Ville Tuominen Tanskasta Kataja Basketin toiminnanjohtajaksi

10.2.2015 Joensuulainen Kataja Basket saa koripallopiireistä tutun nimen vahvistamaan organisaatiotaan. Parhaillaan toista peräkkäiskautta Tanskan pääsarjassa pelaavaa Bakken Bearsia valmentava Ville Tuominen, 32, aloittaa kesäkuussa työt seuran toiminnanjohtajana. Halu kehittyä uudenlaisissa tehtävissä saa Tuomisen palaamaan Suomeen.

Ville Tuominen siirtyy tanskalaisjoukkue Bakken Bearsin päävalmentajan pallilta kauden jälkeen Kataja Basketin toiminnanjohtajaksi.

Korisliigan ohella Tuominen on tuttu nuorten maajoukkueiden valmennustehtävistä. Kuvat: Kuvanmaailma / Vesa Kuukka & Johan Paulin.

Tuominen seuraa tehtävässä Riku Tapiota, joka siirtyi tammikuussa Veikkausliiga-joukkue FC KTP:n toimitusjohtajaksi.

Taustoiltaan Tuomiselta löytyy yhdeksän kauden mittainen pelaajaura Korisliigassa. Viimeiset kolme kautta (2004-07) hän toimi kasvattajaseuransa ToPon miesten edustusjoukkueen kapteenina. Tilillään hänellä on myös kolme miesten A-maaottelua.

Ennen päävalmentajauraa Tuominen työskenteli ToPossa muutaman vuoden junioripäällikkönä vastaten yhdellä kaudella myös I divisioonassa pelanneen reservijoukkueen toiminnasta sekä valmentajana että toiminnanjohtajana. Korisliiga-valmentajaura alkoi Tampereelta ja tie vei kesällä 2013 Tanskaan, jossa hän luotsasi tulokaskaudellaan (2014) Bakken Bearsin maan mestariksi. FIBA EuroChallengessa joukkue kävi viime kaudella Joensuussakin, jossa se kaatoi Katajan ja varmisti samalla historiallisen jatkopaikan kilpailun 16 parhaan joukossa.

- Paluu Suomeen ei ollut suunnitelmissa tässä vaiheessa, enkä valmentamaan olisi palannutkaan. Toiminnanjohtajan tehtävästä innostuin kuitenkin heti ja ajattelin tässä olevan hieno mahdollisuus laajentaa omaa koripallo- ja urheiluosaamistani. Haluan edelleen kokea uutta sekä kehittää itseäni ja nyt uuden maan ja kulttuurin sijaan pääsenkin uusien tehtävien ja haasteiden äärelle, Tuominen taustoittaa.

- Tammivaaran Ari laittoi viime kesän maajoukkuehommissa tietämättään alulle tähän päätökseen johtaneen ajatusprosessin kerrottuaan kuinka hän kokee organisaation ja joukkueen rakentamisen jopa valmennusta mielekkäämmäksi. Lisäksi olen nauttinut työskentelystä Bakkenin toiminnanjohtajan Michael Pilozin kanssa todella paljon ja arvostan sitä kuinka hän on toiminut pestissään 21 vuotta ja rakentanut Tanskan mittapuulla ylivoimaisen organisaation.

- Kataja on ollut jo yli vuosikymmenen malliesimerkki hyvin hoidetusta huippuseurasta ja Törmälän Jukan (miesten edustusjoukkueen joukkueenjohtaja) kanssa neuvottelin ensimmäisen kerran jo 2004, silloin tosin oli tarkoitus touhuta kentällä eikä sen laidalla. Kaikki kuulemani ja näkemäni Joensuusta on ollut positiivista ja uskon, että viihdyn erittäin hyvin. Lisäksi en ole päävalmentajana koskaan Areenalla hävinnyt, joten muistot sieltä ovat oikein hyviä, Tuominen hymyilee.

Kataja Basketissa toiminnanjohtajan tehtäviin kuuluvat yleisjohtaminen, edustusjoukkueen toiminnan pyörittäminen ja kehittäminen sekä yhteistyökumppanuuksien hoitaminen yhdessä tukiryhmän ja johtokunnan kanssa. Tavoitteekseen seura listaa aktiivisen kehityksen ylläpitämisen niin, että Kataja Basket koetaan nyt ja jatkossa houkuttelevaksi joukkueeksi, organisaatioksi ja yhteistyökumppaniksi.

Tuomisen liittyminen haussa olleesta tehtävästä kiinnostuneiden sangen laajaan joukkoon yllätti iloisesti.

- Kyllä piti nimi kahteen kertaan tavata ja silmiä hieraista kun hakemuksia katsastimme, joukkueenjohtaja Jukka Törmälä toteaa.

Vaikka aluevaltaus on Tuomiselle uusi, ei Katajassa epäillä mahdollisuuksiaan onnistua tehtävässä.

- Villellä on tietenkin paljon kokemusta pelistä ja urheilusta yleensäkin mutta etenkin persoonana hän on täydellisen sopiva ja motivoitunut tähän tehtävään, Törmälä uskoo.

Tuomisella on jo selkeä visio Kataja Basketista tulevina vuosina.

