ToPo ja Peli-Karhut Suomen Cupin finaaliin, ToPon Bronson hurjasteli tripla-tuplan

15.1.2022 16:36 Sunnuntaisessa naisten Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Torpan Pojat ja hallitseva cup-mestari Peli-Karhut. Välierät tarjosivat kaksi jännää ottelua, jotka ratkesivat vasta päätösneljänneksellä.

Topon Gabriela Bronson teki ottelussa upean tripla-tuplan: 21 pistettä, keräsi kymmenen levypalloa ja jakoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Kuva: Ville Vuorinen

ToPon loppukiri kaatoi HBA:n

Torpan Pojat ja HBA-Märsky kohtasivat Urhea-hallisssa päivän ensimmäisessä välierässä. ToPo käänsi ottelun hienon viimeisen jakson ansiosta ja nappasi finaalipaikan 76–69 (37–37).

Ottelun avauspuoliaika oli hienoista HBA:n hallintaa, ja joukkue oli parin korin karkumatkalla avauspuolikkaalla. ToPo hallitsi korin alustaa ja rityisesti Erika Davenport (18/10/5) tarjosi HBA:lle haasteita. ToPo sai tärkeitä onnistumisia avauspuoliajan lopussa ja tauolle lähdettiin tasatilanteessa.

- Aika kaksijakoinen ottelu, jossa ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Aloitimme kolmannen neljänneksen hyvin, mutta sitten HBA pääsi kuskin paikalle. Laitoimme turhan paljon helppoja layuppeja ohi, kun pelissä oli vaihe, jossa mentiin päästä päähän ilman katkoja pitkä pätkä, ToPon päävalmentaja Niko Kuusi avasi.

- Vikalla neljänneksellä olimme puolustuksellisesti parempi, kun emme enää hävinneet 1–1-tilanteita ja saimme HBA:lta otettua helpot pisteet pois. Hyökkäyspäässä saimme vastaavasti itse tehtyä muutamia helppoja koreja. Magdalene Agyeilta erinomainen esitys tänään, jota ei voi olla liikaa kehumatta.

Tasainen ottelu ratkesi päätösjaksolla ToPolle. Peli muuttui molemmissa päissä fyysisemmäksi. Jakson puolessa välissä Gabriela Bronson nosti kolmosellaan ToPo:n viiden pisteen johtoon. Kokeneempi ToPo piti loppuhetkillä raudanlujalla puolustuksellaan huolen siitä, että HBA ei päässyt enää uhkaamaan voittoa ja eteni finaalin 76–69.

- Aloitimme tänään todella hyvin ja kovalla energialla. Vastustaja rokotti meitä alussa toisilla yrityksillä turhan paljon. Kun peli menee vaikeaksi, alemme liikaa pomputtamaan ja meille tärkeä stop and go -pelaaminen loppuu. Kaikki kunnia vastustajalle, he olivat tänään parempia, Janne Hänninen HBA:n valmennuksesta kommentoi.

Bronson teki ottelussa upean tripla-tuplan: 21 pistettä, keräsi kymmenen levypalloa ja jakoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Agyei upotti 18 pistettä ja kaapi 13 levypalloa.

ToPon Magdalene Agyei upotti 18 pistettä ja haki 13 levypalloa.

- Rispektit HBA:lle, he ovat todella kova vastus aina meille, joka ei anna mitään ilmaiseksi. Onneksi saimme vaikean alun jälkeen käännettyä ottelun meille. Vikalla kympillä olimme rauhallisia ja maltettiin pelata omilla vahvuuksillamme, hienon hyökkäyspelin lisäksi totutun upeaa puolustuspeliä osoittanut Agyei kommentoi.

- Tänään oli tosi kiva pelata, vaikka alku oli vähän ruosteinen. Onneksi maltoin ottaa rauhassa ja sitten onnistumisia alkoi tulla. Harmi ettei yleisöä ei saa olla ja tunnelma jäi puuttuumaan, mutta onneksi se aika on varmasti tulossa.

