Tyree Eady ratkoi voiton Vilppaalle virhevaikeuksien täyttämästä trilleristä

22.11.2023 20:47 Miesten Korisliigassa Salon Vilpas taivutti Lahti Basketballin niukalla piste-erolla.

Tyree Eady oli Vilppaan ratkaisija illan ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Salon Vilpas tasasi voittotilastonsa 5–5:een kaataessaan tiukassa kotiottelussa Lahti Basketballin luvuin 103–99. Lahden kaudenalku sen sijaan jatkuu hankalana, sillä joukkueen kymmenestä ottelusta on tähän mennessä päättynyt voittoon vain kaksi.

Voittotilastojen erosta huolimatta itse ottelu oli suoranainen jännitysnäytelmä. Kumpikin joukkueista otti käyttöönsä kaikki aseensa, eikä virhevaikeuksilta vältytty. Lahden riveistä penkille joutui etuajassa peräti kome pelaajaa, ja yksi vältti ulosajon täpärästi neljällä. Vilppaan puolella kolme pelaajaa kävi yhtä lähellä neljällä virheellään.

Tiukan väännön viimeisillä hetkillä saatiin vihdoin ratkaisevaa eroa taululle, kun Vilppaan Tyree Eady heitti joukkueensa johtoon pitkän levypallotaistelun jälkeen.

– Nyt on väsynyt olo, mutta se on sen arvoista, kun saimme puristettua faniemme edessä voiton. Kaikki oli kiinni päättäväisyydestä, sillä jatkoimme taistelua, vaikka vastustaja tulikin lopussa aivan rinnalle, Eady kommentoi Ruudun haastattelussa.

Eadylle merkittiin ottelussa 22 pistettä, neljä levypalloa ja neljä riistoa.

Lahden puolella merkittävimmät tilastonikkarit olivat virheiden takia penkille joutunut Erik Sajantila 23 pisteellä, kolmella levypallolla, kolmella syötöllä ja kolmella riistolla sekä kymmenen vuotta sitten Vilppaan paidassa ammattilaisuransa aloittanut Korisliiga-paluumuuttaja James Padgett 24 pisteellä ja 14 levypallolla.

– Tuntuu hyvältä palata Suomeen näin pitkän ajan jälkeen, sillä kilpailun taso ja tunnelma ovat täällä korkealla. Ottelu oli rankka ja suurimmilta osiltaan hyvä, mutta hyökkäyslevypallot ratkaisivat lopussa voiton vastustajalle, Padgett kommentoi Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

 
12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

3.2.2024 18:24 Korisliiga

Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

27.1.2024 19:51 Korisliiga

Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

26.1.2024 20:32 Korisliiga

Kouvot yllätti sarjakärjen – Kauhajoki voiton ansiosta kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa

Miesten Korisliigassa mitellään ylemmän jatkosarjan viimeisistä vapaista sijoista. Niitä tavoittelevat Kouvot ja Kauhajoki ottivat kumpikin pisteet tänään.

24.1.2024 21:36 Korisliiga

Vilpas haki vieraspisteet Lahdesta

Salon Vilpas paranteli asemiaan sarjataulukossa, kun joukkue kävi hakemassa vieraspisteet Lahdesta. Ottelu päättyi vierasjoukkueen hyväksi 103-80.

Näytä lisää vastaavia