- Tavoitteeni on vahvistaa Kataja-yhteisöä, kasvattaa yleisömäärää ja koripallon suosiota entisestään sekä varmistaa, että Kataja on Suomen johtavia seuroja ensi vuosikymmenelläkin. Koripallo on vienyt minut jo yli 20 eri maahan ja niiltä reissuilta on mukaan tarttunut paljon ideoita, joita haluaisin Suomessa toteuttaa.

- Aika mielelläni olisin mukana kun se mestaruus Joensuuhun vihdoin tulee, mutta en nyt kuitenkaan katso pahalla jos Pekka (Salminen), Teemu (Rannikko) ja kumppanit hoitavatkin asian jo tänä keväänä kuntoon!

Jukka Törmälä nyökyttelee eikä peittele tyytyväisyyttään.

- Kai me jotain olemme täällä vuosien saatossa oikein tehneet kun tämän tasoinen kaveri haluaa meille töihin.

 
20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

17.7.2023 13:06 Korisliiga

Ilmari Toikkanen siirtyy Tanskaan

Viime kaudella Kouvoja Korisliigassa edustanut Sykki-kasvatti Ilmari Toikkanen, 26, siirtyy Tanskaan. 207-senttisen ja kuusi kautta Korisliigaa tahkonneen Toikkasen uusi seura on Tanskan pääsarjassa pelaava Svendborg Rabbits.

4.6.2023 09:59 Korisliiga

Mikael Laihonen siirtyy Puolaan

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Raision Palloseuran kasvatti Mikael Laihonen, 29, siirtyy Puolaan. 202-senttisen ja viisi kautta Korisliigaa pelanneen Laihosen uusi työnantaja on Puolan divarin välieriin keväällä yltänyt perinteikäs Rosa Radom.

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

8.1.2022 10:01 Pääjuttu

Suomaisvalmentajat loistavat Euroopassa – menestyksen takana tukku syitä

Kansallisia mestaruuksia, mitalisijoja ja kärkipaikkoja, kansainvälisten liigojen lopputurnauksia, maajoukkueiden päävalmentajapestejä – suomalaiset ammattivalmentajat ovat olleet kovaa valuuttaa Euroopan sarjoissa 2020-luvulla. Lassi Tuovi (Strasbourg), Tuomas Iisalo (Bonn) ja Anton Mirolybov (Gmunden) näkevät menestyksen taustalla ison tukun taustatekijöitä.

10.12.2021 08:41 Korisliiga

Topias Palmi vahvistaa Limburgia

Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga vahvistuu jo neljännellä suomalaispelaajallaan, kun Korisliigan syyskauden paras kotimainen pistemies ja Susijengin täsmätykki Topias Palmi, 195 cm ja 27 vuotta, siirtyy kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön edustusjoukkueesta Limburgin riveihin.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

17.3.2021 20:29 Korisliiga

Joonas Lehtoranta loppukaudeksi Hollannin pääsarjaan

27-vuotias KTP-kasvatti on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen rotterdamilaisen Feyenoordin kanssa.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

11.8.2020 08:21 Pääjuttu

Fiifi Aidoo suuntaa Espanjaan

Viime kaudella Kataja Basketia ja Lapuan Kobria Korisliigassa edustanut helsinkiläisen Visa-Basketin kasvatti Fiifi Aidoo, 24, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla LEB Platassa pelaavan CB Benicarlón kanssa.

3.7.2020 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Gordon Herbert siirtyy Venäjälle Avtodorin peräsimeen

Kanadan päävalmentajaksi vuoden 2019 MM-kisojen jälkeen noussut suomalais-kanadalainen Gordon Herbert, 61, valmentaa seuratasolla ensi kaudella Venäjän korkeimmalla seuratasolla VTB-liigassa pelaavaa Avtodor Saratovia. Apuvalmentajaksi Avtodoriin saapuu viime kaudella Frankfurtissa apuvalmentanut 25-vuotias Daniel Herbert.

18.4.2020 10:41 Korisliiga

Ville Tuominen Helsingborgin peräsimeen

Kesken jääneellä 2019-20-seurajoukkuekaudella Korisliigan Salon Vilpasta valmentanut Ville Tuominen, 38, siirtyy Ruotsin Damliganin nousijajoukkue Helsingborgin peräsimeen kaudeksi 2020-21. ToPon kasvatteihin lukeutuva Tuominen on Suomen lisäksi valmentanut aiemmin Tanskassa sekä Bakken Bearsia että paikallista naisten maajoukkuetta.

18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

17.2.2020 10:42 Susijengi

Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

26.1.2020 10:24 Susijengi

Lassi Tuovi SIG Strasbourgin päävalmentajaksi

Tappioputkeen ajautunut SIG Strasbourg on erottanut päävalmentajansa Vincent Collet’n tehtävistään ja nostanut joukkueen apuvalmentajana toimivan lappeenrantalaislähtöisen Lassi Tuovin, 33, päävalmentajaksi. Aiemmin Namika Lappeenrantaa Korisliigassa valmentanut Tuovi toimii kolmatta kauttaan SIG Strasbourgin valmennusjohdossa.

Näytä lisää vastaavia