Tom Cooman jatkaa Lahdessa – Kristian Palotiestä uusi apuvalmentaja

5.5.2023 20:10 Lahti Basketball on solminut jatkosopimuksen päävalmentaja Tom Coonanin kanssa. Uutena tiimiin saapuu apuvalmentaja Kristian Palotie.

Tom Cooman jatkaa Lahdessa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Lahti Basketballin miesten Korisliiga-joukkue jatkaa tulevalla kaudella päävalmentaja Tom Coomanin komennossa, kertoo seuran julkaisema tiedote.

Osapuolet allekirjoittivat 1+1-mallisen sopimuksen, jossa optio jatkosta on seuralla. Cooman toimi menneellä kaudella päävalmentajana 21 ottelussa, joista Lahti voitti kymmenen.

– Tom nousi päävalmentajaksi menneellä kaudella erittäin vaikeaan tilanteeseen. Se oli haastava paikka, ja mahdollisuus tehdä muutoksia oli hyvin rajattu. Hän otti silti tilanteen hienosti haltuun niin käytännössä kuin myös lopulta tuloksellisesti, vaikka himoittu pudotuspelipaikka jäikin saavuttamatta, seuran hallituksen puheenjohtaja Jami Luhtanen kommentoi samassa tiedotteessa.

Samalla kun Cooman jatkaa pestiään, saapuu valmentajistoon myös uusi nimi, sillä yleisölle sittemmin enemmän otteluselostajana tutuksi tullut Kristian Palotie tekee paluun pääsarjavalmennuksen pariin.

Palotie aloitti valmentajanuransa vuonna 2011 Sykissä, komensi sen jälkeen Pussihukkia ja kausilla 2017–20 valmensi Kaarinan Uraa. Palotien valmennuskaudella Ura myös nousi miesten 1. divisioona A:sta Korisliigaan.

Asiat

 
18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

18.4.2024 10:59 Korisliiga

Valtteri Mervola Saksasta Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on kiinnittänyt riveihinsä kahden vuoden sopimuksella 22-vuotiaan Valtteri Mervolan. Päättyneellä kaudella Mervola edusti Saksan ProB sarjassa Ehingeniä.

17.4.2024 12:29 Korisliiga

Kion Williams jatkaa Pyrinnössä

Pyrinnön oma kasvatti Kion Williams tullaan näkemään Tampereen Pyrinnön paidassa myös ensi kaudella, sillä Pyrintö on solminut miehen kanssa 1+1-mallisen sopimuksen.

17.4.2024 10:29 Erotuomarit

Korisliigan välierien erotuomarit valittu

Torstaina jatkuvissa miesten Korisliigan välierissä oikeutta jaetaan yhdeksän erotuomarin tiimillä.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

15.4.2024 12:50 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Korisliigan välierät käynnistyvät torstaina 18. huhtikuuta Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välisellä ottelusarjalla. BC Nokia ja Kataja Basket aloittava päivää myöhemmin.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia