Viime kauden finalistit etenivät helposti välieriin – Kouvot päätti tylysti Pyrinnön kauden

25.4.2019 21:13 Edellisen kerran Joensuussa rökäletappion kokenut KTP ryösti nyt kotiedun Katajalta.

Seagullsin ja Tuukka Kotin lento päättyi tämän kauden osalta puolivälierien kolmanteen otteluun. Kuva: Ville Vuorinen

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoen Karhu Basket selviytyi Helsinki Seagullsia vastaan lopulta varsin helposti välieriin otteluvoitoin 3–0. Kolmas ottelu Kauhajoella päättyi kotivoittoon 108–68 (51–28).

Seagullsille jäi tämän kauden lyhyeksi jääneestä pudotuspelirupeamasta rutkasti jossiteltavaa. Ykköspelintekijä Juwan Staten ei pelannut puolivälierissä lainkaan. Yleispelaaja Chris Ortiz (9/3) pystyi auttamaan joukkuettaan ainoastaan ottelusarjan viimeisessä koitoksessa.

– Fakta on se, ettei me paremmalle voitu mitään. Kyllä Kauhajoki oli meitä merkittävästi parempi. En tiedä olisiko riittänyt, vaikka meillä olisi ollut täysi jengi kasassa, Seagullsin peräsimessä toistaiseksi viimeisen ottelunsa luotsannut 37-vuotias Mikko Larkas pohti.

Pienehköllä rotaatiolla kolmannenkin ottelun pelannut Karhu Basket löi vierailijoilleen luun kurkkuun jo avausneljänneksellä. Parhaimmillaan Karhu Basketin johto oli toisella jaksolla jo 25 pistettä.

Jälkimmäisellä puoliajalla Seagulls taisteli, mutta Karhu Basketin karkumatka oli jo turhan suuri. Päätösjaksolla kotijoukkue vielä kaunisteli lukemia murskaaviksi.

Vaikka Seagulls ei parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan pääsytkään hallitsevaa mestaria haastamaan, oli Karhu Basketin suoritus puolivälierissä hyvin vakuuttava.

– Minun mielestä me olimme erinomaisia tässä ottelusarjassa. Tietysti heillä oli kriittiseltä pelipaikalta osaava mies poissa, sitä on mahdoton sanoa, miten paljon se vaikutti. Se on jossittelua. Mutta joka tapauksessa pelasimme loistavan puolivälieräsarjan, Karhu Basketin päävalmentaja Jussi Laakso korosti.

Kolmannessa ottelussa Karhu Basketilta onnistui koko seitsemän pelaajan vakiorotaatio. Okko Järvi (19/1), Rene Rougeau (15/6/4s/5t) ja Cameron Jones (17/3/5s) löivät kotivoitolle alkutahdit. Chris McKnight (17/6), Antti Niskanen (10/4/3s), Greg Mangano (10/11) ja pelintekijä Bojan Sarcevic (12/3/9s) pelaisivat tasaisen ottelun.

– Hyvä fiilis tietenkin, että mentiin jatkoon ja vieläpä puhtaalla pelillä. Nyt saadaan jonkun verran hengähtää, ei tarvitse mennä ihan heti sarjasta sarjaan, Järvi iloitsi.

Seagullsia piti hyökkäyspäässä pystyssä läpi ottelusarjan Wayne Blackshear (19/8). Myös Tuukka Kotti (13/7/4s) ja Alex Ruoff (10/5) antoivat kaikkensa.

– Onnittelut Karhulle, he pelasivat upean sarjan ja nättiä korista, Kotti kehui vastustajaa.

Seagullsin koko Korisliiga-kautta ovat leimanneet ylä- ja alamäet. Vuoristoratamainen meno on aiheutunut pitkälti jatkuvista loukkaantumisista.

– Päällimmäisenä itsellä mielessä, kun alkaa miettimään koko meidän kauttamme, niin se on ollut aika haastava. Tämä on ollut sellainen henkinen harjoitus koko kausi. Aina kun saatiin pakettia kasaan, niin tuli taas uusi vastoinkäyminen. Se ollut vähän sellaista koko vuosi. Sen on ainakin tässä oppinut, ettei näille aina voi mitään. Toivottavasti pelaajat ja koko organisaatio ovat oppineet tästä vaikeasta kaudesta jotain, Kotti etsi positiivista koettelemuksista.

Karhu Basketin kausi jatkuu torstaina Kauhajoella välierien ensimmäisessä osassa joko Katajaa tai KTP:tä vastaan. Finaalipaikka vaatii neljä voittoa.

– Huominen on pelaajille vapaa, sitten alamme valmistautumaan pikkuhiljaa välieriin. Katsotaan, kuka sieltä tulee vastaan. Se selviää viimeistään maanantaina, Laakso hymyili.

Ottelutilasto

Karhu Basketin Okko Järvi osoitti vaarallisuuttaan Seagullsia vastaan. Kuva: Ville Vuorinen

Vilpas päätti BC Nokian kauden murskalukemin

Runkosarjan ykköstilan napannut Salon Vilpas päätti BC Nokian kauden suoraan kolmessa ottelussa. Vilpas löi vierailijansa viimeisessä puolivälierässä 114–87 (64–49).

Kolmannen kohtaamisen käsikirjoitus erosi kahdesta aiemmasta siinä, ettei nokialaisjoukkue tällä kertaa käväissyt ottelun alussa karkumatkalla. Vilpas latoi jo ensimmäisellä jaksolla peräti 38 pistettä. Samalla BC Nokian usko ottelusarjan venyttämisestä hiipui.

– Tykkään rehellisyydestä ja tänään meillä ei ollut mitään tehtävissä. Onnittelut Vilppaalle, erittäin vakuuttavaa tekemistä. Pelien aluissa pystyttiin olemaan aktiivisia ja saatiin vähän horjutettua Vilpasta, mutta joka pelissä se show lähti pystyyn ja sitten olimme perässätulijoita, BC Nokian valmentaja Tero Vasell kertasi.

– Kokonaisuutena todella vaikea, sekava ja rikkonainen kausi ja nyt on peiliin katsomisen paikka, miten toimintaa kehitetään.

Ottelun jo ratkettua hyvissä ajoin pystyi Vilppaan valmennusjohto säästelemään avainpelaajiaan välieräkoitoksia varten. Kokonaan sivussa ottelusta oli Korisliigan helmikuun pelaajaksi valittu Antonio Ballard.

Vilppaalta kolmannessa puolivälierässä kunnostautuivat Jamie Skeen (23/5), Juho Nenonen (23/5) ja Jack Gibbs (17/4/4s).

BC Nokian kauden viimeisessä ottelussa parhaat tilastot kasasivat Aapeli Alanen (16/5/3s), Armin Cane (15/3/4s) ja Sean O’Mara (21/5).

– Alkuun oltiin ihan ok mukana, sitten en tiedä, mitä tapahtui. Selkäranka katkesi ja loppu oli pelailua. Salo oli selkeästi parempi joukkue ja toteutti omaa konseptiaan todella hyvin. Oltiin askel takana koko ajan eikä meillä ollut hirveästi tehtävää, BC Nokian heittäjä Teemu Sulonen (8/0/3s/4r) myönsi.

Vilpas aloittaa välierät Kouvolan Kouvoja vastaan torstaina Salohallissa.

– Hyökkäyksen kanssa meillä ei ole ongelmia, skoraajia riittää. Puolustuksen kanssa on vielä parannettavaa, sillä Kouvoilla on hyvät isot miehet, viime kaudella vielä Kouvoja edustanut Skeen tiesi.

Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo tietää Kouvojen vahvuudet.

– Sinänsä tässä vaiheessa kautta ei ole väliä, kuka vastaan asettuu. Mutta kyllähän sitä täältä Kouvolaan matkustaa mieluummin kuin Joensuuhun, se on selvä. Kouvot pelaa äärimmäisen kovalla pallon paineella. Isot pelaajat enemmänkin suojelevat rengasta ja pienet ovat sitten hyvin aggressiivisia. Sisäpuolustuksessa on haastetta mille tahansa joukkueelle.

Ottelutilasto

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

 

Kouvot jatkoi vakuuttavia otteitaan, Pyrintö jäi pudotuspeleissä voitoitta

Runkosarjan kuudenneksi jäänyt Kouvolan Kouvot teki kovan tempun ja päätti runkosarjan kolmosen, Tampereen Pyrinnön, kauden suoraan kolmessa puolivälieräottelussa. Torstainen kolmas kohtaaminen päättyi Pyynikillä koriluvuin 78–83 (41-32).

Selkä seinää vasten pelannut Pyrintö aloitti ottelun kotiparketillaan vahvasti. Ensimmäisellä puoliajalla Pyrintö johti parhaimmillaan 14 pisteellä. Kun vielä Kouvojen hyökkääminen oli hyvin tukkoista, näytti vahvasti siltä, että ottelusarja jatkuu vielä lauantaina Kouvolassa.

Kolmas neljännes kuitenkin muutti täysin ottelun suunnan. Kouvot heitti tehokkaasti ja Pyrinnön hyökkääminen oli kaikin puolin hankalaa. Lopulta Kouvot voitti kolmannen jakson peräti 17 pisteellä ja otti komennon.

Päätösneljänneksellä Pyrintö teki kaikkensa kiriäkseen vielä voittoon, mutta sitkeä vierailija piti Pyrinnön jatkuvasti juuri riittävän etäällä. Vaikka Pyrintö voitti kolme neljännestä, riitti Kouvoille lopulta vahva kolmas jakso.

Pyrinnön kauden päättäneessä ottelussa esiintyivät vahvasti Kevin Johnson Jr. (22/13/3s), Kenneth Manigault (15/6/5s) ja Antero Lehto (11/4/5s). Pyrinnöltä oli torstaina sivussa sentteri Petri Heinonen. Joonas Caven pystyi puolestaan pelaamaan vain kahden minuutin verran.

Kouvojen tähtinä tuikkivat Tuomas Hirvonen (17/1), David Gonzalvez (17/0/5s), Brian Asbury (16/3/3r) ja Jeremy Morgan (16/9/5s). Myös tuore kansanedustaja Ville Kaunisto (9/9) pelasi vahvan ottelun.

Kouvojen välieräurakka alkaa torstaina runkosarjan ylivoimaisesti voittaneen Salon Vilppaan vieraana.

Ottelutilasto

KTP pisti Katajan ahtaalle ryöstämällä kotiedun Kotkaan

Vielä puolivälierien avausosassa peräti 37 pistettä Joensuussa hävinnyt Kotkan KTP-Basket otti toisen peräkkäisen voittonsa Kataja Basketista lukemin 92–100 (38–38).

KTP johtaa nyt puolivälieriä otteluvoitoin 2–1. Välieräpaikka on tarjolla jo lauantaina Kotkassa.

KTP:n nousu välierien kynnykselle on sikälikin ihmeellinen, että Kataja johti toista puolivälierää Kotkassa jo 22 pisteellä, kunnes kotkalaiset kirivät rinnalle ja ohi viime hetkillä.

– Erittäin ehjä peli meiltä. Olemme hyvin tunnepitoinen joukkue ja pelimme on heilahdellut paljon tunnetilojen mukaan koko kauden. Edellisen ottelun viimeisellä neljänneksellä saimme hurmoksen, joka toi meille uskoa tekemiseemme myös tänään. Tänään jätkät pelasivat hienon pelin, KTP-luotsi Tomi Kaminen hehkutti.

Katajan ja KTP:n kolmas kohtaaminen oli kauttaaltaan äärimmäisen tasainen. Ratkaisevan eron teki KTP:n erinomainen 34 pisteen kolmas neljännes, jonka vierasjoukkue voitti seitsemällä pisteellä.

Kataja oli ottelussa vahvempi levypalloissa ja kaukoheitoissa. KTP sen sijaan pääsi syöttöjensä ansiosta paremmin korille ja sitä kautta myös vapaaheittoviivalle.

– KTP oli erinomainen ja pelasi juuri niillä vahvuuksilla, joita heillä on. Me annoimme vastustajalle 62 pistettä toiseen puolikkaaseen, mikä on aivan hurja määrä ja aivan liikaa. KTP heitti 67,5 prosentilla kakkoset sisään, mikä kertoo, että sieltä päästään aika helposti nostelemaan korin alta pisteitä. Näihin asioihin meidän pitää keksiä lääke. Nyt joukkuetta ja yksilöitä mitataan, Katajan käskyttäjä Juha Sten linjasi.

Katajalle kaikki kaikessa oli taistelija Daniel Mullings (19/8/4s/4r). Sen sijaan joensuulaisten kolme muuta ulkomaalaispelaajaa suoriutuivat alle tasonsa. Kotimaisesta osastosta maajoukkuepelaajat Topias Palmi (11/6/3s) ja Ilari Seppälä (13/2/5s) eivät loistaneet, mutta eivät pettäneetkään. Vaihtopenkiltä Samuli Vanttaja (13/7) ja Matias Ojala (12/2) toivat kaivattuja tehoja.

Ainoastaan kahdeksaa pelaajaa kentällä käyttäneeltä KTP:ltä löytyi kuusi onnistujaa. Pelintekijä Antto Nikkarinen (21/4/4s) näytti parketilla parastaan. Myös väkevä sisäpelaaja Tyrell Nelson (24/9/3s) pelasi loistavan ottelun. Donte Thomas (16/5), Kevin Langford (12/1/5s), Jalen Jackson (10/7/5s) ja Joonas Lehtoranta (14/3/4s) täydensivät Nelsonin ja Nikkarisen tehoiltaa kiitettävästi.

KTP:n ja Katajan taistelu välieräpaikasta jatkuu lauantaina Kotkassa.

Ottelutilasto

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia