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

1.3.2024 10:15 Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

Heinonen aloitti pääsarjauransa 20. tammikuuta 2000 kun hänen kasvattajaseuransa Pussihukat kohtasi Namika Lahden Myyrmäen legendaarisella urheilutalolla 340 silmäparin edessä. Heinosella on menossa kunnioitettava 25:s pääsarjakausi.

Perjantaina Heinosesta tulee ensimmäinen koripalloilija, joka yltää suomalaisessa korishistoriassa huimaan 1000 ottelun rajapyykkiin. Nöyränä tunnettu Heinonen on tulevasta ottelusta ja merkkipaalusta otettu.

- Fiilikset eivät juurikaan eroa normaalista otteluun valmistautumisesta. Tämä on minulle yksi peli muiden satojen joukossa. Hauska merkkipaalu tulossa, mutta ei tämä minulle missään vaiheessa ole ollut mikään tavoite, Heinonen virnistää ottelun aattona.

- Aina silloin tällöin joku huikkaa jostain merkkipaalusta. Itse keskityn pitämään itseni hyvässä kunnossa. Numerot ja pelimäärät eivät ole se juttu, minkä takia menen hallille päivittäin tekemään hommia. Menen sen takia, että pelaaminen ja harjoittelu on kivaa.

”Olen aina nauttinut harjoittelusta”

Heinosella on menossa yhdeksäs kausi Seagullsin riveissä. PuHu-kasvatti on lisäksi mittaavan uransa aikana edustanut Seagullsin ja PuHun lisäksi Torpan Poikia ja KTP:tä. Heinonen on pelannut kuusi aikuisten maaottelua ja kahdeksan haastajamaajoukkueen ottelua.

25 vuoden aikana Heinonen on nähnyt läpileikkauksen suomalaisesta pääsarjakoripallosta paremmin kuin kukaan muu pelaaja.

- Aika monta sarjasysteemiä on tullut nähtyä, jenkkimääriä on laskettu ja nostettu. Mutta kyllähän hommat ovat menneet eteenpäin kaikilla mittareilla. Joukkuetason tekemiset ovat muuttuneet parempaan suuntaan, mutta samalla myös sarjasysteemit ovat kehittyneet jatkuvasti.

Mikä on Timin salaisuus, että hän 42-vuotiaana on ratkaisemassa pelejä?

Kenties suurin salaisuus on se, että ei ole mitään salaisuuksia.

- Olen aina nauttinut harjoittelusta niin pelin suhteen kuin fysiikankin. Kesällä on nautinnollista harjoitella yksin – koskaan ei ole ollut fiilistä, että jotain pitää tehdä, vaan olen saanut tehdä. Olen oppinut kokemuksen myötä kuuntelemaan itseäni ja ymmärtämään sen, mitä minun kannattaa tehdä ja paljon.

Moni asia on muuttunut siitä hetkestä, kun Heinonen ensimmäisen kerran hyppäsi Pussihukkien bussiin ja alkoi kiertämään Korisliigaa.

- Ennen oli kiertävä videovuoro, joka alkoi nuorimmista. Piti tuoda matkaan sopiva määrä leffoja VHS-nauhoilla, joita yhdessä joukkueena bussissa katsottiin. Sitten kokeneemmat pelaajat arvostelivat nuorempien valinnat. Enää ei ole videovuoroja, vaan kaikilla on omaa tekemistä. Onneksi matkat eivät sentään ihan epäsosiaalisiksi ole menneet, Heinonen muistelee.

Timo Heinonen

Ottelut: 999
Pelatut minuutit: 23174
Pisteet: 8871
Levypallot: 3876
Syötöt 930
Riistot: 725
Torjunnat: 368

Heinosen palkintokaapista löytyy viime keväänä voitettu ensimmäinen Suomen mestaruus, kolme SM-hopeaa, seitsemän SM-pronssia ja neljä Suomen Cupin mestaruutta. Heinonen on valittu vuoden 6. pelaajaksi (2019), kehittyneimmäksi (2008) ja kahdesta vuoden puolustuspelaajaksi (2006 ja 2010).

Korisliigan runkosarjaotteluita on 831 ja pudotuspeliotteluita 168. Useimmin Heinonen on kohdannut uransa aikana joensuulaisen Kataja Basketin, jota vastaan hän on pelannut huimat 102 ottelua.

Kaikkien aikojen listalla Heinosen takana ovat nykyiset aktiivipelaajat Antero Lehto (886) ja Bojan Sarcevic (762).

Helsinki Seagulls – Salon Vilpas pe klo 18:30, Töölön Kisahalli

Liput >>

Henkilöt

 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia