Trey Zeigler johti Korihait kauden ensimmäiseen voittoon – Ura taipui Matti Nuutisen kuumasta kolmoskädestä huolimatta

6.1.2021 20:54 Miesten Korisliigan viiden ottelun kierros tarjoili toinen toistaan tiukempia vääntöjä, joissa voittajiksi selvisivät KTP-Basket, Salon Vilpas, Kouvot, Tampereen Pyrintö ja kauden ensimmäisen kerran myös Korihait.

Trey Zeiglerin johdolla hyökännyt Korihait saalisti vihdoin kauden avausvoittonsa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korisliigan jumbona vailla voittoja pitkään kamppaillut Korihait saalisti 12 ottelun tappioputkensa jälkeen vihdoinkin kauden ensimmäiset sarjapisteensä. Ne tulivat vierasmatkalla BC Nokian kustannuksella. Isännät nöyrtyivät tasaväkisen kamppailun jälkeen 72–76.

Nokialaisten tehokkainta hyökkäysjälkeä teki Antero Lehto, joka tilastoi 18 pistettä ja neljä koriin johtavaa syöttöä, mutta Korihaiden Trey Zeigler näytti kaapin paikan koko kentälle. Hänen sarakkeisiinsa merkittiin 26 pistettä, 11 levypalloa ja viisi syöttöä.

– Kaksitoista peliä se vaati ennen kuin voitimme sen yhden. En muista, että omana aikanani valmentajana olisimme koskaan vieneet Nokialla pisteitä. Ei muuta kuin hattu pois päästä pojille, totesi Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula Ruutu+:n haastattelussa.
Ottelutilastot

 

Toinen Korisliigan pohjasijoille jumiutuneista joukkueista, Ura Basket, isännöi Kotkasta saapunutta KTP-Basketia ja joutui taipumaan vierailleen 85–90. Kotijoukkue oli niskan päällä suurimman osan ottelusta mutta joutui lopulta taipumaan KTP:n loppukirin alla.

Uran Matti Nuutinen syttyi liekkeihin kaaren takaa ja upotti kaikki viisi viidestä kolmen pisteen heitostaan keräten lopulta yhteensä 16 pistettä. Joukkuetoverit Kevin Bracy-Davis ja Kevaughn Allen lisäsivät tilastoihin 17 pistettä mieheen.

KTP:n korinalusjyrää Greg Manganoa ei kuitenkaan ollut pysäyttäminen. Amerikkalainen iso laituri tykitti tauluun peräti 35 pistettä ja keräsi kylkeen 11 levypalloa.

– Tämä oli henkilökohtaisesti hyvä peli, mutta olin koko ajan vähän huolissani, koska vastustajajoukkue on paljon parempi kuin mitä heidän voittotilastonsa antaa ymmärtää, kommentoi Mangano.

Ottelutilastot

 

Tuomas Hirvonen tykitti Kouvojen voitossa 28 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

 

Tiukkoja taistoja ympäri Suomen

Kauhajoki ja Salon Vilpas taistelivat oikeudesta sarjataulukon kolmanteen sijaan, ja kotijoukkue Kauhajoki taipui lopulta luvuin 76–86.

Isännät lähtivät otteluun hieman poikkeuksellisista lähtökohdista, sillä Kauhajoki joutui pelaamaan ottelun ainoastaan kuuden miehen kokoonpanolla. Kentän sankariksi taipuneiden rivistössä nousi lopulta 21-vuotias takamies Thomas Vehmanen, joka taiteili kunnioitettavat 26 pistettä ja antoi viisi koriin johtavaa syöttöä.

Voittajien puolella sen sijaan ehdoton joukosta erottuja oli kaaren takaa tarkasti räiskinyt Mikko Koivisto, jolla upposi 23 pistettä, joista 18 tuli kolmen pisteen yrityksistä. Lisäksi Koivisto saalisti neljä riistoa.

– Otin tänään paljon heittoja, ja oli ihan hyviä paikkoja. Meni ihan hyvin sisään, mutta menihän niitä paljon ohikin. Ottelu oli kokonaisuudessaan tahmeaa, ja meillä tapahtui paljon nukahduksia. Vastustaja pelasi kyllä kuudella miehellään todella hyvin, Koivisto totesi Ruutu+:n haastattelussa.

Ottelutilastot

 

Kouvot taivutti kotikentällään Kataja Basketin tiukoin luvuin 88–86.

