Uralle ja Korihaille kummallekin kauden toinen voitto – Kauhajoki kiilasi Pyrinnön ohi kakkoseksi

10.2.2021 21:00 Miesten Korisliigassa Ura Basket ja Korihait ottivat molemmat vihdoin kauden toisen voittonsa. Kakkossijasta käy kiihkeä taisto, kun Kauhajoki ja Salon Vilpas vahvistivat omaa asemaansa.

Trey Niemen viime sekunnin layup varmisti Uralle voiton. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Ura Basket teki voitto-ottelustaan trillerin Joensuussa. Isäntänä toiminut Kataja Basket joutui nöyrtymään 99–100.

Ottelu eteni tasaisena viime metreille asti, ja johtoasema vaihteli viimeisillä minuuteilla pisteen erolla useaan kertaan. Lopulta kuitenkin Uran viimeisestä hyökkäyksestä homman sinetöi takamies Trey Niemi, joka upotti kriittisen layupin. Niemen tilastot koko ottelusta olivat 11 pistettä ja kuusi koriin johtavaa syöttöä.

Uran kovimmat tilastorivit nähtiin Kevin Bracy-Davisilta, joka osui 29 pistettä, ja Matti Nuutiselta, joka upotti 14 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa.

Katajan puolella sen sijaan kovin koritykki oli Rashard Odomes, joka sai aikaan 25 pistettä.

– Kuritonta tekemistä, kuten on ollut jo pitkää. Lähtökohta on se, että minä en saa joukkuetta tekemään pelissä niitä asioita, joita teemme treeneissä kurinalaisesti. Siitä minä kannan täyden vastuun, mutta meidän pitää löytää keino pysyä pelisuunnitelmassa, kommentoi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen.

Ottelutilastot

Ura ei kuitenkaan ollut ainoa, jolle merkittiin pitkän taistelun jälkeen viimein kauden toinen voitto. Samaan suoritukseen venyi myös sarjataulukon viimeisellä sijalla kamppaileva Korihait, joka otti selkeän voiton vieraana käyneestä Kouvoista. Ottelu päättyi kotijoukkueen hyväksi 84–68.

Korihaiden ehdoton sankari ottelussa oli Miikka Marttinen, joka tykitti 30 pistettä osuen kaaren takaa suorastaan sensaatiomaiset kahdeksan kertaa 12:sta yrityksestä. Kouvojen puolella parastaan teki Severi Kaukiainen, joka saavutti 20 pistettä ja viisi koriin johtavaa syöttöä.

Ottelutilastot

Korisliigan kakkossijasta kova kamppailu

Vaikka Helsinki Seagulls on pitänyt kauden alusta asti suvereenisti kiinni Korisliigan kärkipaikasta, kakkossijasta on kehkeytymässä kiihkeä kamppailu. Toiselle sijalle kiilasi tänään Kauhajoki, joka kaatoi paikkaa aiemmin pitäneen Tampereen Pyrinnön näiden kotikentällä. Isännät taipuivat 83–89.

Kotijoukkueen linnoitusta piti ihailtavasti pystyssä paikallistähti Osku Heinonen, joka keräsi 25 pistettä ja osui matkan varrella muun muassa viidesti kaaren takaa. Karhun puolella sen sijaan pisimmän korren veti Jeffrey Garrett Jr, jolle merkittiin 24 pistettä ja 14 levypalloa.

– Olimme todella vaisuja kolme ensimmäistä neljännestä. Puolustus oli passiivista ja arkaa, ja siitä syystä hävisimme sitten niin syöttölinjat kuin ajot ja levypallotkin. Kun pakki ei pitänyt, tuli hyökkäyksestäkin puuroa ja pakottamista. Neljäs jakso oli taas meidän näköistä peliä, mutta takamatka oli valitettavasti liian pitkä, kertoi Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen.

Ottelutilastot

Myös Salon Vilpas vahvisti omaa asemaansa korkeammassa kastissa. Neljännellä sijalla oleva Vilpas teki eroa viidennen sijan BC Nokiaan voittamalla nämä 77–62.

Vilppaan onnistumiset jakautuivat vähäkorisessa ottelussa tasaisesti, sillä isoin yksittäinen pistesaldo oli Ladarien Griffinin 13. Nokian puolella Antero Lehto osui 17 pistettä ja jakoi seitsemän syöttöä.

Ottelutilastot

 
3.12.2021 20:42 Korisliiga

Lahti kamppaili tiukan voiton Kobrista – Zackery Bryant laittoi tuulemaan heti debyytissä

Lahti Basketballin vierailu Lapualla päättyi voiton juhliin seitsemän pisteen turvin. Pistekuninkaan roolia hoiti joukkueen tuorein vahvistus.

