”Tuomme parketille koko ajan tuoretta jalkaa” – Lahti Basketball jatkaa siitä, mihin viimeksi jäi

30.9.2021 08:12 Lahti Basketball on pitänyt nuoren kotimaisen runkonsa koossa ja lähtee sentteri Henri Ventoniemen johdolla tekemään vielä kovempia yllätyksiä kuin viime kaudella.

Viime kausi oli Henri Ventoniemen uran paras, kun hän tilastoi keskiarvoikseen 11,2 pistettä ja 6,2 levypalloa runkosarjassa. Kuva: Ville Vuorinen

Uskaltaisi melkein sanoa, että nuori ja melko kokeellisesti pelannut Lahti Basketball yllätti Korisliigassa viime vuonna. Heidän runkosarjansa oli erinomainen – se päättyi taulukon viidennelle sijalle 12 voitolla ja kymmenellä tappiolla. Ja vaikka Lahti pelasi vain yhden playoff-kierroksen ainuttakaan ottelua voittamatta, joukkue laittoi lopullisen mestarin Salon Vilppaan fyysisesti todella koville.

Nyt työ jatkuu siitä, mihin se jäi, ja yhtenä kärkimiehistä häärää yhä 26-vuotias sentteri Henri Ventoniemi.

– Pelityylimme on vähän erilainen kuin muualla, joten se vaatii totuttelua uusilta pelaajilta, amerikkalaisvahvistukset mukaan lukien, Ventoniemi toteaa.

Joukkue onkin lähestynyt syksyn harjoituskautta vaiheittain. Kotimainen runko on kutakuinkin ennallaan, mutta ulkomaalaisten osasto on uudistunut Brandon Peeliä lukuun ottamatta kauttaaltaan, joten kaikkea ei informaatiota ei kannata kaataa niskaan kerrallaan.

– Aluksi yritimme vain keskittyä identiteettiimme. Siihen, että olemme intensiivisiä molemmissa päissä kenttää. Se näkyi hyvin treeneissä, että siellä mentiin kovaa. Vasta myöhemmin pääsimme siihen vaiheeseen, että aloimme organisoitua ja keskittyä pelin toteuttamiseen.

Ventoniemi mainitsee, että erityisesti kesäaikana helpotti suuresti, että mukana oli paljon samoja pelaajia kuin viime kaudellakin. Harjoitukset päästiin aloittamaan tuttujen tekijöiden kanssa jo hyvissä ajoin. Joukkueessa kehitystään jatkavat jo viime kaudella hyviä otteita väläytelleet Eemi Luukkonen, Ville Karvonen, Ali Ahola, Ricky Waxlax ja Erik Sajantila. Lisäksi pitkän linjan lahtelainen, nuorten maajoukkuemies Arttu Saarijärvi, on vihdoin palaamassa kokonaisen vuoden pelitauon jälkeen.

Edellisellä kaudella Lahdessa aloitettiin kokonaan uusi aikakausi, kun Pieti Poikola astui päävalmentajan tehtävään. Kokoonpano oli silloin kauttaaltaan erittäin nuori – luonnollisesti vieläkin nuorempi kuin nyt. Joukkue kokeili monenlaisia taktiikoita ja pelityylejä etsiessään omaa pysyvämpää lähestymistapaansa.

Nyt tuttu konsepti ja tuttu kokoonpano tekevät pelaamisesta Ventoniemen mukaan ainakin jossain määrin helpompaa, ja sen ansiosta kokeneemmat voivat antaa aiempaa isomman panoksen pelaajavalmentajina kentän puolella.

– Nyt täytyy auttaa uusia jäseniä pääsemään sisään siihen samaan konseptiin. Pietihän tunnetusti luottaa paljon pelaajiin ja heidän osallistumiseensa, joten on ihan hyvä, että tässä on iso osa porukasta pelannut jo vuoden yhdessä. Se tuo toivottavasti tasaisuutta myös varsinaisiin peleihin.

Ventoniemi kertoo, että on kehittänyt myös omaa peliään – hionut perusasioita ja etsinyt uusia näkökulmia ja pieniä kikkoja – mutta pohjimmiltaan kentälle ilmestyy sama tuttu mies kuin viime vuonnakin. Ja viime vuosihan oli sentteriltä kaikin puolin lupaava. Hän tilastoi Korisliigan runkosarjassa 11,2 pistettä ja 6,2 levypalloa ja kaivoi tiensä myös Susijengin harjoitusrinkiin.

Pelipaikat hänen ympärillään saatiin täyteen varsin varhaisessa vaiheessa syksyä. Ulkomaalaisvahvistuksia on joukkueessa neljä, ja ainakin Ventoniemen mielestä kaikkien 12 pelaajan roolit toimivat soivat hyvin yhdessä.

– Meillä on tavoitteena, ettei kukaan pelaa liian isoilla minuuteilla. Etumme on, että saamme tuoda parketille koko ajan tuoretta jalkaa. Nippu on valmis, enkä koe, että ainakaan materiaalimielessä meiltä puuttuisi enää yhtään mitään.

Lahti Basketball 21-22 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy perjantaina 1.10., kun avausottelussa Korihait kohtaa Kauhajoen. Lauantaina on ohjelmassa viiden ottelun kierros. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
27.10.2021 20:23 Korisliiga

Vajaamiehinen Lahti taisteli Nokialla voiton itselleen – Katajan ja Pyrinnön välinen trilleri venyi jatkoajalle

Miesten Korisliiga-illassa voittajiksi selvisivät Lahti Basketball, Tampereen Pyrintö ja Salon Vilpas.

23.10.2021 21:18 Korisliiga

Kobrat yllätti kovassa iskussa olleen Kouvot – Erik Sajantila nousi Lahden nokkamieheksi tappio-ottelussa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Kobrat, KTP-Basket ja Kauhajoki.

22.10.2021 21:25 Pääjuttu

Seagullsille viides voitto – Korihaiden vaikeudet jatkuvat

Zaccheus Darko-Kelly johti Seagullsin pistejuhlia, kun joukkue kohensi voittolukemansa viiteen.

21.10.2021 09:00 Erotuomarit

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #1: videotarkituksia ja mielenkiintoinen vapaaheittotilanne

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

20.10.2021 20:27 Korisliiga

Bisons kävi lähellä yllätystä, mutta Kauhajoki jatkaa yhä puhtaalla pelillä – pisteet myös Kouvoille ja Kobrille

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Kauhajoki, Kouvot ja Kobrat.

20.10.2021 11:00 Korisliiga

Seagulls heitti itsensä Korisliigan ennätysten kirjoihin kolmessa kategoriassa

Helsinki Seagulls kaatoi Tampereen Pyrinnön Korisliigassa tiistaina tehden samalla uusia joukkue-ennätyksiä. Seagullsin 31 onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja 56 kolmen pisteen heittoyritystä ovat molemmat Korisliigan uusia ennätyksiä.

19.10.2021 20:11 Korisliiga

Seagulls rikkoi kaksi joukkue-ennätystä voitossaan Tampereella – Koposelle yhdeksän kauko-osumaa

Korisliiga-illassa tulitettiin kaukaa ja rikottiin ennätyksiä. Helsinki Seagulls taivutti Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basket KTP-Basketin.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

Näytä lisää vastaavia