Isäntien rynnäkköä johtivat kotimaiset konkarit Tuomas Hirvonen, Severi Kaukiainen ja Teemu Knihtinen. Pelinjohtaja Hirvonen johti pisteissä 28:lla, heittävä takamies Kaukiainen antoi eniten syöttöjä viidellä, ja kovimmaksi levypallorohmuksi osoittautui Knihtinen 11:llä.

– Tulimme ensimmäiselle ja kolmannelle jaksolle hyvällä energialla ja pidimme homman kasassa pienistä mustista jaksoista huolimatta. Kun pallo liikkuu, sitä kautta pääsee itse hyökkäämään, kertoi pistekuningas Hirvonen Ruutu+:lle.

Katajan vahvin pistenikkari ottelussa oli Dantez Walton 16:lla.

Ottelutilastot

 

Myös Lahdessa nähtiin tasaväkinen kamppailu kentän herruudesta, kun tamperelaiset saapuivat vierailulle. Isäntäjoukkue Lahti Basketball taipui väännön jälkeen Tampereen Pyrinnölle 97–100.

Pyrinnön tähdeksi ottelussa nousi Brady Skeens, joka upotti 17 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Lahden puolella pistetilasto oli yksipuolisempi, sillä kotijoukkueen pisteistä peräti 33 tuli Wayne McCulloughilta.

Pyrinnön riveissä ehdottoman vaikutuksen teki myös Valtteri Leppänen, joka käytti 12 peliminuuttiaan tehokkaasti hyödyksi tekemällä niiden aikana 15 pistettä. Takamies heilutti sukkaa kovissa paikoissa voiton sinetöineellä päätösneljänneksellä.

– Totta kai se on kivaa, kun pallo menee sisään. Joukkuekaveri löysivät minut hyvin vapaisiin heittoihin, hymyili Leppänen Ruutu+:n haastattelussa.

Ottelutilastot

 
23.1.2021 19:22 Korisliiga

Tuukka Kotti innostui korintekoon läheltä ja kaukaa – Antto Nikkarinen hipoi omaa syöttöennätystään

Miesten Korisliigassa nähtiin kotimaisten pelaajien sensaatioesityksiä, kun Seagullsin Tuukka Kotti iski 20 pistettä täydellisellä kaukoheittopelillä ja Kobrien Antto Nikkarinen jäi syötön päähän omasta ennätyksestään.

22.1.2021 20:17 Korisliiga

Marcus Lewis järjesti show'n – Pyrintö ryöväsi pisteet Kotkasta

KTP:n Braxton Hugginsin 26 pistettä ja Joseph Burtonin 23 levypalloa eivät riittäneet, kun Pyrintö vei Marcus Lewisin johdolla voiton miesten Korisliiga-illassa.

22.1.2021 16:54 Korisliiga

Nyt se on varmaa: Teemu Rannikko palaa tulevana tiistaina pelikentille

Yli vuoden loukkaantumisen takia sivussa ollut Teemu Rannikko palaa Korisliiga-kentille tiistaina 26. tammikuuta, kun Vilpas isännöi Lahti Basketballia Kisakallion Susi Training Centerissä.

21.1.2021 09:52 Korisliiga

Mestarivalmentaja Jyri Lehtonen palaa ensi kaudeksi Kouvoihin

Jyri Lehtonen tekee paluun Kouvojen miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi kahden vuoden tauon jälkeen ensi kaudella. Lehtonen on luotsannut Kouvoja kaikkiaan kahdeksan kauden ajan.

20.1.2021 20:58 Korisliiga

Antero Lehto vei pelinjohtajien kaksinkamppailun – illan voittajina Nokia, Seagulls ja Lahti

Miesten Korisliigan kolmen ottelun kierros tarjoili sekä tiukkaa vääntöä että yhden murskavoiton. Illan sytyttäjä oli BC Nokian kapteeni Antero Lehto.

19.1.2021 09:27 Korisliiga

19-vuotias Erik Sajantila siirtyy HBA-Märskystä Lahti Basketballin riveihin

Lahti Basketball on tehnyt kahden ja puolen vuoden sopimuksen tulevaisuudenlupaus Erik Sajantilan kanssa. Sajantila nähdään mahdollisesti kentällä jo keskiviikkona.