3.12.2021 12:08 Korisliiga

Kuukauden Valopilkku löytyi jälleen Kauhajoelta – marraskuun pelaaja on Rene Rougeau

Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava veteraanilaituri on miesten Korisliigan Kuukauden Valopilkku.

24.11.2021 12:32 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #2: Epäurheilijamaisia virheitä ja videotarkistuksia

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

24.11.2021 08:29 Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Cameron Jones: ”Nautin koko Korisliiga-elämästä bussimatkoja myöten”

Kokeneen takamiehen palkintovalintaa tukevat sekä erinomaiset pelaajakohtaiset saavutukset että järkkymätön joukkuemenestys. Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava amerikkalainen on tehnyt kaupungista itselleen kodin.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

21.11.2021 19:09 Korisliiga

Antonio Ballard kesytti hallitsevan mestarin – Vilppaan loppukiri ei riittänyt

Salon Vilppaan entinen amerikkalaisvahvistus Antonio Ballard koitui joukkueen kohtaloksi, kun laituri johti Lahti Basketballiin tiukkaan taisteluvoittoon.

20.11.2021 18:44 Korisliiga

Seagulls kiilasi takaisin Kouvojen edelle – kolmen kärki tiivistyy, mutta Kauhajoki pitää paalupaikkaa

Miesten Korisliigan kolmen kärki pysyy tiiviinä. Kauhajoki, Seagulls ja Kouvot sekoittivat taas järjestystään illan otteluilla.

19.11.2021 20:04 Korisliiga

KTP puolusti kotikenttää onnistuneesti Nokiaa vastaan

KTP-Basket piti sarjapisteet kotona erityisesti amerikkalaisvahvistustensa työn avulla.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 20:56 Korisliiga

Korisliigan kärkisija vaihtui Kobrien jymy-yllätyksen myötä – viiden vahvistuksen KTP juhli myös voittoa

Miesten Korisliigan kärkikolmikossa meni järjestys uusiksi, kun Kauhajoki ja Kouvot nousivat voitoillaan ja Helsinki Seagulls puolestaan tippui alaspäin tappion myötä.

17.11.2021 10:51 Pääjuttu

Petteri Koposen kirjasta pokkari- ja äänikirjaversio keväällä 2022

Syksyllä 2017 julkaistu ”Petteri Koponen – Malmin jääräpää” (Tammi) julkaistaan maaliskuussa 2022 uudistettuna pokkari- ja äänikirjaversiona. Uudistettu ja aiemmasta versiosta suoraviivaistettu taitos sisältää uutena materiaalina Koposen muistoja mm. syksyn 2017 EM-kotikisoista ja FC Barcelonan ja Bayern Münchenin vuosista.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 20:37 Korisliiga

Lehto ja Besselink johtivat Nokian voittoon – kotiottelu pakettiin yli 20 pisteen marginaalilla

Antero Lehto ja Max Besselink antoivat pyssyjensä puhua, kun BC Nokia kaatoi kotiottelussaan Korihait.

13.11.2021 20:38 Korisliiga

Korihait avasi vihdoin voittotilinsä – varmaotteinen Sarcevic loisti kentän tehokkaimpana

Korihait sai vihdoin auki voittotilinsä miesten Korisliigassa. Illan muita voittajia olivat Kobrat, Bisons ja Kauhajoki.

12.11.2021 20:26 Korisliiga

Seagulls liihotti yhdeksänteen perättäiseen voittoon

Tahmeasti kauden aloittaneella hallitsevalla mestarilla Salon Vilppaalla oli hetkensä, mutta Korisliigan kärjessä komeileva Helsinki Seagulls osoittautui perjantai-iltana Salohallissa turhan kovaksi kammeta kumoon. Gulls säkitti päätösneljänneksen alussa kolme perättäistä kolmosta ja petasi tiensä yhdeksänteen perättäiseen voittoonsa, tällä kertaa pistein 81–85 (35–42).

10.11.2021 21:05 Korisliiga

Palmi vedossa Pyrinnön 35 pisteen voitossa – Pöllä puolestaan loisti Kouvojen kotivoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Tampereen Pyrintö ja Kouvot. Suomalaispelaajista edukseen erottuivat Topias Palmi ja Hannes Pöllä.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

10.11.2021 10:00 Korisliiga

Korisliiga etsii urheilumyynnin ammattilaista

Suomen Koripalloliitto Ry:n omistama markkinointiyhtiö ProBasket Oy hakee työsuhteeseen myyntipäällikköä, joka vastaa miesten Korisliigan myynnistä yhdessä Korisliiga seurojen kanssa.

6.11.2021 19:38 Korisliiga

Seagulls katkaisi Kauhajoen voittoputken – Koponen päihitti Kantosen takamiesten taistossa

Titaanien taisto päättyi paalupaikan vaihtoon. Miesten Korisliiga-illan voittoja juhlivat Seagulls, Kouvot, Bisons ja Lahti.

Näytä lisää vastaavia