Valtosen huippuvire jatkuu – Seppälä lähellä tripla-tuplaa

16.1.2022 22:17 Elias Valtosen huippuotteet Espanjan liigassa saivat jatkoa, kun hän esiintyi jälleen vahvasti Manresan jatkaessa loistokauttaan. Ilari Seppälä loisti Romaniassa ollen lähellä jopa tripla-tuplaa ja Daniel Dolenc merkkautti tupla-tuplan Ranskassa.

Elias Valtonen pelaa hienoa kautta Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan liigassa Elias Valtosen ja Manresan erinomainen vire sai jatkoa 91-72 (38-36)-voitolla Gran Canariasta. Valtonen heitti joukkueensa korkeimman pistemäärän 14 ja täydenteli tilastojaan myös kahdella levypallolla ja syötöllä. Manresa on sarjassa neljäntenä ja varmisti samalla paikkansa kahdeksan parhaan joukossa runkosarjan ensimmäisen kierroksen jälkeen, ja näin paikan Copa del Rey'ssä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Romanian liigassa Pitestin hurja toinen puoliaika siivitti sen 102-62 (39-31)-voittoon Rapid Bukarestista. Ilari Seppälä kävi lähellä jopa tripla-tuplaa kahdeksan pisteen, kahdeksan levypallon ja peräti 11 syötön tilastoilla. Pitesti jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan ProA:ssa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg otti selvän 97-66 (49-28)-voiton Limogesista. Strasbourg on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolenc oli Les Sablesin voiton takuumiehenä hurjastelemalla 18 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan 70-68 (31-34)-voitossa Lorientista. Dolenc tilastoi myös syötön ja riiston.
Ottelutilastot

Edon Maxhuni pääsi viettämään kahden voiton viikkoa. Ensin Hollannin ja Belgian yhteissarjassa Heroes Den Bosch palasi voittojen tielle voittamalla Basketball Academia Limburgin 87-77 (39-50). Maxhuni heitti 11 pistettä, otti levypallon, antoi neljä syöttöä ja toimi pallorosvona kolmasti.
Ottelutilastot

Hollannin cupissa Heros tarrasi tiukasti kiinni jatkopaikasta voittaessaan ensimmäisen osaottelun Den Helder Sunsia vastaan 80-63.
Ottelusta ei ole saatavilla tarkempia tilastoja.

Belgiassa Oostende jatkaa puhtaalla pelillä kaataessaan Leuven Bearsin 90-77 (39-42). Mikael Jantunen heitti 13 pistettä, otti kuusi levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja riisti kertaalleen.
Ottelutilastot

Okko Järvi auttoi Phoenix Brysseliä seitsemällä pisteellä, kahdella levypallolla ja kahdella syötöllä, mutta Okapi Aalst nappasi voiton numeroin 78-62 (44-30).
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigan kärkiottelussa Bayern München onnistui kaatamaan Tuomas ja Joonas Iisalon valmentaman Baskets Bonnin. Euroliigajoukkueen voittolukemat olivat 100-81 (49-42). Bonn on sarjassa kuitenkin kakkosena.
Ottelutilastot

ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen otti makoisan 102-93 (57-43)-derbyvoiton Kirchheim Knightsista. Aatu Kivimäki kunnostautui kahdeksalla pisteellä ja kahdeksalla syötöllä. Lisäksi hän sai tilastoihinsa kolme levypalloa ja kaksi riistoa. Tigers on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, jossa Aleksi Koskisen Anton Mirolybovin sairausloman aikana valmentama Swans Gmunden kaatoi Aapeli Alasen St. Pöltenin selvästi 102-82 (48-45). Alanen urakoi 32 minuutissa 12 pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä. Swans nousi sarjassa toiseksi ja St. Pölten on neljäntenä.
Ottelutilastot

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

Näytä lisää vastaavia