Tuukkanen johdatti tripla-tuplallaan ToPo:n kymmenenteen voittoon - Vimpeli heitti Pyrinnön kumoon

29.11.2023 20:20 Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. Voitot kirjattiin Hongalle, ToPo:lle ja ViVe:lle.

Taru Tuukkanen johdatti tripla-tuplallaan ToPo:n voittoon. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Honka vei nimiinsä paikallisväännön

Tapiolan Honka haki vierasvoiton EBT:n kustannuksella. Ottelu päättyi vierasjoukkueen voittoon 74-65 (43-31).

Tasaisen alun jälkeen Honka alkoi erottumaan edukseen toisella jaksolla heittopelinsä ansiosta. Puoliajalla vieraat johtivat 12 pisteellä.

Emännät eivät tästä hätkähtäneet, vaan joukkue kuroi puolustuspelaamisen avulla vieraiden johdon aina kahteen pisteeseen. Ratkaisuhetkillä Honka oli kuitenkin askeleen edellä ja nappasi sarjapisteet.

- Saimme pelattua nopeaa peliä etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Saimme paljon riistoja. Kolmannella jaksolla sorruimme omiin virheisiin. Puolustuslevypallopelaamisessa meillä on parannettavaa, Katariina Tanhuanpää sanoi.

Petra Noponen 23/8 oli vahvalla pelipäällä. Hän upotti viisi kolmen pisteen heittoa. Myös Tanhuanpää onnistui. Hänelle kirjattiin 16 pistettä. Elli Salovaara teki emännille 15 pistettä.

Ottelutilasto

ToPo:lle kymppi täyteen Tuukkasen johdolla

Torpan Pojat ylsi ensimmäisenä joukkueena kymmeneen voittoon. Helsinkiläiset hakivat Forssasta voiton 101-79 (43-39).

FoA haastoi sarjakärkeä tosissaan ensimmäisen puoliajan aikana. Puoliajalle mentiin tasaisessa tilanteessa, kun vieraat johtivat neljällä pisteellä.

Kolmannella jaksolla ToPo kuitenkin paransi. Kolmas jakso merkittiin vieraille 27-16 eikä joukkue päästänyt emäntiä enää päätösjaksolla peliin mukaan.

- Toinen puoliaika oli meiltä parempi. Muutimme muutaman asian toiselle puoliajalle ja ehkä ne toivat tänään voiton. Olemme pelanneet paremminkin, mutta se ei poista voiton arvoa. Lauantain kohtaamiseen jäi kuitenkin parannettavaa, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi.

Taru Tuukkanen osoitti jälleen arvonsa joukkueelle. Hänelle kirjattiin tripla-tupla 20 pisteellä, 11 levypallolla ja 12 koriin johtaneella syötöllä. Ilmar’I Thomas heitti 25 pistettä. Emäntien tehokkain oli Jayda Jansen 29 pisteellä.

Breen johdatti ViVe:n voittoon Pyrinnöstä

Vimpelin Veto nappasi toisen peräkkäisen voittonsa. Joukkue kaatoi kotikentällään Pyrinnön 90-76 (48-37).

Ensimmäinen jakso oli tasainen. Sen jälkeen Vimpeli otti ottelun hallintaansa. Toisella jaksolla joukkue upotti pelitilanneheittoja kovalla prosentilla ja pääsi puoliajalle 11 pisteen johdossa.

Tauon jälkeen Pyrintö sai paremman otteen pelistä, mutta ei pystynyt toisella jaksolla uhkaamaan ViVe:n voittoa.

- Voitto, jonka tarvitsimme. Olemme tehneet kovaa töitä koko syksyn, mutta heitot eivät ole uponneet viime peleissä. Tänään loimme hyviä heittopaikkoja ja upotimme vapaat heitot. Saamme tästä voitosta varmasti itseluottamusta, Samantha Breen kertasi.

Breen oli ViVe:n sankari. Hänelle kirjattiin 38 pistettä, 12 levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Sirena Tuitele säesti 21 pisteellä. Kayla Shaw pussitti 24 pistettä ja osui kuusi kertaa kaaren takaa.

29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.