15.1.2021 20:39 Korisliiga

Vilpas otti vierasvoiton Kouvolassa – Koivisto–Nenonen-tandem iskussa

Miesten Korisliigassa Kouvot kärsi roiman kotitappion Salon Vilppaan käsittelyssä.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

13.1.2021 20:20 Korisliiga

Aapeli Alanen toi penkiltä tehoa Katajan voitossa – Seagulls jatkoi vottokulkuaan Lahden loppukiristä huolimatta

Illan Korisliiga-kierroksella voittajiksi kruunattiin Kataja Basket, Helsinki Seagulls ja Kauhajoki.

12.1.2021 20:05 Korisliiga

Osku Heinonen laittoi satamaan – Pyrintö ryöväsi ilon Sami Toiviaisen 600. päävalmentajaottelusta

Tampereen Pyrintö otti tiukan ja tärkeän kotivoiton Salon Vilppaasta ja säilytti samalla kakkossijansa Korisliigan runkosarjassa.

30.12.2020 20:02 Korisliiga

Jeremiah Woodilla sensaatioilta – vuoden viimeinen Korisliiga-ottelu päättyi Vilppaan voittoon

Salon Vilpas puolusti kotikenttäänsä KTP:tä vastaan konkari Jeremiah Woodin ja ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelanneen Deondre Parks Jr:n johdolla.

28.12.2020 20:06 Korisliiga

Korisliigassa putket jatkuvat – voittoja Seagullsille ja KTP:lle

Helsinki Seagulls venytti voittoputkensa 11:een ja Korihait tappioputkensa 12:een, kun miesten Korisliiga palasi ottelutauolta. Korihaiden havittelemat sarjapisteet vei KTP-Basket.

23.12.2020 12:15 Korisliiga

Jussi Laakso on tyytyväinen joukkueen alkukauteen, yleinen tilanne kuitenkin huolestuttaa mestarivalmentajaa

Sarjajohtaja Helsinki Seagulls on marssinut alkukaudella voitosta voittoon. Korisliigassa on nähty paljon uusia piristysruiskeita, mutta poikkeustilanne ja sen tuomat vaikutukset etenkin harrastustoimintaan vetävät Laakson mielen kuitenkin mietteliääksi.

17.12.2020 17:45 Korisliiga

Korisliigan kilpailujärjestelmään muutoksia loppukauden osalta: jatkosarjoista luovutaan, mestari selvillä huhtikuussa

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020–21 kilpailujärjestelmää muutetaan luopumalla jatkosarjoista. 22 ottelun runkosarjan jälkeen käynnistyy kahdeksan joukkueen pudotuspelivaihe.

17.12.2020 13:16 Korisliiga

Henri Ventoniemen osakekurssi hurjassa nousussa – Lahden 25-vuotias sentteri tähyää vielä maailmalle ja maajoukkueuralle

Lahti Basketball pelasi ennen ottelutaukoa itsensä miesten Korisliigan neljännelle sijalle. Joukkueen kotimainen sentteri Henri Ventoniemi viettää uransa parasta kautta.

16.12.2020 12:38 Pääjuttu

Korisliigan tunnetuin riimittelijä Tomi Kaminen kertoo, että KTP on ottelutauolla saanut alle kauden parhaita harjoituksia

KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen on sitä mieltä, että joukkueen suunta on ottelutauolla kääntynyt selkeästi ylöspäin. Loukkaantuneiden pelaajien paluu kokoonpanoon näkyy harjoituksissa uutena intona.

10.12.2020 17:15 Korisliiga

Karhu Basket rakennuttaa oman monitoimiareenan, 2300-paikkainen areena valmistuu 2022

Korisliigan kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhu Basket kertoi torstaina tiedotustilaisuudessaan uudesta monitoimiareenasta.

4.12.2020 17:00 Korisliiga

Korisliiga jää tauolle 4.-23.12. väliseksi ajaksi

Miesten Korisliiga on päätetty asettaa pelitauolle 4.-23.12 väliseksi ajaksi Aluehallintovirastojen asettamien rajoituksien johdosta. Korisliiga-seurat päättivät asiasta perjantaina pitämässään seurakokouksessa.

4.12.2020 08:56 Korisliiga

Helsinki Seagulls kiinnitti valmennusjohtonsa pitkillä jatkosopimuksilla

"Kerrassaan mahtavaa, että meillä oli mahdollisuus tämän kaiken synkkyyden keskellä kiinnittää koko valmennustiimimme pitkäksi aikaa eteenpäin", Helsinki Seagullsin toimitusjohtaja iloitsee valmennusjohdon jatkosopimuksista.

Näytä lisää vastaavia