Tuomas Iisalo jälleen Saksan Bundesliigan vuoden valmentaja

4.5.2023 14:03 Telekom Baskets Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalon on valittu Saksan Bundesliigan vuoden valmentajaksi. Iisalo saa kunnian jo toisena vuotena peräkkäin.

Tuomas Iisalo valittiin toistamiseen Bundesliigan vuoden valmentajaksi. (Kuva: FIBA Europe)

Iisalo on johdattanut Bonnin historialliseen kauteen niin Bundesliigassa kuin Mestarien liigassa. Bonn on tiukasti Bundesliigan runkosarjan voitossa kiinni voittaen peleistään peräti 30 ja tappioita on kertynyt kauden aikana vain kaksi. Voittomäärä on Bonnin historian paras.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Vuoden valmentajan valitsivat Bundesliigajoukkueiden kapteenit, urheilutoimenjohtajat, valmentajat sekä median edustajat. Iisalo keräsi äänistä peräti 63 prosenttia ollen ylivoimainen ykkönen.

- BBL on täynnä loistavia valmentajia ja olen erittäin otettu saadessani tämän palkinnon toisena vuotena peräkkäin. Valmentaja ei voi vaikuttaa suoraan peliin, joten suurin kiitos menee pelaajillemme, jotka ovat osoittaneet poikkeuksellisen suurta sitoutuneisuutta ja uhrautuvaisuutta. He saavat meidät valmentajat näyttämään hyviltä ja olemme siitä kiitollisia joka päivä, Iisalo kiitteli Bonnin verkkosivujen mukaan.

- Haluan kiittää myös valmennusryhmääni, joka on taas tehnyt hienoa työtä. Valmentaminen on joukkuepeliä ja olen onnekas työskennellessäni välittävien, lahjakkaiden ja ahkerien ihmisten kanssa.

- Lopuksi haluan kiittää vaimoani, joka uhrauksillaan antaa minulle mahdollisuuden keskittyä täysin intohimooni, Iisalo jatkaa.

Iisalo on vasta neljäs valmentaja, joka on saanut vuoden valmentajan valinnan vähintään kahdesti sen jälkeen, kun BBL alkoi valita valmentajia kaudesta 2000-2001 lähtien. Vastaavaan saavutukseen ovat yltäneet aiemmin vain Dirk Bauerman, Silvano Poropat sekä John Patrick.

Mestarien liigassa Iisalo on siivittänyt Bonnin Final Four -lopputurnaukseen. Final Four pelataan 12.-14.5. Malagassa.

Iisalo oli ehdolla vuoden valmentajaksi myös alkuvuodesta järjestetyssä Suomen Urheilugaalassa.

Henkilöt

 
11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

Näytä lisää vastaavia