Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

13.3.2024 20:25 Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

Tuomas Hirvonen johti Katajan pistetiliä tärkeässä voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Joensuussa pelattiin tänään miesten Korisliigan ylempää jatkosarjaa, jossa Kataja Basket taivutti Korihait 81–77. Jatkosarjat lähenevät pian loppuaan, joten Katajan voitto oli tärkeä. Seura onnistui tasaamaan toistaiseksi sarjapistetilin Korihaiden kanssa ja nappaamaan nimiinsä myös edun keskinäisten voittojen osalta, mutta asiat eivät kuitenkaan ratkea vielä sillä. Lohkoon on nimittäin muodostunut melkoinen liikenneruuhka.

Ylempää jatkosarjaa johtavat parhaillaan Helsinki Seagulls ja BC Nokia, mutta kaikki neljä seuraavaa joukkuetta ovat keskenään tasapisteissä. Katajan ja Korihaiden lisäksi ryppääseen kuuluvat Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Illan ottelun johtotähti oli eittämättä Katajan kotimainen pelinjohtaja Tuomas Hirvonen, joka pussitti 20 pistettä sekä keräsi seitsemän levypalloa ja jakoi viisi koriin johtavaa syöttöä. Yhdeksästä kolmen pisteen heitosta upposi neljä, ja kolmannella jaksolla Hirvonen onnistui tekemään joukkueelleen peräti kymmenen pistettä putkeen.

– Oli tullut huteja viime aikoina sen verran paljon, että ajattelin, että jossain vaiheessa pitää ruveta laittamaan heittoja sisäänkin, jotta pystyy jatkamaan koripalloa. Ei ollut meille helpoin ottelu lähtökohtien eikä suorittamisen puolesta, mutta puolustuksella lopulta voitimme. Meille olisi tärkeä asia saada nyt kotietu varmistettua, koska matka Joensuusta on kaikkialle pitkä, joten kotikentällä pelaaminen antaa meille selkeää etua, Hirvonen kommentoi Ruudun haastattelussa.

Korihaiden paras pistesaldo oli Jalen Jacksonin 22. Lisäksi Jacksonille merkittiin seitsemän levypalloa ja seitsemän syöttöä.

Ottelutilastot

 
5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Näytä lisää vastaavia