Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

1.3.2024 10:15 Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

Heinonen aloitti pääsarjauransa 20. tammikuuta 2000 kun hänen kasvattajaseuransa Pussihukat kohtasi Namika Lahden Myyrmäen legendaarisella urheilutalolla 340 silmäparin edessä. Heinosella on menossa kunnioitettava 25:s pääsarjakausi.

Perjantaina Heinosesta tulee ensimmäinen koripalloilija, joka yltää suomalaisessa korishistoriassa huimaan 1000 ottelun rajapyykkiin. Nöyränä tunnettu Heinonen on tulevasta ottelusta ja merkkipaalusta otettu.

- Fiilikset eivät juurikaan eroa normaalista otteluun valmistautumisesta. Tämä on minulle yksi peli muiden satojen joukossa. Hauska merkkipaalu tulossa, mutta ei tämä minulle missään vaiheessa ole ollut mikään tavoite, Heinonen virnistää ottelun aattona.

- Aina silloin tällöin joku huikkaa jostain merkkipaalusta. Itse keskityn pitämään itseni hyvässä kunnossa. Numerot ja pelimäärät eivät ole se juttu, minkä takia menen hallille päivittäin tekemään hommia. Menen sen takia, että pelaaminen ja harjoittelu on kivaa.

”Olen aina nauttinut harjoittelusta”

Heinosella on menossa yhdeksäs kausi Seagullsin riveissä. PuHu-kasvatti on lisäksi mittaavan uransa aikana edustanut Seagullsin ja PuHun lisäksi Torpan Poikia ja KTP:tä. Heinonen on pelannut kuusi aikuisten maaottelua ja kahdeksan haastajamaajoukkueen ottelua.

25 vuoden aikana Heinonen on nähnyt läpileikkauksen suomalaisesta pääsarjakoripallosta paremmin kuin kukaan muu pelaaja.

- Aika monta sarjasysteemiä on tullut nähtyä, jenkkimääriä on laskettu ja nostettu. Mutta kyllähän hommat ovat menneet eteenpäin kaikilla mittareilla. Joukkuetason tekemiset ovat muuttuneet parempaan suuntaan, mutta samalla myös sarjasysteemit ovat kehittyneet jatkuvasti.

Mikä on Timin salaisuus, että hän 42-vuotiaana on ratkaisemassa pelejä?

Kenties suurin salaisuus on se, että ei ole mitään salaisuuksia.

- Olen aina nauttinut harjoittelusta niin pelin suhteen kuin fysiikankin. Kesällä on nautinnollista harjoitella yksin – koskaan ei ole ollut fiilistä, että jotain pitää tehdä, vaan olen saanut tehdä. Olen oppinut kokemuksen myötä kuuntelemaan itseäni ja ymmärtämään sen, mitä minun kannattaa tehdä ja paljon.

Moni asia on muuttunut siitä hetkestä, kun Heinonen ensimmäisen kerran hyppäsi Pussihukkien bussiin ja alkoi kiertämään Korisliigaa.

- Ennen oli kiertävä videovuoro, joka alkoi nuorimmista. Piti tuoda matkaan sopiva määrä leffoja VHS-nauhoilla, joita yhdessä joukkueena bussissa katsottiin. Sitten kokeneemmat pelaajat arvostelivat nuorempien valinnat. Enää ei ole videovuoroja, vaan kaikilla on omaa tekemistä. Onneksi matkat eivät sentään ihan epäsosiaalisiksi ole menneet, Heinonen muistelee.

Timo Heinonen

Ottelut: 999
Pelatut minuutit: 23174
Pisteet: 8871
Levypallot: 3876
Syötöt 930
Riistot: 725
Torjunnat: 368

Heinosen palkintokaapista löytyy viime keväänä voitettu ensimmäinen Suomen mestaruus, kolme SM-hopeaa, seitsemän SM-pronssia ja neljä Suomen Cupin mestaruutta. Heinonen on valittu vuoden 6. pelaajaksi (2019), kehittyneimmäksi (2008) ja kahdesta vuoden puolustuspelaajaksi (2006 ja 2010).

Korisliigan runkosarjaotteluita on 831 ja pudotuspeliotteluita 168. Useimmin Heinonen on kohdannut uransa aikana joensuulaisen Kataja Basketin, jota vastaan hän on pelannut huimat 102 ottelua.

Kaikkien aikojen listalla Heinosen takana ovat nykyiset aktiivipelaajat Antero Lehto (886) ja Bojan Sarcevic (762).

Helsinki Seagulls – Salon Vilpas pe klo 18:30, Töölön Kisahalli

Liput >>

Henkilöt

 
3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

Näytä lisää vastaavia