Saana Kujala heitti hienosti kaaren takaa ja pussitti HBA:lle 22 pistettä ollen joukkueensa pisteykkönen.

- Toteutettiin omia juttuja tänään ihan hyvin, lopussa emme kuitenkaan pystyneet pitää pakkaa kasassa. Muutama helppo layup jäi tärkeillä hetkillä meiltä laittamatta sisään. Yritän auttaa joukkuetta ja tänään upposi ihan kivasti. Se ei kuitenkaan riittänyt.

Ottelutilastot >

EBT:n aggressiivinen puolustus kiusasi Peli-Karhuja, kotkalaisten ruutini toi lopulta voiton

Hallitseva cup-mestari Peli-Karhut oli ajoittain vaikeuksissa espoolaisten aggressiivisen puolustuksen kanssa. EBT pysyi iskuetäisyydellä loppuhetkille asti, vaikka Peli-Karhut johti peliä kahteen kertaan jo 15 pisteellä. Lopussa Peli-Karhun rutiini oli rautaa ja loppulukemat olivat tänään kotkalaisille 86–73 (41-28).

- Tuntui, että oli tosi paljon vauhtia ja tuntui myös ettei olisi pelattu pitkään aikaan, kun oli suhteellisen paljon menetyksiä ja heitettiin helppojakin layuppeja ohi, Peli-Karhun Petra Noponen kommentoi.

EBT:n puolustus aiheutti vaikeita hetkiä muun muassa Lotta Vehka-aholle. Kuva: Ville Vuorinen
EBT:n puolustus aiheutti vaikeita hetkiä muun muassa Lotta Vehka-aholle. Kuva: Ville Vuorinen

EBT:n paikkaprässi aiheutti kotkalaisille 28 menetystä, mutta PeKa kompensoi kokemuksella, mikä näkyi erityisesti heittotarkkuuksissa: PeKa heitti kakkosensa 30/61 (49%) ja kolmosensa 12/28 (42%). EBT taas heitti kakkosensa 25/90 (27%) ja kolmosensa 5/34 (14%).

- EBT tuli tänään kovaa iholle ja prässäsi koko kentällä, mihin ei ehkä niin olla totuttu. Se kyllä tuntui tällaisen tauon jälkeen. Huomenna pitää ToPoa vastaan jatkaa tästä ja heitä vastaan pitää pärjätä etenkin sisäpelissä – kaikki paukut olivat tässä pelissä ja nyt siirretään ajatuksia huomiseen, Noponen jatkoi.

EBT:n päävalmentaja Niko Hellman oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueen tekemiseen.

- Olen todella tyytyväinen joukkueen intensiteettiin ja puolustusmoraaliin. PeKa:lla tänään 28 menetystä, koska olimme puoluspäässä hyviä. Olisimme tarvinneet paremman heittopäivän, niin olisimme voineet olla voiton syrjässä kiinni. Peli-Karhun rutiini etenkin heittopelissään kaatoi tänään meidät, onnittelut voitosta, Hellman lausui.

PeKan ykkönen oli Roosa Lehtoranta, joka nakutti kentän korkeimman pistemäärän 21 pistettä ja jakoi kuusi syöttöä. Lehtorannalle tukea antoivat Petra Noponen (13/5), Naomi Davenport (14/13/6 syöttöä) ja Linda-Lotta Lehtoranta (11/2/5 syöttöä).

Vain kahdeksalla pelaajalla pelanneen EBT:n tehokolmikko oli Alyesha Lovett (19/12/6 riistoa), Kelsey Mcclure (18/11/7 riistoa) ja Sanni Tuomisto (10/3).

Ottelutilastot >

Peli-Karhun ja ToPon Suomen Cupin finaali pelataan sunnuntaina 16. tammikuuta kello 17.15. YLE2 ja Yle Areena näyttää finaalin suorana.

 
21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Näytä lisää vastaavia