Viime kauden finalistit avasivat kauden arvoisellaan tavalla – "Korisliiga tuntuu todella kovalta sarjalta"

7.10.2018 19:29 Hallitseva mestari Karhu Basket kaatoi Vilppaan jatkoajalla.

Karhu Basketin monipuolinen Michael Moser (nro 43) ratkaisi voiton kolmosellaan jatkoajan viime hetkillä. Kuva: Ville Vuorinen

Kauhajoen Karhu Basket ei antanut viime kevään finaalivastustajalleen Salon Vilppaalle mahdollisuutta maksaa kalavelkoja, kun joukkueet kohtasivat Korisliiga-kauden avausottelussa Kauhajoella.

Karhu Basket ja Vilpas tarjosivat melkoisen trillerin, sillä kotijoukkue voitti vasta jatkoajan päätteeksi runsain koriluvuin 115–112, 102–102 (48–47).

Ottelu alkoi heti vauhdikkaasti, kun molemmat joukkueet käyttivät vahvuuksiaan tehokkaasti hyväkseen. Vilpas luotti voimakkaasti heittovoimaansa, kun taas kotijoukkue taisteli etenkin hyökkäyspäässä irtopalloista valtavalla tahdolla.

Kauhajokelaisten käsiin tarttui lopulta peräti 23 hyökkäyslevypalloa, kun vierasjoukkueen puolustuslevypallosaldoksi jäi 25.

– On selvää, että 23 hyökkäyslevypalloa pitivät meidät pelissä mukana. Ylsimme myös aika kovaan fyysiseen peliin, joka oli peruja juuri päättyneistä europeleistä, kauhajokelaisluotsi Jussi Laakso mietti.

Vielä torstaina Pariisissa Mestarien liigan karsintoja pelannut Karhu Basket oli kotiparketillaan jopa hämmästyttävän tuoreen oloinen. Kuusi karsintaottelua 15 päivän aikana ei paljon joukkuetta hidastanut.

Karhu Basket luottikin pitkälti yksilöidensä taitoon, sillä valmistautuminen Korisliigan avausotteluun oli miltei olematonta.

– Pelimme ei ollut toki valmista, kun emme ole cup-pelien vuoksi päässeet vielä normaaliin treenirytmiin, Laakso puhalsi.

Vilppaan heittotykki Mikko Koivisto aisti parketilta tuttua menoa.

– Aika lailla siitä jatkettiin, mihin näiden joukkueiden välillä on viime vuosina totuttu. Karhu oli tosi fyysinen, huomasi sen, että heillä oli kuusi kovaa kansainvälistä ottelua alla. Meillä ei ihan samanlaista pre-seasonia ollut. Paljon jäi parannettavaa, mutta rohkaisevaa, että pääsimme ottelussa voitosta heittämään, Koivisto tuumi. 

Juho Nenosen ja kauhajokelaisyleisön lämmin suhde sai jatkoa, kun molemmat huomioivat toisiaan tasaiseen tahtiin Korisliigan avauksessa. Kuva: Ville Vuorinen

Moser ratkaisi kuin Mangano

Jatkoajalla ottelun ratkaisijaksi nousi monipuolinen Michael Moser, jonka onnistunut kolmonen muistutti kovasti viime kevään Suomen mestaruuden ratkaissutta Greg Manganon vastaavaa.

Moser osoitti muutoinkin olevansa oiva pelimies, sillä 20 pisteen lisäksi Moser repi peräti 17 levypalloa.

– Tuon joukkueeseen kokemusta ja johtajuutta, sillä olenhan joukkueen vanhimpia pelaajia. Korisliiga tuntuu todella kovalta sarjalta, olen tyytyväinen, että saan aloittaa kauden täällä, Moser hehkutti.

Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo oli tappiosta huolimatta hyvillä mielin.

– Jos joskus voi tappion jälkeen olla tyytyväinen, niin nyt. Ollaan aika vaiheessa vielä, vasta yksi päivä tällä joukkueella treeniä takana ja sarjan suosikki vieraissa vastassa. Valmentajana hyväksyy sen, että ei olla vielä samalla sivulla koko ajan.

– Ne oli ne hyökkäyslevyt, jotka meitä eniten satutti. Selkeästi pelikovuudessa jäätiin jälkeen, sitä pitää hakea lisää harjoituksien intensiteetistä. 

Karhu Basketin kausi jatkuu lauantaina Uudenkaupungin Korihaiden vieraana, joten oranssipaidat saavat nyt ansaitun viikon harjoitteluun ja lepäämiseen.

Vilppaan ottelut jatkuvat jo torstaina, kun Saloon saapuu isokokoinen BC Nokia.

Korisliiga: Ottelutilastot

 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia