Veera Pirttinen siirtyy Islannin pääsarjan Snæfelliin

28.6.2019 13:13 Päättyneellä kaudella debyyttinsä ulkomailla Saksan Bundesliigassa tehnyt Veera Pirttinen, 22, siirtyy tulevaksi kaudeksi Islannin pääsarjan Snæfelliin.

Veera Pirttinen pelaa tulevalla kaudella Islannissa. Kuva: Ville Vuorinen.

Pirttinen pelasi edelliskauden Bundesliigan ChemCats Chemnitzissä, jossa hän sai mukavasti vastuuta 25 minuuttia per ottelu 7,5 pisteen ja 2,3 levypallon keskiarvoilla. Ammattilaisura ulkomailla vaihtuu nyt Saksasta Islantiin.

– Viime kausi Saksassa opetti paljon. Sain kokea, mitä koripallo on ja ammattilaisuus on Euroopassa. Se oli hienoa. Kovat pelit ja mukavuusalueen ulkopuolella harjoittelu kehitti pelaajana, mutta kasvatti myös henkisesti, Pirttinen kertoo.

Snæfell jäi viime kaudella Islannin pääsarjassa niukasti ulos pudotuspeleissä jääden tasapisteissä viidenneksi. Neljännen, ja viimeisen pudotuspelipaikan, nappasi Vilma Kesäsen KR.

– Snæfell vaikuttaa hyvältä paikalta, jossa koen pystyväni kehittämään peliäni edelleen. Olen kuullut paljon hyvää sieltä. Maana Islanti on todella mielenkiitoinen ja hieno kokemus jo itsessään. Keskustelin Vilman kanssa heti, kun sain kuulla tästä mahdollisuudesta. Häneltä sain paljon hyödyllistä tietoa sarjasta ja paikasta.

Pirttinen on BC Nokian kasvatti, jolta löytyy kuusi kautta kokemusta Naisten Korisliigasta, joista yksi kasvattajaseurassaan ja viisi Catz Lappeenrannassa. Juuri ennen siirtymistään Saksaan Pirttinen palkittiin Naisten Korisliigan vuoden puolustupelaajaksi.

– Olen innoissani ja koen olevani askeleen valmiimpi pelaaja Saksassa vietetyn kauden jälkeen. Tarkoituksena olisi edelleen kehittää omaa peliä ja auttaa joukkuetta parhaaseen mahdolliseen tulokseen.

Naisten maajoukkuepaidan Pirttinen on pukenut ylleen yhdeksän kertaa.

– Rohkea, kova sekä mielestäni looginen ja hyvä askel Veeran uralla. Veerassa kohtaa taito, motivaatio ja tavoitteellisuus. Onnittelut sopparista, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.

Henkilöt

 
1.4.2019 08:46 NCAA

Nenna Lindström siirtyy ensi kaudeksi Liberty Universityyn

Viimeiset kaksi kautta Western Wyomingissa NJCAA:ta pelannut Nenna Lindström, 20, siirtyy tulevaksi kaudeksi NCAA:han Liberty Universityyn.

5.11.2018 10:31 NCAA

Naisten NCAA-kausi käynnistyy – mukana huimat 32 suomalaisnaista

Yhdysvaltojen yliopistokoripallosarja NCAA pyörähtää käyntiin Suomen aikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Suomalaisedustus rapakon takana on jälleen vahva ja pelikentillä nähdään muun muassa viime kaudella vakuuttavia otteita esittänyt Elina Koskimies sekä tulokaskautensa aloittava huippulupaus Lotta-Maj Lahtinen.

5.11.2018 07:31 NCAA

Miesten NCAA:n ykkösdivisioonassa nähdään yksitoista suomalaislupausta

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n kausi 2018/19 käynnistyy tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Suomella on jälleen kerran vahva edustus Atlantin takana, kun yksitoista suomalaislupausta pelaa NCAA:n ykkösdivisioonassa.

15.8.2018 10:52 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Thomas Exaucia Basketball Without Borders -leirille

Suomi-koriksen tulevaisuuden nimiin lukeutuvat HBA-Märskyn Awak Kuier ja Thomas Exaucia edustavat Suomea NBA:n ja FIBA:n järjestämällä Euroopan Basketball Without Borders -leirillä Serbian Belgradissa 15.-18. elokuuta.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

Näytä lisää vastaavia